LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Νοεμβρίου 2020 14:59 | Ανανέωση: 22 Νοεμβρίου 2020 15:02

Ερντογάν: Η ΕΕ να μην εμπλακεί στην εχθρότητα κατά της Τουρκίας

Όλα αυτά, ενώ το "Oruc Reis"... σεργιανίζει στα ελληνικά νερά στο Αιγαίο. Τι λέει για τον τρόπο που η Άγκυρα "βλέπει" την ΕΈ. Τι ζητά για το Μεταναστευτικό.

AP - Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα Κυριακή ότι η Άγκυρα βλέπει τον εαυτό της ως «αναπόσπαστο κομμάτι» της Ευρώπης.

Όπως είπε σε μέλη της κυβέρνησης, η Ε.Ε. θα πρέπει να κρατήσει τις υποσχέσεις της σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό και να κάνει την Τουρκία κανονικό μέλος του μπλοκ.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει και ότι προσδοκία της Τουρκίας από την Ευρώπη είναι «να μην ασκεί πολιτική διακρίσεων» και να «μην εμπλακεί στην εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας».

«Τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε κάπου αλλού, αλλά μέσα στην Ευρώπη, το μέλλον μας το σχεδιάζουμε να το χτίσουμε μαζί με την Ευρώπη», είπε ο Ερντογάν.

Νέα παράνομη NAVTEX από Άγκυρα

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας αφήνει να εννοηθεί πως οι εργασίες του Oruc Reis θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου και θα αποχωρήσει από την περιοχή στην οποία βρίσκεται.

«Το πλοίο Oruc Reis στο πλαίσιο του προγράμματος “Demre 2B συλλογής δεδομένων” ξεκίνησε έρευνες στις 10 Αυγούστου και μέχρι σήμερα συγκέντρωσε δεδομένα σε έκταση 8.149 τετρ. χιλιομέτρων. Με τη NAVTEX θα γίνει συγκέντρωση δεδομένων σε περιοχή 2.806 τετρ. χιλιομέτρων και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Νοεμβρίου» ανέφερε το υπουργείο.

 Εν τω μεταξύ, συνεχίζοντας τις προκλήσεις και απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την έκδοση της Navtex για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, καλεί την Ελλάδα να αφήσει την συγκεκριμένη συμπεριφορά και να προσέλθει σε διάλογο. 


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Πέντε παιδιά “εξαφανίστηκαν” από Νοσοκομείο17:39Ανασφάλιστα αυτοκίνητα - ΚΤΕΟ: Νέο σύστημα ελέγχων17:25Eurovision - Σάττι: Η κούραση, η αϋπνία και η... παρεξήγηση με το Ισραήλ17:13Έντι Ράμα: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του17:00Βραυρώνα: Νεκρό βρέφος βρέθηκε στα σκουπίδια16:47Ρώμη – Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στο διπλό με το “καλημέρα”16:33Σεισμός στην Κεφαλονιά16:20Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ: Προσλαμβάνονται στο δημόσιο16:06Χαλκιδική: “Οπλοστάσιο” το σπίτι άνδρα στα Μουδανιά (εικόνες)15:52ANT1+: Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση στο ρινγκ 15:38Άδειες οδήγησης: “Επιμόρφωση” των οδηγών ζητά επιτροπή της Ευρωβουλής15:24Βόρεια Ελλάδα: Κτηνίατροι υπέγραφαν “σφαγές” και κτηνοτρόφοι έπαιρναν ενισχύσεις15:10Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης επιστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο πίσω από το 201514:56Αγία Πετρούπολη: Λεωφορείο με επιβάτες έπεσε σε ποτάμι (βίντεο)14:43ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ενισχύσεις, η Κομισιόν και οι αντιδράσεις14:29Rome Masters: Η Σάκκαρη προκρίθηκε εύκολα στον επόμενο γύρο14:15Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες για την εν ψυχρώ δολοφονία14:02Eurovision: Το Ισραήλ στον τελικό εν μέσω αντιδράσεων13:48“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Η θερμοκρασία του φαγητού, η εμμηνόπαυση και το βάρος της13:35Conference League: Στην πλατεία Κοτζιά το τρόπαιο (εικόνες)13:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο