LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2020 11:21

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πόσο θα κοστίσει η μετάθεση για το 2021

Πόσο εκτιμούν οι διοργανωτές ότι θα κοστίσει η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Τόκυο - Ολυμπιακοί αγώνες

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα κοστίσει περίπου 200 δισεκατομμύρια γεν επιπλέον (ήτοι 1,9 δισ. δολάρια ή περίπου 1,6 δισ. ευρώ). Αυτή είναι η εκτίμηση των διοργανωτών για το επιπλέον κόστος που έχει προκύψει από την απόφαση για τη μετάθεση της διοργάνωσης για το 2021, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Yomiuri", η οποία επικαλείται ανθρώπους που εμπλέκονται στους Αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση υποχρεώθηκαν τον Μάρτιο να αναβάλουν το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη, λόγω της ταχείας διασποράς του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αγώνες πριν από την αναβολή κόστιζαν 1,35 τρισεκατομμύρια γεν (13 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 10,9 δισ. ευρώ).

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η οργανωτική επιτροπή θα αποφασίσει για την κατανομή του βάρους της καθυστέρησης τον Δεκέμβριο, ύστερα από συζητήσεις ανάμεσα στην επιτροπή, την μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο και την κεντρική κυβέρνηση. Στο κόστος της αναβολής περιλαμβάνονται πληρωμές στο προσωπικό, καθώς και εισαγωγή νέων συστημάτων για την επιστροφή χρημάτων από τα εισιτήρια, αλλά όχι μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διοργανωτές είχαν εκτιμήσει αρχικά πως η καθυστέρηση στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα κόστιζε σχεδόν 300 δισεκατομμύρια γεν, αλλά κατάφεραν να μειώσουν αυτό το ποσό απλοποιώντας κάποιες εκδηλώσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο