LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2020 12:51

Αχτσιόγλου: η κυβέρνηση επιβραβεύει την εργοδοτική παραβατικότητα

«Η κυβέρνηση έχει ξηλώσει σχεδόν όλο το έργο του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας», υπογραμμίζει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωση της αανφέρει ότι «μέσα σε 16 μήνες, με αμείλικτη προσήλωση, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κυριολεκτικά ξηλώσει σχεδόν όλο το έργο του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας:

  • 1. Κατήργησε τη ρύθμιση που προέβλεπε την υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων.
  • 2. Κατήργησε τις ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες.
  • 3. Υποβάθμισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
  • 4. Κατήργησε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • 5. Κατήργησε τους κανόνες για τη δήλωση των ωραρίων και την πληρωμή των υπερωριών.
  • 6. Άφησε σκοπίμως ανεφάρμοστο το νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίσαμε για την προστασία των εργαζομένων στα ντελίβερι.
  • 7. Και σήμερα, με το σχέδιο νόμου για την “Αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων” που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση καταργεί άλλη μία από τις ρυθμίσεις μας: τον αποκλεισμό από δημόσιο χρήμα (δημόσιες συμβάσεις) των επιχειρήσεων που έχουν σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν θέλει την προστασία των εργαζομένων και τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά προωθεί ένα κανιβαλικό σύστημα εργασιακής ζούγκλας. Δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για εργοδοτικές παρανομίες και εξόντωση των εργαζομένων. Λειτουργεί σαν πραγματικός οδοστρωτήρας που συντρίβει στο πέρασμά του κάθε εργατική κατάκτηση. Μην μπερδεύονται όμως. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις υπέρ του κόσμου της εργασίας και ακόμη περισσότερες θα επαναθεσπιστούν σύντομα. Πιο σύντομα απ’ όσο νομίζει ο κ. Μητσοτάκης και οι επιτελείς του».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο