LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2020 11:57

Στους δρόμους της Αθήνας ακόμα ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο (εικόνες)

Ξεκίνησε το δοκιμαστικό δρομολόγιο. Χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου θα μετακινούνται οι επιβάτες. Σε ποια γραμμή είναι το νέο λεωφορείο. 

Κώστας Καραμανλής - παραλαβή - ηλεκτροκίνητο λεωφορείο

Ενα ακόμη ηλεκτρικό λεωφορείο βγήκε σήμερα το πρωί στους δρόμους της πρωτεύουσας, με δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή 2 Παγκράτι Κυψέλη. 

Η έναρξη του δρομολογίου έγινε από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. ΑΕ στο Ρουφ, παρουσία της διοίκησης της εταιρείας και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή. 

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο SOLARIS Urbino 12 Electric, ευρωπαϊκής τεχνολογίας αυτή τη φορά, το οποίο θα κυκλοφορεί δοκιμαστικά για δυο μήνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταιριάζει στις ανάγκες της πρωτεύουσας, με τους επιβάτες να μετακινούνται στο κέντρο της χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. 

 «Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη χώρα μας και για όλη την Ευρώπη, αφού από την μία έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ μεγάλη κρίση της πανδημίας και από  άλλη πρέπει να προετοιμάσουμε την Ελλάδα για την επόμενη μέρα, η ηλεκτροκίνηση κατέχει κεντρική θέση στην ατζέντα και το σχεδιασμό της κυβέρνησης. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μαζί με την κυβέρνηση συνολικά, έχουν θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της πολιτικής τους. Γι' αυτό το λόγο έχουμε δώσει σοβαρά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ΙΧ και ταυτόχρονα μεγάλο μέρος από τα 1.300 νέα λεωφορεία που θα πάρουμε με το μεγάλο διαγωνισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. 

Κώστας Καραμανλής - παραλαβή - ηλεκτροκίνητο λεωφορείο

Η ηλεκτροκίνηση, επισήμανε ο υπουργός, είναι το μέλλον γιατί πρώτον εξοικονομούμε ενέργεια και δεύτερον γιατί είναι φιλική προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει να πάρει ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω την εποχή που βλέπαμε ένα τροχαίο υλικό πολύ ταλαιπωρημένο, που ταλαιπωρούσε και τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως τους επιβάτες και τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Στόχος των δοκιμαστικών διαδρομών, κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είναι να δούμε αν αυτά τα λεωφορεία μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες της χώρας μας. Ο σχεδιασμός είναι ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία να βγει στον αέρα τους επόμενους μήνες. 

Το Urbino 12 Electric ανήκει στην κατηγορία των 12μετρων χαμηλοδάπεδων λεωφορείων, έχει τρεις θύρες εισόδου, ηλεκτρική ράμπα στη μεσαία θύρα για τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ και μπορεί να μεταφέρει 30 καθήμενους επιβάτες. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται στον οπίσθιο άξονα του λεωφορείου και είναι συνολικής ισχύος 250 kWh. 

Κώστας Καραμανλής - παραλαβή - ηλεκτροκίνητο λεωφορείο

Όπως και τα άλλα δυο λεωφορεία (κινεζικής τεχνολογίας) που έχει δοκιμάσει η Ο.ΣΥ. Α.Ε., και αυτό παρέχει πρόσβαση στους επιβάτες σε θύρες φόρτισης συσκευών USB. 

Επιπρόσθετα, διαθέτει σύστημα CCVT με κάμερες και κέντρο ελέγχου στο ταμπλό, για έλεγχο της καμπίνας, της εισόδου-εξόδου των επιβατών και την ασφαλή κίνηση όπισθεν. 

Τέλος, το λεωφορείο είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυρανίχνευσης πολλαπλών σημείων.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενοΧθες 22:20 | Ειδήσεις

Ορισμένα από τα εκκρεμή θέματα αφορούν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, διευκρίνισε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχέςΧθες 20:17 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λειψυδρία και η έλλειψη τροφής οδηγούν τα άγρια ζώα στα χωριά ακόμα και σε πόλεις.

Φάκελος Interpol: Η τουρκική υποψηφιότητα για την προεδρία και ο κίνδυνος “Άλωσης” του Διεθνούς ΟργανισμούΣάββατο 22 Νοεμβρίου 2025 16:52 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η Τουρκία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταχραστές των μηχανισμών της Interpol, αφού το καθεστώς Ερντογάν έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να τους εργαλειοποιήσει για εξοντώσει πολιτικούς αντιπάλους του. 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Μπλόκα από 30 Νοεμβρίου σε δρόμους, λιμάνια και τελωνείαΧθες 16:56 | Ειδήσεις

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Οπαδός επιτέθηκε σε τερματοφύλακα σε αγώνα τοπικής κατηγορίας 23:59Γενεύη: Πιθανή μια νέα επίσκεψη του Ζελένσκι στις ΗΠΑ για περαιτέρω συζητήσεις του ειρηνευτικού σχεδίου23:48Τεταμένη η ατμόσφαιρα στα Βορίζια: Νέο επεισόδιο μεταξύ των οικογενειών μετά το αιματοκύλισμα23:36Δένδιας: Συνεκτικό πλέγμα μέριμνας για όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειές τους με - Οι 7 άξονες στήριξης23:24ΑΕΚ: Επιστροφή του Ζίνι στην δράση και στα γκολ 23:10Ζελένσκι για συνομιλίες Γενεύης: Tο επιτελείο Τραμπ ακουεί την γνώμη μας 22:56Εύβοια: Συνελήφθη 45χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του22:42Γενεύη - Ρούμπιο: Κάναμε τρομερή πρόοδο - Έχουμε ένα βασικό κείμενο22:28Ηράκλειο: 76 μετανάστες διασώθηκαν νότια των Καλών Λιμένων22:14Συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν: Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ22:00Λουτράκι: Συμπλοκή με μαχαίρι έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας τραυματίας21:46ΠΑΟΚ: Ο δικέφαλος του βορρά "αφόπλισε" την Κηφισιά και παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού21:32Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ - Μητσοτάκης: Είμαστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη αυτού του τόπου21:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:04Η πορεία ενός θρύλου της κιθάρας: Το ταξίδι του Eric Clapton20:50Προσωπικά ευγνώμων προς τον Τραμπ δηλώνει ο Ζελένσκι 20:36Άγρια ζώα σε πόλεις και χωριά: Λύκοι, αλεπούδες και αγριογούρουνα όλο και πιο συχνά σε κατοικημένες περιοχές20:22Κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας: Αρχές ανακάλυψαν θησαυρό μαμούθ, συλλήψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό20:08Κατολισθήσεις και κατεστραμμένες καλλιέργειες στην Αλβανία - Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία19:54Γενεύη -Ρούμπιο: Θετική πρόοδος στις συνομιλίες ουκρανικών και αμερικανικών αντιπροσωπειών19:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο