LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2020 13:58

Κορονοϊός: Η Ντόλι Πάρτον έκανε δωρεά - “μαμούθ” για το εμβόλιο

Η τραγουδίστρια διαδραμάτισε βασικό ρόλο στη χρηματοδότηση της έρευνας που οδήγησε στην ανάπτυξη εμβολίου για την COVID-19.

ντολι παρτον

Ένα νέο άρθρο στη New England Journal of Medicine αποκαλύπτει ότι η τραγουδίστρια - είδωλο της κάντρι έχει δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια, από δικά της χρήματα, για να βοηθήσει την έρευνα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ από την αρχή της πανδημίας.

Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Νάσβιλ έπαιξε στη συνέχεια κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη εμβολίου από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Στις υποσημειώσεις του ιατρικού περιοδικού, επιβεβαιώνεται ότι η χρηματοδότηση προήλθε από τη Ντόλι Πάρτον, «Dolly Parton COVID-19 Research Fund».

Ανακοινώνοντας την απόφασή της τον Απρίλιο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, συνθέτρια, επιχειρηματίας και συγγραφέας έγραψε στο Instagram: «Ο επί σειρά ετών φίλος μου δρ. Naji Abumrad, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα στο Βάντερμπιλτ για πολλά χρόνια, με πληροφόρησε ότι έκαναν συναρπαστική πρόοδο στην έρευνα για τον κορονοϊό και τη θεραπεία του. Κάνω μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Βάντερμπιλτ για την έρευνα και για να ενθαρρύνω άτομα που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεές».

Πιστεύεται ότι ο δρ. Abumrad και η Ντόλι Πάρτον έγιναν φίλοι, όταν η τραγουδίστρια τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Βάντερμπιλτ το 2014.

Επαινώντας τη χειρονομία, ένας θαυμαστής της έγραψε: «Το 2020, η Ντόλι Πάρτον υποστήριξε το “Black Lives Matter” και έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για ένα εμβόλιο για την COVID-19 και η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα η Αμερική να εγκαταλείψει όλο αυτό που λέγεται «δημοκρατία» ως κακή ιδέα τώρα, και απλώς να κάνει τη Ντόλι Πάρτον βασίλισσα των πάντων».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15Χανιά: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Κίσσαμο - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή (εικόνες)20:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:51Ο Λουίς Μίγια στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού19:37Μεσσηνία: Ιερέας έριξε τον σταυρό στη θάλασσα με...καλάμι ψαρέματος (βίντεο) 19:23ΥΠΑ: Συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής για το περιστατικό στις συχνότητες του F.I.R. Αθηνών – Αποτύπωση συμβάντος και ενεργειών19:08Την απόκτηση του Βάργκα έως το 2029 ανακοίνωσε η ΑΕΚ18:54Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Τσάβες18:26Σέρρες: Συνελήφθη ο ανήλικος που σκότωσε τον 17χρονο - Χειροπέδες και στη μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου18:12"Αποκαλύψεις" - Πάτρα: Ξεσπά η μητέρα του 30χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από ξυλοδαρμό - Όταν τον είδα δεν τον γνώρισα17:58Θεσσαλονίκη: Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν τη ζωή 74χρονου που υπέστη ανακοπή17:44Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Εμπαπέ δεν ταξίδεψε στην Τζέντα και χάνει το Super Cup Ισπανίας17:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο