LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2020 17:46 | Ανανέωση: 18 Νοεμβρίου 2020 18:37

“Ευχηθείτε μας καλή τύχη” - Εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Οι νοσηλεύτριες θα ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Θεσσαλονίκη - νοσηλεύτριες

Αναχωρούν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, οι δέκα νοσηλεύτριες που θα ενισχύσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού. Οι γυναίκες από την Κρήτη που ανταποκρίθηκαν σχεδόν στιγμιαία στο κάλεσμα για βοήθεια για τους υγειονομικούς της Θεσσαλονίκης, από αύριο το πρωί και για 15 ημέρες αναλαμβάνουν εργασία σε νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

«Ευχηθείτε μας να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που ορκιστήκαμε, να υπηρετούμε τον άνθρωπο», δήλωσε η Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μία από τις νοσηλεύτριες που δεν δίστασε την περασμένη Κυριακή, μόλις άκουσε για την ανάγκη στη Θεσσαλονίκη, να δηλώσει με προθυμία και χωρίς δεύτερες σκέψεις, την πρόθεσή της να συμμετέχει, γνωρίζοντας καλά όπως είπε, ότι στη θέση των συναδέλφων της ή των ασθενών που χρειάζονται βοήθεια, θα μπορούσε να βρίσκεται είτε η ίδια είτε οποιοσδήποτε δικός της άνθρωπος.

«Υπάρχει και φόβος και ανησυχία. Οφείλουμε όμως να το κάνουμε αυτό και από αύριο το πρωί πιάνουμε δουλειά. Έχουμε εμπειρία από ΜΕΘ και κλινικές Covid ελπίζω να ανταποκριθούμε στο χρέος μας» είπε η κ. Αποκορωνιωτάκη η οποία διευκρίνισε ότι η στήριξη των δικών τους ανθρώπων, των συναδέλφων τους αλλά και απλών ανθρώπων που το έμαθαν, είναι συγκινητική.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τον υποδιοικητή, όπως επίσης τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, γιατί από αυτούς νιώσαμε την ασφάλεια να πάρουμε αυτή την απόφαση» δήλωσε η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Χανίων, Ανθή Καρυοφίλη, η οποία, λίγο πριν αναχωρήσει, εξήγησε ότι αυτή η αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ νοσηλευτών και πως από την πρώτη στιγμή εκείνο το οποίο σκέφτηκε, όταν έλαβε την απόφαση, ήταν ότι, αν η Κρήτη αντιμετώπιζε αυτή την ανάγκη, οι συνάδελφοι της από τη Θεσσαλονίκη θα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Θεσσαλονίκη - νοσηλεύτριες

Δίπλα στις νοσηλεύτριες βρέθηκε και η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Μπορμπουδάκη, αλλά και ο υποδιοικητής, που συνεχάρησαν τις γυναίκες για το θάρρος τους.

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για τους υγειονομικούς μας. Τα παιδιά της Κρήτης που φεύγουν για να στηρίξουν τους συνάδελφούς τους στη Θεσσαλονίκη. Η Κρήτη είναι δίπλα στη Μακεδονία και όπως ανέφερε και ο υπουργός Υγείας, είμαστε μία υγειονομική περιφέρεια όλη η χώρα. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτό που μας συμβαίνει» είπε η κ. Μπορμπουδάκη η οποία ευχαρίστησε τις νοσηλεύτριες για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη θέρμη με την οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενίσχυσης της προσπάθειας των συναδέλφων τους.

«Οι νοσηλεύτριες που από αύριο και για 15 ημέρες θα στηρίζουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, είναι έμπειρες και θα βοηθήσουν σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Προφανώς δεν περισσεύει κανείς, ωστόσο οφείλουμε να υποστηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στη Θεσσαλονίκη και εμείς το επόμενο διάστημα θα ενισχύουμε κι άλλο το σύστημα υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές» εξήγησε η κ. Μπορμπουδάκη, η οποία διευκρίνισε ότι τα έξοδα για την παραμονή των νοσηλευτριών είναι όλα καλυμμένα, υπό το γενικό συντονισμό του υπουργείου Υγείας.

Βίντεο: cretalive

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50Απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη09:36Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε τρίχρονο κοριτσάκι09:22Γαλλία: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών - Ένα 8χρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά 09:08Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε παραλία της Ρόδου08:54Ιράν: Οι διαδηλώσεις έχουν υποχωρήσει μετά τη φονική καταστολή, λένε κάτοικοι και οργανώσεις08:40Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου08:12Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο