LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2020 12:44

Στρατιώτες θετικοί στον κορονοϊό

Ποιο στρατόπεδο "χτύπησε" η Covid -19. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Φαντάρος

Θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», στο Πέραμα Ιωαννίνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για 26 στρατιώτες, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί από μοριακούς ελέγχους και rapid tests.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται: «Το βράδυ της Τρίτης διαγνώστηκε θετικός στον ιό πολίτης που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Το πρωί της επόμενης ημέρας, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του. Ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε διαδοχικές επικοινωνίες με τη Διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας και την πολιτική ηγεσία που εμπλέκεται στη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια διενέργειας ελέγχων από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η 6η ΥΠΕ.

Χθες, Πέμπτη, διενεργήθηκαν rapid tests, από τα οποία προέκυψαν 19 θετικά δείγματα -τα οποία επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό έλεγχο- ενώ άλλα 6 θετικά προέκυψαν από άλλους μοριακούς ελέγχους. Οι προσβληθέντες έχουν ήπια, μέχρι τώρα, συμπτώματα. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με τις στρατιωτικές Αρχές. Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση της 8ης Μ/Π ΤΑΞ και του Στρατοπέδου «Κατσιμήτρου», τόσο για τη διενέργεια των ελέγχων όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων ζητημάτων που προκύψουν».

Ο περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, απευθύνει έκκληση στους υπευθύνους των Κλειστών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, οι οποίοι χειρίζονται αποκλειστικά το ζήτημα των ελέγχων για κορονοϊό, να προχωρούν σε όσο το δυνατόν συχνότερους και με μαζικότητα ελέγχους και να μεριμνούν ώστε όσοι φιλοξενούμενοι εντοπίζονται θετικοί να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τους προβλεπόμενους περιορισμούς, προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός στην κοινότητα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37Συνελήφθησαν 3 οδηγοί μηχανών που έτρεχαν με μεγάλες ταχύτητες και έκαναν σούζες σε δρόμους της Αττικής19:23Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία σε Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη19:08Λεβαδειακός – Βόλος: Το τρένο… από τη Βοιωτία συνεχίζει χωρία στάση18:53Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο