LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2020 15:48

Αχτσιόγλου: Κάτω από 300 εκ. ευρώ η κρατική ενίσχυση στο ΕΣΥ

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η Κυβέρνηση άφησε το δημόσιο σύστημα Υγείας «εγκληματικά ανοχύρωτο» στην πανδημία.

Νοσοκομεία - νοσοκομείο - γιατροί - κορονοϊός

«Εντελώς ψευδές» χαρακτηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου ότι το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε εν μέσω πανδημίας από το κράτος με επιπλέον 786 εκατ. ευρώ, απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

«Η απολύτως ανεπαρκής ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας και τεράστιων αναγκών, έχει αποδειχθεί ήδη εγκληματική και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο είναι τουλάχιστον θλιβερή», σχολιάζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μιλά για τρεις «λαθροχειρίες» εκ μέρους της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε επιπλέον 293 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτό η κ. Αχτσιόγλου απαντά πως η αλήθεια είναι ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός έδωσε 263 εκ ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για να καλύψει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων σε αναστολή», δηλαδή για να «αναπληρώσει τα πάγια έσοδα που ο ΕΟΠΥΥ έχασε από τις διαλυτικές πολιτικές της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, προκειμένου ο οργανισμός να κρατήσει τις πάγιες λειτουργίες του και όχι φυσικά για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας λόγω πανδημίας». Αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση έδωσε στον ΕΟΠΥΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας μόλις 30 εκατ.».

Δεύτερον, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε 200 εκατ. για αμοιβές έκτακτου και επικουρικού προσωπικού. Η κ. Αχτσιόγλου απαντά πως «αρκεί μια απλή σύγκριση των πινάκων 3.26 του προϋπολογισμού του 2020 και 3.24 του προϋπολογισμού 2021 για τα νοσοκομεία για να διαπιστώσει ότι οι επιπλέον δαπάνες για έκτακτο και επικουρικό προσωπικό είναι 81 εκατ.».

Ως τρίτη «λαθροχειρία» χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό της Κυβέρνησης ότι έδωσε 293 εκατ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού. «Η αλήθεια», λέει η κ. Αχτσιόγλου, είναι ότι «μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η  ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας λόγω κορονοϊού ήταν 144 εκατ. ευρώ, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Σεπτεμβρίου που δημοσιεύονται από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών».

Άρα, καταλήγει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, «το σύνολο της επιπλέον ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι κάτω από 300 εκατ. ευρώ» και «όσες αλχημείες και να κάνει η κυβέρνηση δεν αλλάζει το γεγονός: η Κυβέρνηση άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του και εγκληματικά ανοχύρωτο στον πόλεμο της πανδημίας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντεςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό λόγω των μπλόκων18:38Βόλος: Άγνωστος έπεισε ανήλικη ότι έπρεπε να του δώσει χρήματα και κοσμήματα για να σώσει τον πατέρα της18:24Τουρκία: Δικαστής πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της μέσα σε δικαστική αίθουσα18:14Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση18:04ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση από τη ΔΕΗ17:57Πύργος: Άνδρας τραυμάτισε την σύζυγο του στο λαιμό με μαχαίρι - Απειλούσε να βάλει τέλος στην ζωή του17:54Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό15:38Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24Παναθηναϊκός: Καθοριστικό το επόμενο 48ωρο για την μεταγραφή του Αντίνο15:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο