LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 10:36

Μετ’εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

 «Αναταράξεις» στα δρομολόγια των πλοίων θα προκαλέσει η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ώρη απεργία.

Λιμάνι Πειραιά - Δεμένα πλοία

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, καθώς πέντε από τα δεκατρία ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, η κυβέρνηση κατ' εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ  ακόμα και για την θέση του Α' Πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών, που θα πραγματοποιούσαν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Τα ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται εν μέσω πανδημίας με κυβέρνηση και εφοπλιστές να κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, η οποία αποφάσισε την αποστολή μελών της σε διάφορα λιμάνια της χώρας μας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση  μπροστά από το Ε/Γ- Ο/Γ "BLUE STAR CHIOS" στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης αποφασίστηκε να λάβει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται από σειρά εργατικών σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11.00 π.μ.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ όπως και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑύριο οι αποφάσεις για τα αγροτικά μπλόκα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργόΧθες 22:27 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση έχει το δημοσιονομικό χώρο να λύσει τα προβλήματα, αλλά δεν έχει την πολιτική βούληση».

Eurogroup – Πιερρακάκης: Παραγωγική η πρώτη συνεδρίαση του 2026Χθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup, καλωσόρισε την Βουλγαρία ως το 21ο μέλος της Ευρωζώνης

Κυρανάκης στον ΑΝΤ1: Δεν αλλάζει κάτι στη δική μας προσήλωση μετά το τραγικό δυστύχημα στην ΙσπανίαΧθες 22:19 | Ειδήσεις

«Την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης είχαμε 40 συρμούς στις Γραμμές 2 και 3 σήμερα έχουμε 52».

Ισπανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημαΧθες 22:47 | Ειδήσεις

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Ο νεότερος απολογισμός από τον Προέδρο της Ανδαλουσίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: "Ουδέν σχόλιον" για το αν θα προσφύγει στη βία για να αποκτήσει τη Γροιλανδία23:59Eurogroup – Πιερρακάκης: Παραγωγική η πρώτη συνεδρίαση του 202623:45"Αέρας" ο Ατρόμητος στο Πανθεσσαλικό23:30Θυελλώδεις άνεμοι αύριο σε αρκετές περιοχές της χώρας - Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη23:15Λαμία: Οδηγός νταλίκας κόλλησε στα στενά Κοινότητας - Τον έβγαλε λάθος το GPS (βίντεο)23:00ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Επτά συλλήψεις μετά από ελέγχους στο γήπεδο "OPAP Arena"22:45Αύριο οι αποφάσεις για τα αγροτικά μπλόκα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό22:29Φυλακές Κορυδαλλού: Δολοφονία κρατουμένου στην Γ’ Πτέρυγα22:15Θεσσαλονίκη: Χωρίς ταξί για 24 ώρες22:00Ισπανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα21:44Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;21:27Κυρανάκης στον ΑΝΤ1: Δεν αλλάζει κάτι στη δική μας προσήλωση μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία21:07Ant1 Sports: Ρετιρέ… για δυο στη Super League20:47Πέθανε ο “θρύλος” της μόδας Βαλεντίνο20:27Παναιτωλικός – Λεβαδειακός: Ασταμάτητοι οι Βοιωτοί20:07Τζούλιαν Μπαρνς: Το νέο μου βιβλίο θα είναι και το τελευταίο19:47“Somedays”: Η Πάμελα Άντερσον δίπλα στον Μπίλι Μπομπ Θόρντον19:27Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:07Στη ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ανήλικος που διασώθηκε από λέμβο στη Γαύδο18:47Μεντιλίμπαρ: Ο Ελ Καμπί θα είναι στον πάγκο 18:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο