LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Νοεμβρίου 2020 06:51

Αργεντινή: ελπίδες για αλλαγή του νόμου για την άμβλωση

Η πρόταση του Προέδρου της χώρας, ο αναχρονιστικός ισχύοντας νόμος και τα θύματά του και η  πρόσφατη προσπάθεια αλλαγής του.

Διαδηλώσεις - άμβλωση - Αργεντινή

Εκατοντάδες ακτιβιστές υπέρ της άμβλωσης διαδήλωσαν μπροστά στη Βουλή της Αργεντινής απαιτώντας την έγκριση της πρότασης νόμου για την άμβλωση, τον οποίο ανακοίνωσε μία μέρα νωρίτερα ο Πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντεζ.

Η πρόταση νόμου ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο σε βιντεοσκοπημένο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Σε αυτό ανέφερε ότι πάνω από 38.000 το χρόνο νοσηλεύονται μετά από αποτυχημένες αμβλώσεις, ενώ από το 1983 έχουν πεθάνει εξαιτίας τους περισσότερες από 3000 γυναίκες.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να τερματιστεί, εθελοντικά, μέχρι τη 14η εβδομάδα της κύησης, περίοδος που μπορεί να παραταθεί στις περιπτώσεις βιασμού ή κινδύνου της υγείας της γυναίκας, όπως δηλαδή ισχύει και στον υπάρχοντα νόμο.

Μετά την ανακοίνωση του νόμου, ακτιβιστές υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, όπου συνάντησαν υπέρμαχους της διατήρησης του ισχύοντος νόμου.

Διαδηλώσεις - άμβλωση - Αργεντινή

 Βάσει του νόμου που ισχύει στην Αργεντινή, οι γυναίκες που κάνουν άμβλωση ή όσοι τους βοηθούν βρίσκονται αντιμέτωποι με το νόμο. Η τελευταία πρόταση για αλλαγή του νόμου, το 2018 είχε απορριφθεί, όμως τότε δεν είχε την υποστήριξη της τότε κυβέρνησης, ενώ είχε παράλληλα σοβαρές αντιστάσεις από την Καθολική Εκκλησία.

Η άμβλωση απαγορεύεται σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής κι αν η Αργεντινή καταφέρει να τον αλλάξει, θα γίνεται η πρώτη μεγάλη καθολική χώρα της που θα το καταφέρει.

Η ανάγκη για την αλλαγή έγινε εντονότερη όταν πέρυσι μία 11χρονη γέννησε με καισαρική μετά από βιασμό από τον 65χρονο φίλο της γιαγιάς της, ενώ της είχαν αρνηθεί την άμβλωση.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο