LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2020 16:48

“ΕΣΤΙΑ” και το 2021 με πλήρη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Τι αναφέρεται από το Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου για την συνέχιση του προγράμματος και το κονδύλι των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

AP - ΚΡΑΝΙΔΙ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση του προγράμματος “ESTIA 2021: Στεγαστικό Πρόγραμμα για Αιτούντες Διεθνή Προστασία”, το οποίο πλέον διαχειρίζεται το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε θετικά το πρόγραμμα, το οποίο  θα έχει διάρκεια 12 μηνών και προϋπολογισμό, 91.513.400,03 ευρώ, ο οποίος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου μέσω έκτακτων πόρων του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει αυξημένες κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ θα εισάγει μία νέα μορφή δομών φιλοξενίας, περιορισμένης δυναμικότητας, για εξαιρετικά ευάλωτες περιπτώσεις ωφελούμενων.

Νέες προτάσεις δεν θα γίνονται δεκτές: (α) στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, (β) στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης & Ξάνθης, (γ) στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, (δ) στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, (ε) στο Δήμο Λέρου και (στ) στο Δήμο Κω.

Υφιστάμενες μονάδες που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου & στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου εντάσσονται έως και 30 Νοεμβρίου 2021, οπότε και διακόπτεται η λειτουργία του προγράμματος.

Σήμερα το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου δημοσίευσε την σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην οποία εξειδικεύονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του προγράμματος. Στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχύσει περαιτέρω τα οφέλη των τοπικών κοινωνιών, στις οποίες φιλοξενούνται οι ωφελούμενοι του προγράμματος, μέσω της εποικοδομητικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και  να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και άλλων, πέραν των 12 δημοτικών αρχών, που ήδη υλοποιούν το πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχτηκε αιτήσεις για 22.246 θέσεις φιλοξενίας, τη διάρκεια λειτουργίας των οποίων θα επεκτείνει την επόμενη χρονιά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2021, θα αναλάβει επιπλέον 6.500 θέσεις στέγασης, τις οποίες δημιούργησαν και λειτουργούν υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΧθες 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημαΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντάχθηκαν στην πρόταση ότι πρέπει να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τον μάρτυρα.

Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονίαΧθες 23:46 | Ειδήσεις

H οικογένεια του 39χρονου επιμένει στο σενάριο της δολοφονίας και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΧθες 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου21:41Γιώργος Παπαδάκης στον ΑΝΤ1: H οργή των αγροτών είναι δικαιολογημένη21:27ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο