LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2020 21:55

Ρουμανία: Μπότες νούμερο 75 που “θα πατήσουν κάτω τον κορονοϊό” (εικόνες)

Τι λέει ο τσαγκάρης για τις παραγγελίες από πολλές χώρες του κόσμου, που τον βοήθησαν να επιβιώσει στην κρίση της πανδημίας.

Ρουμανία - μπότες - κορονοϊός - τσαγκάρης

Ένας Ρουμάνος τσαγκάρης, ο οποίος είχε φτιάξει τεράστια παπούτσια για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τηρούν τις αποστάσεις κατά το πρώτο κύμα της Covid-19, παρουσίασε τώρα τη νέα του συλλογή: γιγαντιαίες χειμωνιάτικες μπότες που «θα πατήσουν κάτω» το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο Γκριγκόρε Λουπ είπε ότι τα παπούτσια που έφτιαξε τον Μάιο, μεγέθους… 75, πουλήθηκαν σε όλον τον κόσμο και βοήθησαν να επιβιώσει η επιχείρησή του στην πόλη Κλουτζ της Τρανσυλβανίας. Άρχισε να τα κατασκευάζει όταν διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι στέκονταν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις. Δύο άνθρωποι που φορούν τα δικά του παπούτσια και στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο θα τηρούν αναγκαστικά απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους.

Εκτός από τις «κανονικές» παραγγελίες, ο Λουπ δέχτηκε παραγγελίες και από καλλιτέχνες –όπως από μια βελγική χορευτική ομάδα και ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα– αλλά και από ανθρώπους που απλώς έχουν πολύ μεγάλα πόδια.

«Πήρα πολλές παραγγελίες από ανθρώπους με μεγάλες πατούσες. Υπέθεσαν ότι αφού μπορώ να φτιάξω παπούτσι μεγέθους 75, μπορώ να φτιάξω και μέγεθος 50», είπε χαρακτηριστικά.

Ρουμανία - μπότες - κορονοϊός - τσαγκάρης 

Τώρα ο Λουπ φτιάχνει μπότες, επίσης μεγέθους 75, ώστε και στο κρύο οι πολίτες σαν τηρούν τις αποστάσεις. Το κάθε ζευγάρι κοστίζει μόνο 150 ευρώ. «Σε σύγκριση με τα παπούτσια, οι μπότες είναι ψηλότερες, επενδυμένες με γούνα και έχουν πιο χοντρές σόλες. Για να φτιαχτούν χρειάζεται τόσο δέρμα όσο για τρία ζευγάρια κανονικά παπούτσια», εξήγησε.

Η Ρουμανία, που έχει καταγράψει 492.211 κρούσματα και 11.876 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, έκλεισε σχολεία, θέατρα και εστιατόρια, επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα.

«Νομίζω ότι στην αρχή ο κόσμος δεν το καταλάβαινε, αλλά αφότου έγιναν υποχρεωτικές οι μάσκες στον δρόμο, η κατάσταση δείχνει κάπως πιο σταθερή. Το εμβόλιο θα μας απαλλάξει απ’ όλο αυτό», είπε ο τσαγκάρης, ο οποίος φτιάχνει δερμάτινα παπούτσια επί παραγγελία εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Πριν από την πανδημία βασιζόταν σε παραγγελίες που του έδιναν θέατρα, όπερες και σύλλογοι παραδοσιακών χορών, όμως όλες αυτά σταμάτησαν αφού διακόπηκαν οι παραστάσεις λόγω της Covid-19.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο