LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2020 10:14 | Ανανέωση: 01 Δεκεμβρίου 2020 11:31

Μεγάλη επιχείρηση για σύλληψη μελών συμμορίας

Με “κώδικες” ελαιοχρωματιστών, οι κακοποιοί άνοιγαν σπίτια και ξάφριζαν ηλικιωμένους. “Σαφάρι” της ΕΛ.ΑΣ. στην Αιτωλοακαρνανία.

Αστυνομία - περιπολικό - πρωί

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Ο απόστρατος αστυνομικός και οι συνεργοί του υποδύονταν τους αστυνομικούς ώστε να πείθουν τα θύματα τους ότι δήθεν έκαναν έλεγχο με σκοπό να τους ανοίξουν την πόρτα. Αμέσως μετά, τους χτυπούσαν και τους απειλούσαν με μαχαίρια και όπλα για να κλέψουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Χρησιμοποιούσαν κωδικές λέξεις και έδειχναν προτίμηση στο βάψιμο όταν ήθελαν να κάνουν κάποια ληστεία.

Επτά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και αλλοδαπών και 26 κλοπές από σπίτια, με λεία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, πραγματοποίησαν τα μέλη της συμμορίας που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα. “Εγκέφαλος” ήταν ένας Έλληνας, που το καλοκαίρι συνελήφθη μετά από ένταλμα για ληστείες στη Λευκάδα και προφυλακίστηκε. Στη συνέχεια τον διαδέχθηκε στην ιεραρχία ένας συνεργός του, με καταγωγή από την Αλβανία. Οι δύο άνδρες αναλάμβαναν τον σχεδιασμό κάθε παράνομης ενέργειας. Φρόντιζαν να εφοδιάζουν με κουκούλες και διαρρηκτικά εργαλεία τους συνεργούς που έκαναν τις ληστείες και τις κλοπές.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και τα επιχειρησιακά μέσα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες. Πρόκειται για μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και δύο αυτοκίνητα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο