LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 10:36

Μετ’εμποδίων οι θαλάσσιες συγκοινωνίες

 «Αναταράξεις» στα δρομολόγια των πλοίων θα προκαλέσει η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ώρη απεργία.

Λιμάνι Πειραιά - Δεμένα πλοία

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, καθώς πέντε από τα δεκατρία ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου και θα λήξει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Με τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, η κυβέρνηση κατ' εντολή των εφοπλιστών καταργεί την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια, παρεμβαίνει προκλητικά στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ  ακόμα και για την θέση του Α' Πλοίαρχου προβλέπει να ναυτολογούνται χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα», αναφέρουν τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων ηλεκτρονικών, που θα πραγματοποιούσαν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Τα ναυτεργατικά προβλήματα αυξάνονται και γιγαντώνονται εν μέσω πανδημίας με κυβέρνηση και εφοπλιστές να κλιμακώνουν την επίθεσή τους στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, η οποία αποφάσισε την αποστολή μελών της σε διάφορα λιμάνια της χώρας μας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση  μπροστά από το Ε/Γ- Ο/Γ "BLUE STAR CHIOS" στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης αποφασίστηκε να λάβει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται από σειρά εργατικών σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα στις 11.00 π.μ.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ όπως και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.) αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο