LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 17:20

Κορoνοϊός - ΗΠΑ: Ένας νεκρός κάθε 40 δευτερόλεπτα την Τρίτη

Εκατομμύρια Αμερικανοί αψηφούν τις προειδοποιήσεις ενόψει και της αυριανής αργίας της "Ημέρας των Ευχαριστιών".

ψυγεία- νεκροί - κορονοϊός - Νέα Υόρκη

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων λόγω της COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 για πρώτη φορά από τον Μάιο ενώ πολλά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι ήδη γεμάτα, γεγονός που αποτελεί οιωνό για αύξηση στον αριθμό των νεκρών την ώρα που η πανδημία ρίχνει τη σκιά της στην εορταστική περίοδο.

Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 2.157 χθες - ένας άνθρωπος κατά 40 δευτερόλεπτα - ενώ ακόμα 170.000 άνθρωποι μολύνθηκαν, αριθμοί που οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να αυξηθούν καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί αψηφούν τις επίσημες προειδοποιήσεις και ταξιδεύουν για την αυριανή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Οι νοσηλείες για COVID-19 σε αμερικανικά νοσοκομεία ξεπέρασαν τις 87.000 χθες - το υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο - ενώ 30 από τις 50 πολιτείες ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νοσηλειών που σχετίζονται με την COVID-19 αυτό τον μήνα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters με βάση επίσημα στοιχεία.

Το ημερήσιο ρεκόρ των 3.384 θανάτων καταγράφηκε στις 14 Απριλίου, στις αρχικές φάσεις της πανδημίας.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία, οι συνολικοί αριθμοί των σχεδόν 260.000 θανάτων και των 12,6 εκατ. μολύνσεων στις ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας και «όλα τα ταξίδια των Ευχαριστιών διασφαλίζουν ότι κανείς δεν πρόκειται να μας φτάσει», σχολίασε η δρ. Τατιάνα Πράουελ από την Ιατρική Σχολή Τζονς Χόπκινς.

«Η αμερικανική νοοτροπία "ο καθένας για τον εαυτό του" σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς. Είναι συγκλονιστικό να το παρακολουθεί κανείς», ανέφερε η Πράουελ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να καταγράφει αλματώδη αύξηση, πάνω από τους μίσους κυβερνήτες της χώρας έχουν επιβάλει για πρώτη φορά ή εφαρμόσει εκ νέου μέτρα σε όλη την πολιτεία τους τον Νοέμβριο. Ωστόσο, παρά τους αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μάσκας, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στα μπαρ και τα εστιατόρια, τα στοιχεία για τον ιό απλά χειροτερεύουν.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΣήμερα 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"Σήμερα 20:11 | Ειδήσεις

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο TikTok για τους δορυφόρους του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΣήμερα 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18Λίβανος: Ο πάπας Λέων καλεί τους θρησκευτικούς ηγέτες να ενωθούν απέναντι στη βία και τη μισαλλοδοξία20:04Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίας19:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο