LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2020 09:19 | Ανανέωση: 28 Νοεμβρίου 2020 09:47

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: δεν συμμετέχουμε σε παιχνίδια εντυπώσεων που σχεδιάζει η Τουρκία (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός για το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο και την εκτός νόμου δόμηση, για τα τιμολόγια της ΔΕΗ και το πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ Οίκον".

Κωστής Χατζηδάκης - Πρωινοί Τύποι

Τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις δηλώσεις του ομολόγου του, Φατίχ Ντονμέζ, σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”.

“Η Ελλάδα έχει δώσει αποφασιστικές απαντήσεις. Έχουμε διεθνοποιήσει αυτό το θέμα κι έτσι δεν είναι πλέον ελληνοτουρκικό αλλά ευρω-τουρκικό” τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σχετικές τοποθετήσεις από πολλούς ευρωπαίους και μη ηγέτες, ενώ και η Γερμανία φαίνεται να έχει μετατοπιστεί.

“Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει ότι στρίβει και ότι μετά τις 29 Νοεμβρίου δεν θα κάνει νέες έρευνες. Η Ελλάδα όμως δεν αρκείται στο ότι η Τουρκία θα σταματήσει για 10 μέρες τις έρευνες” δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας δεν θα πάει σε συζητήσεις με τη γείτονα χωρίς εγγυήσεις. “Η Ελλάδα θέλει σαφή δείγματα γραφής, δεν θέλουμε να πάμε σε διερευνητικές επαφές χωρίς κάτι ουσιαστικό από την άλλη πλευρά. Έχει ξεφύγει η κατάσταση από την άλλη πλευρά” είπε και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της ειρήνης και της συνύπαρξης αλλά δεν θα συμμετάσχει σε παιχνίδια εντυπώσεων που η Τουρκία θέλει να σχεδιάσει” σχολίασε.

Για το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο και την εκτός νόμου δόμηση ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι μια μεγάλη παρέμβαση, φιλική προς ιδιοκτήτες και επενδυτές, ενώ αναφέρθηκε σε ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με αναπηρία και σε καινούργια πολεοδομικά εργαλεία για αποσύρσεις κτιρίων και ορόφων. “Φέρνουμε και διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση που είναι μια ελληνική πατέντα. Η μεταβατική περίοδος έχει κρατήσει 58 χρόνια. Τώρα όμως κάνουμε ακόμα μια νέα παρέμβαση για τις παρεκκλίσεις κάτω των 4 στρεμμάτων. Δίνουμε ακόμα έξι χρόνια για να χτίσει κάποιος κάτω από τα 4 στρέμματα” τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι όσοι δεν βιάζονται μπορούν να πάνε στο νέο καθεστώς.

Για το Εξοικονομών Κατ Οίκον, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι το πιο μεγάλο πρόγραμμα μακράν και το πιο ελκυστικό. “Είναι πράσινο πρόγραμμα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στηρίζει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο και αλλάζει την ένταση των ενισχύσεων” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός κάνοντας σαφές ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Τέλος, για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι “προσδοκούμε μέσω ανταγωνισμού και συνδέσεων με γείτονες σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας αγοράς, προκειμένου να πέσει η τιμή”.

Σε ερώτηση για το εάν κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας, ο υπουργός απάντησε ότι η ΔΕΗ κάνει  προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα φέσια που έχει κληρονομήσει, ενώ έχει δύο φορές ανακοινώσει πακέτα για ευάλωτους καταναλωτές εν μέσω κορονοϊού για να δείξει την ευαισθησία της. “Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι με δυσκολίες, αλλά μέσα σε αυτούς κρύβονται και αρκετοί στρατηγικοί κακοπληρωτές” κατέληξε ο υπουργός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζιΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Που και πότε θα κάνουν αρχικά την εμφάνιση τους τα έντονα δαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο