LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2020 06:22

Γερμανία: μεθυσμένος ο οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο στο Τρίερ

Ένα βρέφος εννέα μηνών μεταξύ των νεκρών. Ο οδηγός, επί τέσσερα λεπτά, έκανε ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου.

Γερμανία - Τρίερ - έπεσε σε πλήθος - δυστύχημα

Πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος εννέα μηνών, και 15 τραυματίες άφησε πίσω του ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, στη Ρηνανία - Παλατινάτο, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητό στο τιμόνι του οποίου βρισκόταν, SUV μάρκας Range Rover, προς τους πεζούς, με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντας πεζούς σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης. Πλήθος κόσμου συνέρρεε στο σημείο ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε συντετριμμένος Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος του Τρίερ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις. «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση», δήλωσε ο κ. Λάιμπε, καθώς ο δράστης δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής. Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει. Εκτός από το βρέφος, τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών, καθώς κι ένας άντρας 45 ετών, όλοι τους κάτοικοι του Τρίερ. Η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Την οδύνη της για την επίθεση εξέφρασε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ: «Τα νέα από το Τρίερ με λυπούν βαθιά. Συμπάσχω με τις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους τόσο απότομα και τόσο βίαια. Η σκέψη μου επίσης βρίσκεται στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις πολύ σοβαρά και τους εύχομαι δύναμη», δήλωσε.

Γερμανία - Τρίερ - έπεσε σε πλήθος - δυστύχημα

Γερμανία - Τρίερ - έπεσε σε πλήθος - δυστύχημα

Γερμανία - Τρίερ - έπεσε σε πλήθος - δυστύχημα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)Σήμερα 16:41 | Ειδήσεις

«Οι ζημιές αυτές είναι αδικαιολόγητες και απρόκλητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)Σήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Ο αποκλεισμός του γραφείου του υπουργού αποφασίστηκε χτες, Κυριακή, στη συνέλευση του μπλόκου Ε-65, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα.

Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμιΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)17:25Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την πρακτική "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"17:11Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι16:57Super League: Στις 24 Μαρτίου η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ16:43Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του ο 40χρονος ορειβάτης από το Ηράκλειο16:29Ολυμπιακός: Χωρίς Ρέτσο και στην Αστάνα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ16:15Χανιά: Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο από μπλόκο αγροκτηνοτρόφων16:01Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα πυλώνας στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη15:47Λαμία: Απέσυραν οι αγρότες τα τρακτέρ από τους παραδρόμους στο μπλόκο του Μπράλου15:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού15:19ΔΕΗ: "Quiet Hour" στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της15:10Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)15:05Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Οικοδόμος έπεσε από κτίριο και τραυματίστηκε σοβαρά14:51Ηράκλειο: Στην πίστα του αεροδρομίου οι αγρότες μετά τα επεισόδια (βίντεο)14:37Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)14:23Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας14:08Κρήτη: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων (βίντεο)13:54Θεσσαλονίκη: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας13:40Ζάκυνθος - Ο πατέρας του 2χρονου στο Πρωινό: Προσπαθώ να δείχνω ότι είμαι καλά, αλλά τα χάνω13:26Νορβηγία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο του Όσλο13:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο