LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 10:04 | Ανανέωση: 25 Νοεμβρίου 2020 10:14

Κοτανίδου: Η αλήθεια σχετικά με το φάρμακο από την Αμερική για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (βίντεο)

Τι είπε η Διευθύντρια ΜΕΘ στον “Ευαγγελισμό” για την κατάσταση της υγείας του και για τις διαθέσιμες κλίνες στο νοσοκομείο.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τέλος στη φημολογία για το φάρμακο από την Αμερική που ήρθε στην Αθήνα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο”, έβαλε η Διευθύντρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, ξεκαθάρισε πως «Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί», δίνοντας τον λόγο στην κα Κοτανίδου.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, η οποία είναι Διευθύντρια ΜΕΘ στον “Ευαγγελισμό” ήταν κατηγορηματική: «Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο. Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει.»

Ερωτηθείσα σχετικά με την διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, η κα Κοτανίδου είπε «Εμείς στο Νοσοκομείο έχουμε ελεύθερα κρεβάτια. Μάλιστα χθες δεν πήραμε καμία εισαγωγή.»

«Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Τι αναφέρει η Αρχιεπισκοπή

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, αναφέρει: 

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορονοιό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό. Και στην περίπτωσή του δηλαδή εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών. Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει «εξειδικευμένης» ή «προνομιακής» μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του, όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του.

Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει. Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με την ζωή του κάθε συνανθρώπου μας.

Πλην όμως το ράσο που φέρει τον καθιστά προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές... Επιστήμονες, αλλά και λοιποί παρατρεχάμενοι, παράγοντες, αναλυτές, σχολιαστές και παντός είδους κήνσορες, είδη, δυστυχώς, ενδημικά στην Ελλάδα, οι οποίοι ούτε γνωρίζουν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς, ούτε τον παρακολουθούν προσωπικά, καθώς δεν είναι οι θεράποντες ιατροί του, καλόν είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια, την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους.

Γιατί το μόνο που «πετυχαίνουν», διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, είναι να εκθρέφουν το τέρας του λαϊκισμού, να δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία και να διχάζουν, ιδιαίτερα σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή που μόνον ενωμένοι γύρω από τις κοινές αρχές και αξίες, που μας συνέχουν ως Έλληνες, μπορούμε να υπερνικήσουμε, όπως και θα το επιτύχουμε, και αυτή την εθνική δοκιμασία της πανδημίας».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίεςΣήμερα 09:23 | Ειδήσεις

«Υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι. Η επιχείρηση επικεντρώνεται στην απομάκρυνση των ανθρώπων που βρίσκονται σε πολύ στενά σημεία».

Αχαρνές: Καταστροφική φωτιά σε εργοστάσιο - Ήχησε το 112 (εικόνες)Σήμερα 06:36 | Ειδήσεις

Με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της πυροσβεστικής έγινε γνωστό ότι η πυρκαγία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο της δεξιάς λωρίδαςΧθες 20:43 | Ειδήσεις

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς. Ποιες μέρες και σε ποια σημεία θα εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις.

Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;Σήμερα 08:07 | Ειδήσεις

Οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων θα καθίσουν στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης άνοιξε μέσα σε ένα βράδυ 14 ΙΧ και λεωφορεία σπάζοντας τα τζάμια10:48Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου10:34Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα του δικτύου10:24Χανιά: Φωτιά σε γραφεία στις Βρύσες Αποκορώνου - Σοβαρές υλικές ζημιές10:10Θεσσαλονίκη: Άνδρας πέταξε κοκαΐνη από το παράθυρο ΙΧ και επιχείρησε να ξεφύγει από την αστυνομία 09:56Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών - Περισσότεροι από 150 οι τραυματίες09:42Συρία: Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανακοίνωσε ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων09:28Πλεύρης: Ψευδείς οι ισχυρισμοί περί νομιμοποίησης 90.000 παράνομων μεταναστών09:14Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο της δεξιάς λωρίδας09:00Μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι αγρότες αποφασίζουν αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων08:46Ε.Ο. Πάτρας - Τρίπολης: Σημειώθηκε σφοδρό τροχαίο - Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:32Αγρότες: Στο Μαξίμου σήμερα οι "σκληροί" των μπλόκων - Ποιοι θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό;08:18Πυρκαγιές στην Χιλή: 18 νεκροί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις κοινότητες που επλήγησαν πιο σκληρά08:04Οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν τη Δανία και Γροιλανδία σε κοινή δήλωσή τους07:50Ταΰγετος: Οι ορειβάτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους, γλίστρησαν και έπεσαν στην χαράδρα07:36ΗΠΑ - Τραμπ: Η Δανία δεν έχει κάνει τίποτα για να απομακρύνει την "ρωσική απειλή" την Γροιλανδία07:22Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Χαμένο πέναλτι, ακυρωμένο γκολ και νίκη της Σενεγάλης μέσα στο Μαρόκο (εικόνες)07:08Αχαρνές: Καταστροφική φωτιά σε εργοστάσιο - Ήχησε το 112 (εικόνες)06:54Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες06:40Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο