LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2020 14:39

Οι πλέον σύγχρονες τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος

Γράφουν οι ειδικοί του ΥΓΕΙΑ και του Metropolitan Hospital.

Metropolitan - MAKO

Η οστεοαρθρίτιδα είναι το πιο συχνό νόσημα του μυοσκελετικού συστήματος με κύριο σύμπτωμα τον πόνο κατά τη βάδιση ή την άνοδο και κάθοδο σκάλας ενώ σε προχωρημένο στάδιο προκαλείται και νυχτερινός πόνος. 

Η θεραπεία στα πρώιμα στάδια περιλαμβάνει χαμηλής έντασης ασκήσεις, φυσικοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. Όταν η συντηρητική αγωγή στο προχωρημένο στάδιο δεν υποχωρεί τότε ακολουθεί η χειρουργική αγωγή δηλαδή η ολική αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος.

Ολική αρθροπλαστική ισχίου

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου ήταν η επέμβαση του 20ου αιώνα αφού ο ασθενής με οστεοαρθρίτιδα αποκαθίστατο με πλήρη δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αντικαθίστανται η κεφαλή του μηριαίου και η κοτύλη με μέταλλο και πλαστικό. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα (τιτάνιο, κεραμικό κ.ά.)  και είναι πολύς μεγάλης διάρκειας επιβίωσης.

Σύγχρονες τεχνικές

Υπάρχουν διαφορετικές χειρουργικές μέθοδοι της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου που εφαρμόζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία στο ΥΓΕΙΑ. Όλες οι τεχνικές προσπέλασης προσφέρουν μικρή τομή δέρματος, μικρή απώλεια αίματος καθώς και γρήγορη κινητοποίηση και αποκατάσταση.

  • Τεχνική AMIS: Πρόκειται για ελάχιστης επεμβατικότητας πρόσθια προσπέλαση η οποία δεν δημιουργεί τραυματισμό στους μυς και προσφέρει γρήγορη κινητοποίηση και άμεση αποκατάσταση.
  • Τεχνική Superpath: Πρόκειται για ελάχιστης επεμβατικότητας οπίσθια προσπέλαση η οποία προσφέρει ατραυματική τεχνική στους μυς (κανένας μυς δεν κόβεται), άμεση κινητοποίηση και τάχιστη αποκατάσταση.
  • Τεχνική Miniposterior: Με την τεχνική αυτή γίνεται οπίσθια προσπέλαση του ισχίου η οποία προσφέρει μικρή βλάβη στους μυς, μικρή αιμορραγία και γρήγορη κινητοποίηση.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί εξαιρετική θεραπευτική λύση της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος. Προσφέρει απαλλαγή από τον πόνο και πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας του ασθενούς.

Κατά τη διάρκεια της ολικής αρθροπλαστικής γίνεται προσεκτικός χειρισμός των μαλακών μορίων και κυρίως η διατήρηση των πλαγιών συνδέσμων για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Η κινητοποίηση είναι άμεση με πλήρη φόρτιση.

  • Κλασική ολική αρθροπλαστική γόνατος: Η ολική αρθροπλαστική γόνατος από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με τις ολικές αρθροπλαστικές ισχίου. Υπάρχουν διαφόρων τύπων ολικές αρθροπλαστικές γόνατος ανάλογα με την οστική ή συνδεσμική βλάβη του γόνατος.
  • Πρωτόκολλο Fast track: Το πρωτόκολλο Fast Track γρήγορης αποκατάστασης αποτελεί συνολική αντιμετώπιση της επέμβασης αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος, τόσο διεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά. Χρησιμοποιεί ειδική παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη αγωγή η οποία υπό κατάλληλες προϋποθέσεις επιτρέπει άμεση – σε λίγες ώρες, κινητοποίηση και έξοδο από το νοσοκομείο ακόμα και την ημέρα του χειρουργείου.

Metropolitan - MAKO

Επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου με το Ρομποτικό Σύστημα ΜΑΚΟ*

Σε όλες τις επεμβάσεις ρομποτικής ορθοπαιδικής πραγματοποιείται ειδική τομογραφία πολύ υψηλής ανάλυσης, με απόλυτο σεβασμό στην ανατομία κάθε ατόμου και προσαρμογή της νέας άρθρωσης σύμφωνα με τις ανατομικές συνθήκες. Στις επεμβάσεις αυτές, η ακρίβεια στην προπαρασκευή των οστών και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, δίνουν ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα ως προς την κινητικότητα, την αποκατάσταση και την ανατομικότητα της άρθρωσης, που προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο. Επίσης, η ακριβής τοποθέτηση της νέας άρθρωσης με το ΜΑΚΟ αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια των εμφυτεύσιμων υλικών, πέραν των 15 χρόνων, ενώ οι ασθενείς περπατούν το αργότερο 24 ώρες μετά την επέμβαση.

Το ρομποτικό σύστημα ΜAKO χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πιστοποιημένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς και εγγυάται στον ασθενή εξατομικευμένο προσχεδιασμό της επέμβασης, ελάχιστη επεμβατικότητα, λιγότερο πόνο, γρηγορότερη ανάρρωση και λιγότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο.

Μετά την επέμβαση αρθροπλαστικής, ο ασθενής λαμβάνει μια «Ταυτότητα Ασθενούς» (Μako Patient I.D.), η οποία διασφαλίζει ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε θεραπευτήριο που διαθέτει το γνήσιο ρομπο­τικό σύστημα ορθοπαιδικής χειρουργικής MAKO  του οίκου Stryker (ΗΠΑ), ότι ο ορθοπαιδικός χειρουργός που την πραγματοποίησε εκπαιδεύτηκε σε εξειδικευμένο εκ­παιδευτικό κέντρο του εξωτερικού και είναι πιστοποιημένος για τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή και εξαιρετικά προηγμένη χειρουργική τεχνική.

Στην Ελλάδα το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ υπάρχει αποκλειστικά, στο ΥΓΕΙΑ και στο Metropolitan Hospital

Δεν θα πρέπει να αμελείτε την υγεία σας λόγω της πανδημίας του Covid-19 ή να αποφεύγετε να αναζητάτε υγειονομική περίθαλψη αν τη χρειάζεστε.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group σε όλα τα Νοσοκομεία του (ΥΓΕΙΑ, Metropolitan Hospital, ΜΗΤΕΡΑ, Metropolitan General, ΛΗΤΩ, Creta Interclinic) λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών του.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικονόμου στον ΑΝΤ1: Μέτρο χαλάρωσης το όριο 100 ατόμων στις συγκεντρώσειςΣήμερα 09:13 | Ειδήσεις

Για «κανονικότητα» στις δημόσιες συναθροίσεις έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Μπεκατώρου: Γιατί μίλησα τώρα (βίντεο)Σήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε, πώς την αντιμετώπισε, αλλά και τους λόγους που βγήκε να μιλήσει τώρα, αναφέρθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοϊας. Η συγκίνησή της όταν μίλησε για την απώλεια αδελφής της.

Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τις απουσίες και τη βαθμολογίαΣήμερα 11:52 | Ειδήσεις

Διευκρινίσεις στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, λίγο πριν επιστρέψουν στα σχολεία, δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Εμβόλιο AstraZeneca: αμφισβητεί την αποτελεσματικότητά του η ΓερμανίαΣήμερα 09:34 | Ειδήσεις

Τι απαντά η φαρμακοβιομηχανία στα δημοσιεύματα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. «Ναι» από το Βερολίνο στη θέσπιση περιορισμών στις εξαγωγές εμβολίων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κικίλιας: Οι εμβολιασμοί γίνονται οργανωμένα, με σεβασμό στον πολίτη13:13Αρκουμανέας: υπάρχει διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα13:04Υπόθεση Ναβάλνι: το Κρεμλίνο κατηγορεί τους διαδηλωτές για υπερβολικά βίαιη συμπεριφορά 12:57Σακελλαροπούλου - Ιερώνυμος: Η πανδημία στο επίκεντρο της συνάντησής τους12:48“Παρουσιάστε!”: Στοιχηθείτε! Έρχεται ο Αρχηγός του ΓΕΣ (εικόνες)12:39Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: γιατί “κόπηκε” η μια στις δυο αιτήσεις12:29“Άγριες Μέλισσες”: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο (βίντεο)12:21Στο έλεος του χιονιά οι κεντρικές ΗΠΑ (εικόνες)12:13Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τις απουσίες και τη βαθμολογία12:02Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες ομάδες σε έσοδα11:54Ζώδια: Απρόβλεπτα γεγονότα την Τρίτη (βίντεο)11:46“ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/21”: εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση Ελλάδας-Κύπρου11:37Ο Τσίπρας κατάθεσε αγωγές σε βάρος Παπαχρήστου – Κουρτάκη11:29Εκπτώσεις: τι δείχνουν τα στοιχεία για τιμές και τζίρο11:20Γρηγόρης Αρναούτογλου: στον ΑΝΤ1 για άλλα τρία χρόνια11:09Πέτσας: νέο εκλογικό σύστημα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές11:00Αγωνία για το κοριτσάκι που υπέστη αλλεργικό σοκ10:53Τραγωδία! Τον σκότωσε κλαδί ελιάς10:45Τι “φέρνει” το νέο κύμα κακοκαιρίας10:37Πάτρα: Πέθανε ο 27χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι10:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο