LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2020 23:33

Nations League - Εθνική Ελλάδος: Δεν “λύγισε” τη Σλοβενία

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο, που θα έδινε την πρόκριση στο δεύτερο γκρουπ.

AP - ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ - NATIONS LEAGUE

Η εθνική ομάδα έπαιζε “τελικό” στη Ριζούπολη με τη Σλοβενία για την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο και την άνοδο στη League B του Nations League, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε αυτή τη φορά απέναντι στους Βαλκάνιους.

Το 0-0 “σφράγισε” τις προσπάθειες των δύο ομάδων, όπως και στη Λιουμπλιάνα τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας τη “γαλανόλευκη” ομάδα με έναν ανεκπλήρωτο στόχο, που όμως ήταν βασικός και μέρος του “project Κατάρ” κατά τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να αναθεωρήσει άποψη για κάποια από τα “πιστεύω” του μετά το σημερινό παιχνίδι.

Απέναντι σε άλλη μια ομάδα, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση κλάση ή ανώτερη, η εθνική Ελλάδος (όπως με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ) δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα, δείχνοντας και πάλι αδυναμίες σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού της, αποδεικνύοντας πως μόνο η κατοχή της μπάλας δεν φτάνει για να πάρεις αυτό που θέλεις σε έναν αγώνα.

Ο Φαν΄τ Σιπ παρέταξε την ελληνική ομάδα με δύο αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα στο Κισινάου εναντίον της Μολδαβίας, καθώς ο Κουρμπέλης - επέστρεψε μετά την έκτιση της ποινής του - πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή και ο Γιακουμάκης αντικατέστησε τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυνατά, πίεσε τους Σλοβένους στο πρώτο τέταρτο και είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 6ο λεπτό, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Γιακουμάκη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκείνος επέλεξε να γυρίσει στον επερχόμενο τροφοδότη του, αλλά το πλασέ του Λημνιού κατέληξε στην αγκαλιά του Όμπλακ.

Νωρίτερα (4΄), το αριστερό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή βρήκε και σε παίκτη της Σλοβενίας και κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ, ενώ στο 14΄ μια κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση χτύπησε στον Μέβλια κι έφυγε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας η εθνική είχε νέα ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Τσιμίκα, ο Φορτούνης έπιασε “σκαστή” κεφαλιά, η μπάλα πέρασε τον Όμπλακ, αλλά απομάκρυναν οι Σλοβένοι αμυντικοί πριν περάσει τη γραμμή.

Η ανωτερότητα της Ελλάδας δεν απέφερε κάποιο γκολ, κι έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Οι Σλοβένοι σε αυτό το διάστημα είχαν εστιάσει στην οργάνωση του παιχνιδιού τους, κυρίως στο μισό γήπεδο, ενώ επιθετικά τα περίμεναν όλα από τον επανακάμψαντα στην Εθνική ομάδα Γιόσιπ Ίλισιτς.

AP - ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ - NATIONS LEAGUE

Με τον Παυλίδη αντί του Γιακουμάκη από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, η ελληνική ομάδα δεν κέρδισε πολλά πράγματα στη θέση του σέντερ φορ, ενώ το παιχνίδι της έγινε μονότονο εκτός από προβλέψιμο και φυσικά εύκολα διαχειρίσιμο από την αντίπαλό της.

Με την μπάλα να αλλάζει διαρκώς πόδια αμυντικών, αλλά να μην μπορεί να προωθηθεί σωστά μπροστά, αφού οι Σλοβένοι αμύνονταν σωστά σε άκρα και άξονα, τις ατομικές ενέργειες των ποιοτικών Φορτούνη, Λημνιού, Μπακασέτα να απουσιάζουν και τους παίκτες διαστακτικούς, έπρεπε να αρχίσει να “σώνεται” ο χρόνος στην κλεψύδρα του αγώνα για να κάνουν κάποιες φάσεις οι διεθνείς, εκτός από το σουτ του Μπακασέτα σε 66΄ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Όμπλακ.

Η εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 78΄, όταν ο Λημνιός βρήκε τον Φορτούνη, αυτός “έσπασε” για τον Κουρμπέλη, που πλάσαρε άουτ, όπως και το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στο 82΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα, όταν ο Παυλίδης στόπαρε με το στήθος, γύρισε κι έπιασε ανάποδο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Για την ιστορία της υπόθεσης, στο 90ό λεπτό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χατζηδιάκος, για φάουλ στον Ίλισιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (79΄ Μασούρας), Τσιμίκας (90΄ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης, Ζέκα (67΄ Τζόλης), Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (46΄ Παυλίδης).

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς, Μπιγιόλ (77΄ Βέτριχ), Κούρτιτς, Μπόχαρ (67΄ Βέρμπιτς), Ίλισιτς, Βούτσκιτς (77΄ Σπόραρ).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεωνΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα των αγροτών να απλώνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίαςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Τα νέα οικήματα που παραδόθηκαν σήμερα σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική, όπως και αυτά που κατασκευάζονται, εντάσσονται στην πρώτη φάση του νέου στεγαστικού προγράμματος που υλοποιείται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην ΕυρώπηΣήμερα 13:46 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων ενώ, περιγράφοντας την εικόνα της Οικονομίας, έκανε λόγο για έναν πολύ μεγάλο οικονομικό μετασχηματισμό που αποτελεί κεκτημένο τα τελευταία χρόνια.

Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της ΝίκαιαςΣήμερα 13:47 | Ειδήσεις

Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα είχε αποκλειστεί η κεντρική είσοδος της προβλήτας 1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Together We Shine: Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας Athens City Events & Δειπνοσοφιστήριον15:40Ζωγράφου: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου - Τον χτύπησε οδηγός Ι.Χ. για μια προσπέραση15:36Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίας 15:26Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους αγροτοκτηνοτρόφους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης15:12Εύβοια: Οδηγός τσιμπήθηκε από σφήκα και καρφώθηκε σε κολώνα με το ΙΧ του14:58Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας14:02Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες - Δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου13:48Υπόθεση Novartis - Γεωργιάδης: Οι δύο κατηγορούμενοι έπαιξαν, ως όργανα, βασικούς ρόλους σε μια σκευωρία13:34ΕΕ: Η κομισιόν ενέκρινε νέο κλιματικό στόχο μέχρι το 204013:20Ηράκλειο - Αγρότες: Προχώρησαν σε κατάληψη κτιρίου της ΑΑΔΕ13:06Υπουργείο Ανάπτυξης: Διακινείται ψευδεπίγραφο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δωρεάν πακέτο γιορτών12:52Συνάντηση Μητσοτάκη με Αλγερινό ΥΠΕΞ: Αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αλγερίας12:38Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οπαδού ομάδας - Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλο και φωτοβολίδες12:24Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στα Χανιά12:10Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί των αγροτοκτηνοτροφικών μπλόκων σε 4 τελωνεία της Μακεδονίας11:56Στο λιμάνι του Βόλου οι αγρότες της Θεσσαλίας (εικόνες)11:42Μαρόκο: Αναφορές για 19 νεκρούς από κατάρρευση δύο κτηρίων 11:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο