LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 22:00 | Ανανέωση: 25 Νοεμβρίου 2020 22:02

Ντιέγκο Μαραντόνα: το ποδόσφαιρο θρηνεί το θάνατό του

Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και πολλοί άλλοι λένε το δικό τους "αντίο" στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που συγκλόνισε με τον θάνατό του.

ΙΝΔΙΑ - ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως θρηνεί το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενός εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών, αν όχι του κορυφαίου όλων και οι αντιδράσεις ανά την υφήλιο, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, είναι αμέτρητες.

«Σήμερα λέω αντίο σε έναν φίλο και ο κόσμος λέει αντίο σε μια αιώνια ιδιοφυΐα. Έναν από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών. Ένας ασυναγώνιστος μάγος. Φεύγει από τη ζωή πολύ σύντομα, αλλά αφήνει μια τεράστια κληρονομιά και ένα κενό που δεν θα καλυφθεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη. Δεν θα ξεχαστείς» τόνισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Σε ευχαριστούμε για τα πάντα Ντιέγκο» έγραψε η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα της Βαρκελώνης ανέβασε στο twitter μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, που χρωματίζεται μόνο απ’ το κόκκινο και το μπλε της Μπαρτσελόνα που φοράει ο Μαραντόνα σε μία απ’ τις εμφανίσεις του με τους Καταλανούς τη διετία 1982/84, όπου μέτρησε 38 γκολ σε 58 αγώνες.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Α μια τεράστια κληρονομιά και αποτελεί ήδη μύθο για εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντεθ τόνισε: «Μας οδήγησες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες πάρα πολύ χαρούμενους. Ήσουν ο κορυφαίος όλων. Σε ευχαριστώ Ντιέγκο που ήσουν εκεί, Χάνουμε όλη μας τη ζωή».

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, σημείωσε: «Αντίο σε έναν σπουδαίο. Ήσουν μια ταραγμένη ψυχή, αλλά ευχαρίστησες ολόκληρο τον κόσμο με τις μοναδικές σου ικανότητες σο ποδόσφαιρο».

Ο Κίλιαν Μπάπε έγραψε: «Αναπαύσου εν ειρήνη θρύλε. Θα είσαι για πάντα κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Σε ευχαριστώ για όλη την ευχαρίστηση που έχεις προσφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Πρώην πρόεδρος της FIFΑ, Σεπ Μπλάτερ τόνισε από πλευράς του: «Είναι λυπηρό, πολύ λυπηρό, ο χαμός ενός εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών της εποχής μας. Άφησε το σημάδι του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού με τη νίκη επί της Αργεντινής και το χέρι του Θεού, που μόλις συνάντησε».

Τη θλίψη τους για το χαμό του μεγάλου Αργεντινού άσου, μετέφεραν και οι περισσότεροι φορείς και μεγάλοι σύλλογοι του ελληνικού αθλητισμού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μέσω μηνυμάτων τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ήταν αδιαμφισβήτητα ο θνητός "θεός" του ποδοσφαίρου. Είδωλο και μοναδικός στο γήπεδο, αμφιλεγόμενο πρότυπο όμως, με τη στάση ζωής του. Λατρεύτηκε & πολεμήθηκε, σηματοδότησε για δεκαετίες τον παγκόσμιο αθλητισμό. Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Ντιέγκο Μαραντόνα» δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε: «Αναντικατάστατος, Ασταμάτητος. Αξέχαστος. Αθάνατος. Ένας αληθινός θρύλος του παιχνιδιού έφυγε. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο προήλθε από σένα. Σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ντιέγκο Αρμάντο».

«Καλό ταξίδι Ντιέγκο Ήταν τιμή μας που «ευλόγησες» τα χώματα της Τούμπας με την παρουσία σου. Ήταν ευλογία να σε παρακολουθούμε να αγωνίζεσαι. Καλό ταξίδι Ντιέγκο...» έγραψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Το χρώμα της μπάλας μπορεί να είναι διαφορετικό, όμως το συναίσθημα είναι το ίδιο. Ο κόσμος του αθλητισμού θρηνεί σήμερα τον χαμό ενός θρύλου. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο» ήταν η αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Τέλος, η ΚΑΕ ΑΕΚ έγραψε: «Καταραμένο 2020. Μετά τον Kobe “έφυγε” βίαια, πρόωρα, μέχρι και ο Θεός (του ποδοσφαίρου). Συγκλονισμένοι...».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Χθες 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία ΠλάτωνοςΧθες 15:57 | Ειδήσεις

Που ακριβώς βρίσκεται σύμφωνα με την έρευνα ο τάφος του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Πλάτωνα. Πώς οδηγήθηκαν οι ερευνητές στο σημείο ταφής του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ23:14Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο