LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2020 14:58 | Ανανέωση: 17 Νοεμβρίου 2020 07:07

“Special Report”: οι επιπτώσεις των νέων μέτρων στις επιχειρήσεις

Το «Special Report» ερευνά και το παρασκήνιο της δημοπρασίας ενός πίνακα στο Λονδίνο, ενώ ξετυλίγει το νήμα της κληρονομιάς ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, του Γιάννη Σπυρόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ό,τι κρύβεται πίσω από την είδηση, ό,τι υπάρχει πίσω από την εικόνα, ό,τι δεν λένε οι λέξεις, μπαίνει στο μικροσκόπιο της ερευνητικής δημοσιογραφίας, για να δείξει τον δρόμο που οδηγεί στην αλήθεια. Kάθε Τρίτη στις 23:30, το «Special Report» έρχεται με τον Τάσο Τέλλογλου, τον Αντώνη Φουρλή και τη Μαρία Σαράφογλου.

LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Τον περασμένο Απρίλιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε ότι η ύφεση στην Παγκόσμια Οικονομία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα θύμιζε πολύ αυτήν του Κραχ του 1929. Μία εβδομάδα μετά τη λήψη περιοριστικών μέτρων κίνησης για δεύτερη φορά μέσα στο 2020, οι Έλληνες επιχειρηματίες μετρούν τις πληγές τους. Ένας καταστηματάρχης, μία ιδιοκτήτρια εστιατορίου και ο ιδιοκτήτης του θρυλικού κινηματογράφου «ΑΣΤΥ» μιλούν στον Αντώνη Φουρλή για τις επιπτώσεις των νέων μέτρων στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους και τους φόβους τους για το επόμενο διάστημα. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει, όμως, και το οριστικό «λουκέτο» σε ένα κατάστημα του κέντρου, μετά τη δύσκολη απόφαση του ιδιοκτήτη να διακόψει τη δραστηριότητά του. Ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, εξηγεί στο «Special Report» πως η νέα κανονικότητα μετά την πανδημία δεν θα θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν.

Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Το «Special Report» ερευνά το παρασκήνιο της δημοπρασίας ενός πίνακα στο Λονδίνο, που σταμάτησε την τελευταία στιγμή, και ξετυλίγει το νήμα της κληρονομιάς ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, του Γιάννη Σπυρόπουλου. Βραβευμένος από την UNESCO, είδε όσο βρισκόταν εν ζωή τα έργα του να εκτίθενται σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, αλλά και να δημοπρατούνται για διόλου ευκαταφρόνητα ποσά. Τι συνέβη, όμως, με το έργο του μετά τον θάνατό του; Ο Τάσος Τέλλογλου, σε μια πολύμηνη έρευνα, συναντά παλιούς φίλους και λάτρεις των έργων του καλλιτέχνη, που «ζωγραφίζουν» με μελανά χρώματα την ιστορία της συνέχισης του έργου του.

*Τα γυρίσματα της έρευνας για τον ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο ξεκίνησαν πριν την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Special Report» - Κάθε Τρίτη, στις 23:30, στον ΑΝΤ1

#SpecialReportGR

Facebook: SpecialReportGR

Twitter: SpecialReportGR

Instagram: specialreportgr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο16:30Ευρωεκλογές: “Μπλόκο” από τον Άρειο Πάγο στους Σπαρτιάτες16:16Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:02ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Αν μπορούσα θα ρωτούσα τον πατέρα μου αν είναι περήφανος για εμένα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο