LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 10:36

Μετ’εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

 «Αναταράξεις» στα δρομολόγια των πλοίων θα προκαλέσει η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ώρη απεργία.

Λιμάνι Πειραιά - Δεμένα πλοία

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, καθώς πέντε από τα δεκατρία ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, η κυβέρνηση κατ' εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ  ακόμα και για την θέση του Α' Πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών, που θα πραγματοποιούσαν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Τα ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται εν μέσω πανδημίας με κυβέρνηση και εφοπλιστές να κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, η οποία αποφάσισε την αποστολή μελών της σε διάφορα λιμάνια της χώρας μας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση  μπροστά από το Ε/Γ- Ο/Γ "BLUE STAR CHIOS" στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης αποφασίστηκε να λάβει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται από σειρά εργατικών σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11.00 π.μ.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ όπως και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα αγροτών στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)Σήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Τελωνείο, αλλά και στο εμπορικό και επιβατικό τμήμα του λιμανιού στον Βόλο. 

Βασίλης Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της ΝαυτιλίαςΣήμερα 09:49 | Ειδήσεις

Όλη η συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Κικίλια, στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βασίλης Κικίλιας: Τους επόμενους μήνες θα υπογραφούν συμφωνίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της Ναυτιλίας10:00Μπλόκα αγροτών στο λιμάνι του Βόλου (βίντεο)09:46Αθήνα: Πλήθος ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή 49χρονου και συνελήφθη - Από αναβολικά μέχρι... παραισθησιογόνα μανιτάρια09:32Πυγμαχία: Ο Μάικ Τάισον επιστρέφει στο ρινγκ για να αντιμετωπίσει τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ 09:18Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο