LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2020 22:46

Κορονοϊός - αεροδιακομιδές: Σε νοσοκομεία της Αθήνας ασθενείς από τη Δράμα

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ για τους τρεις διασωληνωμένους ασθενείς.

Αεροδιακομιδές διασωληνωμένων - κορονοϊός - ΕΚΑΒ

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) για τη πραγματοποίηση της επείγουσας αεροδιακομιδής τριών διασωληνωμένων ασθενών Covid-19 από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας προς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείων των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 19:50 εκδηλώθηκε αίτημα, από το ΓΝ Δράμας προς το γραφείο Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, σχετικά με την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης αεροδιακομιδής τριών βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 (άνδρες ηλικίας 76, 76 και 73 ετών), οι οποίοι - λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης τους - θα έπρεπε να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ειδικευμένο Ιατρικό Προσωπικό του Γραφείου Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, αξιολογώντας τις συνθήκες και τα δεδομένα των τριών ασθενών, προέβη στον διυπηρεσιακό συντονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας (αίτημα για διαθεσιμότητα αεροσκάφους), του Αεροδρομίου Καβάλας «Μ.Αλέξανδρος», του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Καβάλας και του Τομέα του ΕΚΑΒ Δράμας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής διακομιδή των συγκεκριμένων ασθενών σε κλίνες ΜΕΘ Covid-19 σε Νοσοκομεία της Αθήνας.

Τη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, στις 9:15, ομάδα τριών Ιπτάμενων Ιατρών ΕΚΑΒ και τεσσάρων Ιπτάμενων Διασωστών του ΕΚΑΒ με τον ανάλογο ειδικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αεροδιακομίδη ασθενών με Covid-19 (φορητοί θάλαμοι αρνητικής πίεσης κ.α.), απογειώθηκε με αεροσκάφος C-130 της ΠΑ από την 112 Π.Μ (Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας) με προορισμό το Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μ.Αλέξανδρος».

Παράλληλα, από το συντονιστικό κέντρο του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Καβάλας ενεργοποιήθηκε ένα έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για τη βέλτιστη και ασφαλή διακομιδή των τριών βαρέως πασχόντων ασθενών, με ξεχωριστά ασθενοφόρα, από το ΓΝ Δράμας προς το ΓΝ Καβάλας και στη συνέχεια προς το Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μ.Αλέξανδρος».

Στις 10:25 το C-130 της ΠΑ, με τους Ιπτάμενους Ιατρούς και Διασώστες του ΕΚΑΒ, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μ.Αλέξανδρος». Η ολοκλήρωση των διαδικασιών πραγματοποίησης της αεροδιακομιδής με τη τήρηση όλων των απαιτούμενων πρωτοκόλλων υγειονομικής ασφάλειας (διασωληνώσεις εντός των φορητών θαλάμων αρνητικής πίεσης, διακομιδής από το ΓΝ Καβάλας προς το αεροδρόμιο κλπ), ολοκληρώθηκαν στις 15:30. Κατόπιν αυτών, τo αεροσκάφος της ΠΑ απογειώθηκε με προορισμό την 112 Π.Μ (Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας) στις 16:10.

Η άφιξη του αεροσκάφους της ΠΑ, στην 112 Π.Μ (Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας) πραγματοποιήθηκε στις 17:06. Από εκεί οι τρεις βαρέως πάσχοντες ασθενείς διακομίσθηκαν με διαφορετικά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, και εντός των φορητών θαλάμων αρνητικής πίεσης, προς το Γ.Ν.Α. «ο Ευαγγελισμός» (ώρα άφιξης 18:05), το Γ.Ν.Ν.Θ. Αθηνών «η Σωτηρία» (ώρα άφιξης 18:20) και το Π.Γ.Ν. «Αττικόν» (ώρα άφιξης 18:30) αντίστοιχα, όπου και εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

O συντονισμός και η επίβλεψη της ολοκλήρωσης της σημερινής αεροδιακομιδής των τριών βαρέως πασχόντων ασθενών με Covid-19, πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου και τον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ και Ιπτάμενο Ιατρό, Δημήτρη Πύρρο, οι οποίοι παρευρίσκονταν συνεχώς στο Παράρτημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β.Ελλάδας).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο