LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2020 09:59

Ταυτοποιήθηκε η γυναίκα που έκανε επίθεση με μαχαίρι

Συνελήφθη η γυναίκα που μαχαίρωσε δύο άλλες γυναίκες. Για τρομοκρατική επίθεση κάνουν λόγο οι Αρχές.

Ελβετία - επίθεση με μαχαίρι

Η αστυνομία στην Ελβετία ταυτοποίησε τη νεαρή Ελβετίδα, η οποία χθες Τρίτη άρπαξε από τον λαιμό μία γυναίκα και τραυμάτισε μία δεύτερη με ένα μαχαίρι σε πολυκατάστημα της πόλης Λουγκάνο, ως μια γνωστή τζιχαντίστρια.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του ιταλόφωνου, νότιου καντονιού Τιτσίνο έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση και έχουν αναλάβει τη διερεύνησή του.

“Η δράστρια είναι γνωστή στην Fedpol από έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία το 2017 σε τζιχαντιστικούς κύκλους”, επεσήμανε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ελβετίας στο Twitter.

Η 28χρονη δράστρια που ζει στην περιοχή βρίσκεται υπό κράτηση, αφού ένας περαστικός κατάφερε να την ακινητοποιήσει μέχρι να φτάσει στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία. Ελβετικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι η γυναίκα φώναξε ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια της επίθεσης.

Το ένα από τα θύματα φέρει βαριά τραύματα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Η δεύτερη γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Ο Νόρμαν Γκόμπι, ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Τιτσίνο, τόνισε ότι η Ελβετία είναι μια ειρηνική χώρα και το καντόνι μια ασφαλής περιοχή. “Ένας παραπάνω λόγος για να καταδικάσουμε αυτήν την παράλογη βία, που υποκινείται από τον εξτρεμισμό και δεν έχει θέση στην κοινότητά μας”, πρόσθεσε.

Η Ελβετία έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει από μεγάλες τζιχαντιστικές επιθέσεις, όπως αυτές που ώθησαν τη Γαλλία και τη Γερμανία αυτό τον μήνα να ζητήσουν πιο αυστηρά σύνορα στην ΕΕ, αφού ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν οκτώ ανθρώπους στο Παρίσι, τη Νίκαια και τη Βιένη σε διάστημα ενός μήνα.

Ωστόσο στη χώρα έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες άτομα που θεωρείται ότι αποτελούν απειλή και άλλα που έχουν ταξιδέψει σε εμπόλεμες χώρες.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην πολη Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, αυτό τον μήνα για φερόμενους δεσμούς με τον δράστη της τζιχαντιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 2 Νοεμβρίου στη Βιένη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να είχαν επισκεφθεί τον δράστη της επίθεσης τον Ιούλιο.

Τον Σεπτέμβριο ένας άνδρας, τον οποίο τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν “Εμίρη του Βίντερτουρ” και θεωρείται ότι ήταν ένας από τους επικεφαλής τζιχαντιστές που ζουν στην Ελβετία, καταδικάστηκε σε 50 μήνες φυλάκιση για τους δεσμούς του με το Ισλαμικό Κράτος.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν επίσης ανακοινώσει ότι εξετάζουν αν είχε “τρομοκρατικά κίνητρα” η επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε εναντίον ενός Πορτογάλου τον Σεπτέμβριο στην πόλη Μόργκες, στη δυτική Ελβετία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Απολογία για την επίθεση στον ΓραμμένοΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Κρατούμενος παραμένει μέχρι την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή, ο ανεξάρτητος βουλευτής που αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα.

Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...Σήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης από τον Κ. Φλώρο μεσα στην Βουλή. Η "πατριδοκαπηλία με την υποψηφιότητα Μπελέρη", οι εξορύξεις και οι συντάξεις έως 4.000 ευρώ.

Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του ΆντενΣήμερα 08:28 | Ειδήσεις

Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ για την εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας.

Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίωνΣήμερα 08:08 | Ειδήσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία για του οδηγούς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο