LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2020 18:00

Ινδονησία: Τζιχαντιστές εκτέλεσαν τέσσερις χριστιανούς

Πυρπόλησαν σπίτια, αποκεφάλισαν έναν άνδρα και έκαψαν ζωντανό έναν άλλον.

AP - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - ΣΟΥΛΑΟΥΕΖΙ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

(φωτογραφία αρχείου)

Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που πρόσκεινται στο “Ισλαμικό Κράτος” σκότωσαν τέσσερις χριστιανούς, αποκεφαλίζοντας τον έναν και καίγοντας ζωντανό έναν δεύτερο, σε ένα απομονωμένο χωριό του νησιού Σουλαουέζι, στην Ινδονησία.

Οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με σπαθιά και πυροβόλα, έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Λεμπαντόνγκοα, στο κέντρο του νησιού. Σκότωσαν τέσσερις άνδρες και πυρπόλησαν έξι σπίτια. Σε ένα από αυτά τα κτίρια τελούνταν προσευχές και θρησκευτικές λειτουργίες, διευκρίνισε η τοπική Αστυνομία.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και τα κίνητρα των δραστών δεν είναι σαφή, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία. Ωστόσο, οι Αρχές της χώρας θεωρούν ότι η επίθεση είναι έργο των “Μουτζαχεντίν της Ανατολικής Ινδονησίας” (MIT), μιας ομάδας που εδρεύει στο Σουλαουέζι και είναι μία από τις περίπου 10 ριζοσπαστικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ορκιστεί πίστη στο “Ισλαμικό Κράτος”. Στο Κεντρικό Σουλαουέζι (πρώην Κελέβη), εδώ και δεκαετίες σημειώνονται βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων.

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ανήκαν στο ΜΙΤ, αφού δείξαμε φωτογραφίες μελών αυτής της οργάνωσης στους μάρτυρες της επίθεσης», είπε ο αστυνομικός διευθυντής Γιόγκα Πριγιαχουτάμα.

Η αυτοσχέδια εκκλησία ήταν άδεια τη στιγμή της επίθεσης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους βρίσκονταν στα σπίτια τους.

Ο αρχηγός του χωριού είπε ότι και τα τέσσερα θύματα ήταν άνδρες. Ο ένας μαχαιρώθηκε ο δεύτερος αποκεφαλίστηκε, ο τρίτος σχεδόν αποκεφαλίστηκε και ο τέταρτος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του.

Εάν η επίθεση αυτή είναι πράγματι έργο της ΜΙΤ, θα είναι η πρώτη αφότου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σκότωσε τον ηγέτη της οργάνωσης, πριν από τέσσερα χρόνια. Ένας ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας, ο Σίντνεϊ Τζόουνς, είπε ότι το 2018, όταν η πόλη Πάλου του Σουλαουέζι επλήγη από σεισμό και τσουνάμι, πιστεύεται ότι η ΜΙΤ έστειλε μέλη της στην περιοχή, που παρίσταναν τους εθελοντές, αλλά στην πραγματικότητα είχαν αναλάβει να στρατολογήσουν νέα μέλη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
F1 – Λας Βέγκας: Θρίαμβος του Φερστάπεν09:56Χανιά: Γερμανός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε09:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και το Αιγάλεω09:37Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μοτοσικλέτα τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας09:24Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές για 122.546 μέλη09:10Αττική: Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5.000 αλκοτέστ σε 24 ώρες08:56Λωρίδα της Γάζας: Δεκάδες νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:41Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Νοεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο