LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2020 18:15 | Ανανέωση: 23 Νοεμβρίου 2020 18:30

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: να εφαρμόσουμε προσωπικά lockdown

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων εξέφρασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

lockdown - απαγορευση κυκλοφορίας

Τα 1.388 έφτασαν τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού το απόγευμα της Δευτέρας.

"Δεν μειώνονται τα κρούσματα με τον ρυθμό που θα περιμέναμε", τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι  δεν εφαρμόζονται από όλους τα περιοριστικά μέτρα.

Τόνισε επίσης ότι "πρώτιστο μέλημά μας παραμένει σταθερά η φροντίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο έχει υπερφορτωθεί", καθώς η πληρότητα κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά είναι στο 86% ενώ στη Θεσσαλονίκη η πληρότητα αγγίζει το 99%.

Όσον αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία υπάρχει και εκεί μία σταθεροποίηση με 400 εισαγωγές κάθε μέρα. "Το πιο πιστό μέτρο για να προφυλαχτούμε από τον κορονοϊό είναι αυταπόδεικτα η χρήση της μάσκας», τόνισε η κ Παπαευαγγέλου.

«Τα μέτρα αποδίδουν. Είναι σαφής η σταθεροποίηση. Τα κρούσματα της 2ης και 3ης εβδομάδας δείχνουν τάση μείωσης», συμπλήρωσε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Aνέφερε πως η διασπορά στην κοινότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη συνέχισε και κάλεσε τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί: "Η συνάθροιση σε σπίτια θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειές μας. Ο καθένας θα πρέπει να εφαρμόσει το προσωπικό του lockdown, να επιλέξει τη φούσκα του".

 "Κι εγώ πηγαίνω στην μητέρα μου μια φορά την εβδομάδα αλλά φροντίζω να φοράμε και οι δύο να φοράμε μάσκα είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε επίσης ότι ο κοροναϊός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γρίπη καθώς ποτέ η γρίπη δεν έδωσε ετησίως πάνω από 200 νεκρούς".

«Η διάμεση ηλικία αυτών που χάνονται παραμένει σταθερή και είναι στα 80 έτη» είπε η παιδίατρος, που ωστόσο έσπευσε να τονίσει πως μόνο τον Νοέμβριο χάθηκαν περισσότεροι από 1.000 νεκροί από τον κοροναϊό. Επίσης, μόνο μέσα στο Νοέμβριο 183 ασθενείς κάτω των 65 διασωληνώθηκαν και 117 άτομα κάτω των 65 ετών έχασαν τη ζωή τους.

"Δυστυχώς οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι απώλειες ζωών θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σαφής σταθεροποίηση, ίσως και μείωση κρουσμάτων", πρόσθεσε η κ. Παπαευαγγέλου. 

Εξήγησε πως όσο και εαν είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα απο τα επερχόμενα εμβόλια και φάρμακα, εαν δεν εφαρμοστούν ταυτοχρόνως από όλους τα περιοριστικά μέτρα η πανδημία δεν θα νικηθεί...

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του15:17“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο