LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2020 10:11 | Ανανέωση: 17 Νοεμβρίου 2020 10:16

Γεννηματά: Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς

Το μήνυμα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

47Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ - 17Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά», επισημαίνει, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κ. Γεννηματά τονίζει πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων.

«Είναι το σινιάλο Ελευθερίας από τη φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στη συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας. Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα», προσθέτει η κ. Γεννηματα και υπογραμμίζει: «Ιδιαίτερα σήμερα, που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας απειλεί "το ψωμί", "την παιδεία", "την ελευθερία" μας. Απειλεί, πάνω απ' όλα τη ζωή μας».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθύνει έκκληση ότι αυτός ο φόβος δεν θα πρέπει να αφήσουμε «να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους. Με τη σκέψη σε αυτούς που δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν».

«Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μία όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Γεννηματά - tweet

Στεφάνι κατέθεσε στο μνημείο του Πολυτεχνείου,  αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τους Μανώλη Χριστοδουλάκη, Παύλο Χρηστίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κίνημα Αλλαγής - στεφάνι - Πολυτεχνείο

Αμέσως μετά ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης δήλωσε:

Κίνημα Αλλαγής - στεφάνι - Πολυτεχνείο

«Είμαστε και φέτος εδώ, στην επέτειο της ηρωικής εξέγερση του ’73, με σεβασμό φυσικά, στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και τους διαχρονικούς αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη.

Κίνημα Αλλαγής - στεφάνι - Πολυτεχνείο

Ειδικά φέτος, οφείλουμε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, απέναντι στον αυταρχισμό και την πόλωση που τροφοδοτούν νέους διχασμούς. Γιατί τη μάχη απέναντι στην ανασφάλεια και το φόβο που δημιουργεί η απειλή της ανθρώπινης ζωής, μόνο ενωμένοι μπορούμε να την κερδίσουμε.

Στους αγώνες για τη θωράκιση της Δημοκρατίας, την Ενότητα, την Εθνική Συμφιλίωση και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:55Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο