LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 18:02 | Ανανέωση: 25 Νοεμβρίου 2020 18:19

Κορονοϊός - Κικίλιας: το ΕΣΥ πιέζεται αλλά αντέχει

"Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με λόγια, αλλά με πράξεις" τόνισε ο υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΕΟΔΥ Παρουσίαση

«Εν μέσω μιας πανδημίας την οποία ζούμε και βιώνουμε εδώ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η εγκυρότητα των στοιχείων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκινώντας την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην σημερινή του παρέμβαση, ο υπουργός επέλεξε να μιλήσει για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο οποίος, όπως ο ίδιος είπε, «κάνει μια σημαντική προσπάθεια για να υπηρετήσει τους συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του κορονοϊού και ειδικά στον «φόρο αίματος», όπως χαρακτηριστικά είπε για τους 87 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι φανερό πλέον σε όλους πόσο επικίνδυνος, πόσο θανατηφόρος είναι αυτός ο ιός».

«Τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά στη Θεσσαλονίκη» και «το συζητάει η επιδημιολογική μας ομάδα» είπε ο υπουργός. Επίσης, τα κρούσματα είναι υψηλά στην Κεντρική Μακεδονία, την Ημαθία, την Μαγνησία και την Λάρισα. «Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «όμως αντέχει».

«Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπηρετούν το ΕΣΥ» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Το χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται και παλεύουν για να μας παρέχουν το αγαθό της υγείας, καθημερινά δίνουν τις μάχες τους. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

Αναφερόμενος στον ΕΟΔΥ, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι «είναι ένα παράδειγμα ενός κομματιού του Δημοσίου που πραγματικά φαίνεται σε καιρούς κρίσης το πόσο μεγάλη σημασία μπορεί να παίξει στην υπηρεσία του πολίτη σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία». Σκοπός του ΕΟΔΥ, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, είναι «η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ».

«Θα ήθελα να θυμίσω ότι πρόκειται για το ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον οργανισμό από τον οποίο προέρχεται ο ΕΟΔΥ, λέγοντας ότι «πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος ταλαιπωρήθηκε, δυσφημίστηκε επί δικαίου και αδίκου και ήταν στα φώτα της επικαιρότητας για πολλά χρόνια για άλλους λόγους».

«Επανασυστήθηκε λοιπόν τον Οκτώβριο του 2019 και επανασχεδιάστηκε ως ένας οργανισμός με μια νέα ταυτότητα εμπιστοσύνης στην συνείδηση των πολιτών γιατί αναλύει και ερμηνεύει δεδομένα σχετικά με 52 μεταδοτικές νόσους και παθήσεις» σημείωσε ο υπουργός κ. Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε αναλυτικά το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο