LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2020 06:38 | Ανανέωση: 02 Δεκεμβρίου 2020 06:41

Lockdown: “κλείδωσε” η παράταση - τα σενάρια για σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον οδικό χάρτη των γιορτών. Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τα σχολεία. Ποια σενάρια προκρίνονται για την εστίαση και τα μικρά καταστήματα.

Κορονοϊός - γιορτές - Χριστούγεννα - εστίαση - κλειστά μαγαζιά

Έως την Παρασκευή αναμένεται να "ξεκλειδώσει" το κυβερνητικό σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown και να ξεκαθαρίσει ο οδικός χάρτης για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όλα συνηγορούν σε μια μικρή παράταση των μέτρων, έως και τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς. Άγνωστο προς το παρόν παραμένει αν θα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ συνεχίζεται το "θρίλερ" με την εστίαση.

Το μόνο πάντως που φαίνεται να έχει "κλειδώσει" έως τώρα είναι η παράταση του lockdown. Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον οδικό χάρτη των γιορτών. Η κυβέρνηση δεν θέλει να μιλά με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα γι αυτό έως την Πέμπτη αναμένονται τα στοιχεία και οι  προτάσεις των ειδικών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται σταδιακό άνοιγμα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Την Πέμπτη η Νίκη Κεραμέως, σε  τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους, θα έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία. Οι ειδικοί φαίνεται πως είναι διχασμένοι για το εάν πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά στις 14 Δεκεμβρίου και φαίνεται πως προκρίνεται το σενάριο να ανοίξουν μετά τις γιορτές.

Σε δυο φάσεις θα ανοίξει το λιανεμπόριο: πρώτα τα μικρά κατάστημα και μία εβδομάδα μετά τα πολυκαταστήματα. Η εστίαση θα είναι ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί. Εάν ανοίξει θα είναι μετά της 21 Δεκεμβρίου με αυστηρούς όρους και κανόνες. Ο αριθμός των διασωληνωμένων εξάλλου δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας. Σημείωσε πως τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας και έκανε γνωστό ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα.

"Ασφαλώς δεν μπορεί να αρθεί το lockdown, τουλάχιστον κατά μαζικό τρόπο, όσο τα νούμερα είναι τόσο πολύ ψηλά, μετά τα 2.199 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις ΓεωργιάδηςΣτο ερώτημα εάν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράταση του απαγορευτικού έως τις 14 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν θα υπάρξει μαζικό και ταυτόχρονο άνοιγμα της αγοράς. Εξήγησε ότι η σκέψη της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα, χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο