LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2020 09:36 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2020 09:43

Κορονοϊός - Βορίδης στον ΑΝΤ1: αποφασίζουμε με βάση τη δημόσια υγεία και την οικονομία (βίντεο)

Τι είπε ο υπουργός για τη διαχείριση της πανδημίας, για τις δημοσκοπήσεις και τις τουρκικές προκλήσεις. Ποιοι αγρότες εντάσσονται στα μέτρα στήριξης και τι θα γίνει με τους παραγωγούς ελάτων.

Μάκης Βορίδης - Πρωινοί Τύποι

Στο ζήτημα του κορονοϊού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι”.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι η Ελλάδα χειρίζεται την πανδημία πιο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ εξήγησε ότι όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν επιλογές κοιτώντας δύο πράγματα: τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Έκανε λόγο για μια δύσκολη  και σύνθετη διαχείριση, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση καθημερινά παρακολουθεί την επιδημιολογική εξέλιξη και αναλόγως πράττει.

Σε ερώτηση για τα γκάλοπ που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το “φως” της δημοσιότητας απάντησε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις επιλέγουν την κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση της πανδημίας.

Σε άλλη ερώτηση, για τον προϋπολογισμό του ΕΣΥ, απάντησε ότι δεν έχει αύξηση γιατί τα παραπάνω χρήματα ελήφθησαν από το αποθεματικό.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες αγρότες, ελαιοπαραγωγούς, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι εντάσσονται και εκείνοι στα μέτρα στήριξης, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο, ενώ για τους παραγωγούς ελάτων τόνισε ότι θα δοθεί μια απάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά το ελληνοτουρκικό ζήτημα ο υπουργός σημείωσε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να εμφανίζει επιθετική και προκλητική συμπεριφορά και έτσι δεν μπορεί να υπάρξει έναρξη διαλόγου.

“Για τη στάση της Τουρκίας η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις” πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ σχολίασε ότι γίνονται συχνά απόπειρες για έρευνες της γείτονος στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο τις αποτρέπει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ασία: 21 χρόνια από το φονικότερο τσουνάμι στην ιστορία22:45Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εύβοια (εικόνες)22:31Amber Alert Hellas: Αρπαγή 8χρονου από την μητέρα του22:17Euroleague: Πέμπτη διαδοχική νίκη η Μακάμπι, με κατοστάρα επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι22:02Παρίσι: Νεαρός μαχαίρωσε 3 γυναίκες σε ισάριθμους σταθμούς του Μετρό21:48Νέα περιστατικά με μετανάστες στα νότια της Κρήτης 21:33Γερμανία: Ταξιδιωτική οδηγία για όσους επισκέπτονται την Τουρκία21:19Πέθανε ο διάσημος λυράρης Μανώλης Σκουλάς21:05Τζανάκης στον ΑΝΤ1: Η επιδημία αναπτύχθηκε νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να προσέξουμε 20:51Καλλιθέα: Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη - Δύο άτομα απανθρακωμένα20:37Το ασήμι ξεπερνά τα 75 δολάρια ανά ουγγιά για πρώτη φορά στην ιστορία 20:23Ant1 Sports: Σενάρια για την επιστροφή Φορτούνη και Τσιμίκα… στο λιμάνι20:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο19:55Αταλάντη: Σκύλος δάγκωσε και ακρωτηρίασε γυναίκα - Έχασε δύο δάχτυλα19:40Ροδόπη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα - Δεν γνωρίζει για τον θάνατο του 7χρονου γιού της19:26Φωκίδα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες στα Βαρδούσια19:11Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι18:57Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο στις Μοίρες – 78χρονος δικυκλιστής με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις18:43Παναθηναϊκός: Ξεκάθαρη διάψευση για Τετέ: Καμία πρόταση, δεν παραχωρείται δανεικός18:29Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε ο αγώνας… λόγω γρίπης18:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο