LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2020 06:50

Τραμπ στον κυβερνήτη της Τζόρτζια: ακύρωσε τις εκλογές!

Ο Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, προτιμώντας να επιτίθεται σε μέλη του κόμματός του στην Τζόρτζια επιμένοντας να διατείνεται πως έγινε «απάτη» στην πολιτεία.

AP - Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τον κυβερνήτη στην πολιτεία Τζόρτζια να ακυρώσει τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δύο μελών της Γερουσίας, επαναλαμβάνοντας τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του ότι έγινε εκτενής νοθεία τον περασμένο μήνα.

«Κάνε κάτι, Μπράιαν Κεμπ. Επέτρεψες η πολιτεία σου να πέσει θύμα απάτης», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, χρησιμοποιώντας αντί του ονοματεπωνύμου του κυβερνήτη το όνομα χρήστη του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. «Πρέπει να ελέγξουμε τις υπογραφές και να αντιπαραβάλλουμε τους υπογεγραμμένους φακέλους με τα ψηφοδέλτια. Ακύρωσε τις εκλογές. Δεν θα χρειαστούν. Θα νικήσουμε όλοι!», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που πληκτρολόγησε τη λέξη «νικήσουμε» με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει για έμφαση.

Ο μεγιστάνας ηττήθηκε στην Τζόρτζια, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους, από τον Τζο Μπάιντεν, τον Δημοκρατικό εκλεγμένο πρόεδρο. Ο Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, προτιμώντας να επιτίθεται σε μέλη του κόμματός του στην Τζόρτζια επιμένοντας να διατείνεται πως έγινε «απάτη» στην πολιτεία. Στην Τζόρτζια θα διεξαχθούν ταυτόχρονα δύο επαναληπτικές ψηφοφορίες, που θα κρίνουν τον έλεγχο της Γερουσίας, στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ φάνηκε να υπονοεί στη συγκεκριμένη ανάρτηση πως αν δεν είχε γίνει η νοθεία που καταγγέλλει, οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για τη Γερουσία θα είχαν ήδη κερδίσει με μεγάλη διαφορά και δεν θα χρειαζόταν οι εκλογές θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπραντ Ράφενσπεργκερ, Ρεπουμπλικάνος, έχει τονίσει πως δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Κεμπ και Ράφενσπεργκερ κύρωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια πριν από μία εβδομάδα και πλέον. Ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά 12.000 ψήφων και κάτι

Κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος στην Τζόρτζια εξόρκισε χθες τον Τραμπ να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας», επιμένοντας να προβάλλει αναπόδεικτους ισχυρισμούς για νοθεία. Ο Γκάμπριελ Στέρλινγκ, υπεύθυνος για τα εκλογικά συστήματα της πολιτείας, επισήμανε ότι δέχεται τόσες και τέτοιες απειλές, που το σπίτι του φρουρείται από την αστυνομία σε 24ωρη βάση. Ο Στέρλινγκ, Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος, υπογράμμισε πως η σύζυγος του Ράφενσπεργκερ λαμβάνει στο κινητό της τηλέφωνο μηνύματα και κλήσεις με «σεξουαλικής φύσης απειλές» ενώ νεαρός συμβασιούχος των εκλογικών αρχών δέχεται απειλές κατά της ζωής του επειδή κατηγορήθηκε από κάποιους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως ενέχεται στη «νοθεία».

Συγκρατώντας, εμφανώς με δυσκολία, την οργή του, ο Στέρλινγκ απευθύνθηκε άμεσα στον πρόεδρο, καλώντας τον να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας», προειδοποιώντας: «κάποιος θα πάθει κακό. Κάποιος θα φάει σφαίρες. Κάποιος θα σκοτωθεί. Όλο αυτό έχει πάει πολύ μακριά. Πρέπει να σταματήσει».

Τη Δευτέρα ο Τζόζεφ ντιΤζένοβα, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του Τραμπ, τηλεφώνησε σε εκπομπή καλωδιακού δικτύου για να πει ότι ο Κρις Κρεμπς, ο πρώην επικεφαλής της CISA, πρέπει να «τουφεκιστεί». Ο Κρεμπς παύθηκε από τον Τραμπ διότι συνυπέγραψε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι έγινε νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ αποκάλεσε δημόσια τον Μπραντ Ράφενσπεργκερ «εχθρό του λαού». Ο Στέρλινγκ υπογράμμισε πως με τέτοιες δηλώσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρισκάρει πολλά. «Υπάρχουν τρελάρες (...) που θα πουν ‘ο πρόεδρος μου είπε να το κάνω αυτό’», εξήγησε. Τα δικαστήρια έχουν ως εδώ απορρίψει τις προσφυγές των δικηγόρων του Τραμπ για να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών που έχουν εκδικαστεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Ουίλιαμ Μπαρ, που θεωρείται απόλυτα πιστός στον Τραμπ, είπε χθες πως δεν έχει δει αποδείξεις ότι έγινε νοθεία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)Σήμερα 16:41 | Ειδήσεις

«Οι ζημιές αυτές είναι αδικαιολόγητες και απρόκλητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όλα όσα έγιναν μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων.

Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμιΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΕ ΑΕΚ: Η κοροϊδία αποκαλύπτεται και δεν θα διαρκέσει για πολύ18:35Ηράκλειο: Αποχώρησαν από την πίστα οι αγρότες - Θα διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο18:21"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι προϋποθέσεις που ζητά για να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του Παναγιωτάκη18:07Ίλιον: Καταγγελία 12χρονου σε βάρος αστυνομικού για βιαοπραγία - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ17:53Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση17:39Ηράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)17:25Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την πρακτική "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"17:11Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι16:57Super League: Στις 24 Μαρτίου η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ16:43Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του ο 40χρονος ορειβάτης από το Ηράκλειο16:29Ολυμπιακός: Χωρίς Ρέτσο και στην Αστάνα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ16:15Χανιά: Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο από μπλόκο αγροκτηνοτρόφων16:01Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα πυλώνας στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη15:47Λαμία: Απέσυραν οι αγρότες τα τρακτέρ από τους παραδρόμους στο μπλόκο του Μπράλου15:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού15:19ΔΕΗ: "Quiet Hour" στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της15:10Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)15:05Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Οικοδόμος έπεσε από κτίριο και τραυματίστηκε σοβαρά14:51Ηράκλειο: Στην πίστα του αεροδρομίου οι αγρότες μετά τα επεισόδια (βίντεο)14:37Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)14:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο