LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2020 06:50

Τραμπ στον κυβερνήτη της Τζόρτζια: ακύρωσε τις εκλογές!

Ο Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, προτιμώντας να επιτίθεται σε μέλη του κόμματός του στην Τζόρτζια επιμένοντας να διατείνεται πως έγινε «απάτη» στην πολιτεία.

AP - Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τον κυβερνήτη στην πολιτεία Τζόρτζια να ακυρώσει τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δύο μελών της Γερουσίας, επαναλαμβάνοντας τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του ότι έγινε εκτενής νοθεία τον περασμένο μήνα.

«Κάνε κάτι, Μπράιαν Κεμπ. Επέτρεψες η πολιτεία σου να πέσει θύμα απάτης», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, χρησιμοποιώντας αντί του ονοματεπωνύμου του κυβερνήτη το όνομα χρήστη του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. «Πρέπει να ελέγξουμε τις υπογραφές και να αντιπαραβάλλουμε τους υπογεγραμμένους φακέλους με τα ψηφοδέλτια. Ακύρωσε τις εκλογές. Δεν θα χρειαστούν. Θα νικήσουμε όλοι!», έγραψε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που πληκτρολόγησε τη λέξη «νικήσουμε» με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει για έμφαση.

Ο μεγιστάνας ηττήθηκε στην Τζόρτζια, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους, από τον Τζο Μπάιντεν, τον Δημοκρατικό εκλεγμένο πρόεδρο. Ο Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, προτιμώντας να επιτίθεται σε μέλη του κόμματός του στην Τζόρτζια επιμένοντας να διατείνεται πως έγινε «απάτη» στην πολιτεία. Στην Τζόρτζια θα διεξαχθούν ταυτόχρονα δύο επαναληπτικές ψηφοφορίες, που θα κρίνουν τον έλεγχο της Γερουσίας, στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ φάνηκε να υπονοεί στη συγκεκριμένη ανάρτηση πως αν δεν είχε γίνει η νοθεία που καταγγέλλει, οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για τη Γερουσία θα είχαν ήδη κερδίσει με μεγάλη διαφορά και δεν θα χρειαζόταν οι εκλογές θα πάνε σε δεύτερο γύρο. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπραντ Ράφενσπεργκερ, Ρεπουμπλικάνος, έχει τονίσει πως δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Κεμπ και Ράφενσπεργκερ κύρωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια πριν από μία εβδομάδα και πλέον. Ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά 12.000 ψήφων και κάτι

Κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος στην Τζόρτζια εξόρκισε χθες τον Τραμπ να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας», επιμένοντας να προβάλλει αναπόδεικτους ισχυρισμούς για νοθεία. Ο Γκάμπριελ Στέρλινγκ, υπεύθυνος για τα εκλογικά συστήματα της πολιτείας, επισήμανε ότι δέχεται τόσες και τέτοιες απειλές, που το σπίτι του φρουρείται από την αστυνομία σε 24ωρη βάση. Ο Στέρλινγκ, Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος, υπογράμμισε πως η σύζυγος του Ράφενσπεργκερ λαμβάνει στο κινητό της τηλέφωνο μηνύματα και κλήσεις με «σεξουαλικής φύσης απειλές» ενώ νεαρός συμβασιούχος των εκλογικών αρχών δέχεται απειλές κατά της ζωής του επειδή κατηγορήθηκε από κάποιους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως ενέχεται στη «νοθεία».

Συγκρατώντας, εμφανώς με δυσκολία, την οργή του, ο Στέρλινγκ απευθύνθηκε άμεσα στον πρόεδρο, καλώντας τον να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας», προειδοποιώντας: «κάποιος θα πάθει κακό. Κάποιος θα φάει σφαίρες. Κάποιος θα σκοτωθεί. Όλο αυτό έχει πάει πολύ μακριά. Πρέπει να σταματήσει».

Τη Δευτέρα ο Τζόζεφ ντιΤζένοβα, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του Τραμπ, τηλεφώνησε σε εκπομπή καλωδιακού δικτύου για να πει ότι ο Κρις Κρεμπς, ο πρώην επικεφαλής της CISA, πρέπει να «τουφεκιστεί». Ο Κρεμπς παύθηκε από τον Τραμπ διότι συνυπέγραψε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη ότι έγινε νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ αποκάλεσε δημόσια τον Μπραντ Ράφενσπεργκερ «εχθρό του λαού». Ο Στέρλινγκ υπογράμμισε πως με τέτοιες δηλώσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ρισκάρει πολλά. «Υπάρχουν τρελάρες (...) που θα πουν ‘ο πρόεδρος μου είπε να το κάνω αυτό’», εξήγησε. Τα δικαστήρια έχουν ως εδώ απορρίψει τις προσφυγές των δικηγόρων του Τραμπ για να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών που έχουν εκδικαστεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Ουίλιαμ Μπαρ, που θεωρείται απόλυτα πιστός στον Τραμπ, είπε χθες πως δεν έχει δει αποδείξεις ότι έγινε νοθεία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήχησαν στο Μέγαρο ΜαξίμουΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα μαζί με την κόρη του, Σοφία.

Άγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείουΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 33χρονος το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστος οδηγός τον προσέγγισε σε στάση λεωφορείου, παριστάνοντας τον αστυνομικό, και του άρπαξε το πορτοφόλι.

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Παύλος Μαρινάκης: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ουσιαστικές τομέςΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Η ανάρτηση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα ήχησαν στο Μέγαρο Μαξίμου13:32Ηγουμενίτσα: Οι αρχές ερευνούν όπλο και φυσίγγια που βρέθηκαν στο Λιμάνι 13:18Βανδαλισμός στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου - Έκοψαν και αφαίρεσαν καλλωπιστικά φυτά13:04Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες12:50Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης12:36Νέο Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε 22χρονο - Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν12:22Άγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείου12:08Ηλιόπουλος: H ΑΕΚ έχει πάρει 230% περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον Ολυμπιακό11:54Εγνατία Οδός: Χωρίς αντίτιμο θα λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων μέχρι τα μεσάνυχτα11:40Παύλος Μαρινάκης: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ουσιαστικές τομές11:26Λάρισα: Καταγγελία 20χρονης για βιασμό από δύο άτομα11:12Έφτασε ο χιονιάς στην Εύβοια (βίντεο)10:58Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Σερρών: Βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες10:44Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους10:30Πιερία: Προσωρινή άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων10:16Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘ10:02Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτική Θεσσαλία09:48Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς09:34Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Νέα κλιμάκωση μετά τις γιορτές - Ο ρόλος της Αστυνομίας09:20Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο