LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2020 12:21

Γηροκομείο Αθηνών: Ένοχοι τρεις κατηγορούμενοι για κακοδιαχείριση

Απόφαση - κόλαφος για τους κατηγορούμενους, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Γηροκομείο Αθηνών

Την ενοχή για δύο κακουργήματα του πρώην προέδρου και δύο μελών της προηγούμενης διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που υπέστη το ίδρυμα, εξαιτίας σωρείας ατασθαλιών στην οικονομική διαχείριση την περίοδο 2008 έως και 2013.

Το δικαστήριο κατόπιν ανάλογης εισαγγελικής πρότασης κήρυξε ενόχους τον ιερέα πρόεδρο του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών-Γηροκομείο- Πτωχοκομείο», καθώς και τον αντιπρόεδρο και τον ταμία, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου την επίμαχη περίοδο, για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Η υπόθεση της διαχείρισης των οικονομικών του Γηροκομείου είχε ερευνηθεί από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, έπειτα από εντολή της τότε εισαγγελέως Ελένης Ράικου, οι οποίοι τον Ιούλιο του 2015 προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων στους οποίους καταλόγιζαν σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τρόφιμους του.

Από τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι εισαγγελείς Διαφθοράς προέκυψε πως οι τρεις υπεύθυνοι του Ιδρύματος άφησαν αναξιοποίητα ακίνητα που ανήκουν στο Γηροκομείο τα οποία είτε δεν μίσθωναν καθόλου αφήνοντας τα χωρίς συντήρηση είτε μίσθωναν σε πρόσωπα του κύκλου τους με ελάχιστα μισθώματα. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στη δικογραφία αναφέρεται ότι ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ είχαν αναληφθεί από λογαριασμούς του ιδρύματος με μη νόμιμες διαδικασίες, ενώ σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων είχαν εντοπιστεί ποσά έως 200 χιλιάδων ευρώ, που δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωναν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57Europa League - Παναθηναϊκός: Με 10 παίκτες στο 32' η Βικτόρια Πλζεν 22:43Κυρανάκης: Το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα – Ανάπλαση με τραμ στην παραλία22:29Europa League: Ο Μύθου έσωσε το βαθμό, 3-3 ο ΠΑΟΚ στη Λουντογκόρετς22:15ΑΕΚ: Καυτή και στην Ευρώπη - Νίκησε την πρωτοπόρο του League Phase με ανατροπή 22:05Πύργος: Διπλή παράσυρση γυναικών από μηχανάκι διανομέα21:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο