LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2020 11:21

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πόσο θα κοστίσει η μετάθεση για το 2021

Πόσο εκτιμούν οι διοργανωτές ότι θα κοστίσει η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Τόκυο - Ολυμπιακοί αγώνες

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα κοστίσει περίπου 200 δισεκατομμύρια γεν επιπλέον (ήτοι 1,9 δισ. δολάρια ή περίπου 1,6 δισ. ευρώ). Αυτή είναι η εκτίμηση των διοργανωτών για το επιπλέον κόστος που έχει προκύψει από την απόφαση για τη μετάθεση της διοργάνωσης για το 2021, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Yomiuri", η οποία επικαλείται ανθρώπους που εμπλέκονται στους Αγώνες. Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η ιαπωνική κυβέρνηση υποχρεώθηκαν τον Μάρτιο να αναβάλουν το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη, λόγω της ταχείας διασποράς του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αγώνες πριν από την αναβολή κόστιζαν 1,35 τρισεκατομμύρια γεν (13 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 10,9 δισ. ευρώ).

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η οργανωτική επιτροπή θα αποφασίσει για την κατανομή του βάρους της καθυστέρησης τον Δεκέμβριο, ύστερα από συζητήσεις ανάμεσα στην επιτροπή, την μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο και την κεντρική κυβέρνηση. Στο κόστος της αναβολής περιλαμβάνονται πληρωμές στο προσωπικό, καθώς και εισαγωγή νέων συστημάτων για την επιστροφή χρημάτων από τα εισιτήρια, αλλά όχι μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διοργανωτές είχαν εκτιμήσει αρχικά πως η καθυστέρηση στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων θα κόστιζε σχεδόν 300 δισεκατομμύρια γεν, αλλά κατάφεραν να μειώσουν αυτό το ποσό απλοποιώντας κάποιες εκδηλώσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο