LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2020 20:44 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2020 21:01

Μητροπολίτης Λαγκαδά: τη Δευτέρα η Εξόδιος Ακολουθία

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του δήμου Λαγκαδά, μέχρι την εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη.

Μητροπολίτης Λαγκαδά

Θλίψη στους κόλπους της Εκκλησίας προκάλεσε η είδηση ότι ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης εκοιμήθη, ύστερα από σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς νόσησε από τον κορονοϊό.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου θα ψαλεί αύριο, στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά από τον μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, ο οποίος ορίσθηκε και τοποτηρητής της χηρεύουσας Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα του δήμου Λαγκαδά. Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του με θέμα την κοίμηση του μητροπολίτη Ιωάννη, το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνεται ότι αύριο, ημέρα εξοδίου ακολουθίας και ταφής του μακαριστού ιεράρχη, θα είναι ημέρα πένθους και θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. .και οι επιχειρήσεις του δήμου. Επίσης, θα αναβληθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο μακαριστός θα τελούσε ειδική δέηση κατά του κορονοϊού μετά τη σημερινή Θεία Λειτουργία. Μία ημέρα πριν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και νοσηλευτεί, σε ραδιοφωνικό του μήνυμα μιλούσε για την αναγκαιότητα της ατομικής ευθύνης και τους θανάσιμους κινδύνους της άρνησης της πανδημίας. Αν και ήταν από τους ιεράρχες που τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό , αίσθηση προκάλεσε η απουσία μάσκας κατά τη Δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες23:59Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Ένας τραυματίας23:50Αγρότες σε αδιέξοδο: "Άφαντες" οι επιδοτήσεις 23:36Πάτρα: Δεν κατέβαιναν οι μπάρες του τρένου γιατί…είχε παρκάρει αυτοκίνητο23:22Η Χαμάς παρέδωσε επιστολές στις οικογένειες των ομήρων που έχουν πλέον απελευθερωθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού23:07Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται αύριο στη χώρα22:52Euroleague: Οι Ισραηλινές ομάδες ζήτησαν την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων στην χώρα τους22:38Με επιφυλακτικότητα παρακολουθεί η Άγκυρα την πρόταση Μητσοτάκη για διάσκεψη Ανατολικής Μεσογείου22:24Γερμανός ΥΠΕΞ: Για να ενταχθεί στο SAFE, η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή22:10Σοβαρό τροχαίο στο Ηράκλειο: Εγκλωβίστηκαν σε ΙΧ μητέρα και παιδί – Σε σοβαρή κατάσταση ο ανήλικος21:55Aστυνομική επιχείρηση σε οικισμό της Περαίας - Διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ρευματοκλοπής21:40Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 310 Κιάτο – Αίγιο λόγω βλάβης21:26Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 76 μετανάστες νότια της Γαύδου από το Λιμενικό21:12Η Χαμάς θα παραδώσει σήμερα τις σορούς δύο ισραηλινών ομήρων20:58Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 20:45Κατέληξε ο διασώστης του ΕΚΑΒ που τραυματίστηκε σε τροχαίο τον Σεπτέμβριο20:31Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ο πρόεδρος Τραμπ θεωρεί τον τερματισμό των πολέμων ύψιστη προτεραιότητα (βίντεο)20:17Νετανιάχου – Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας20:03Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε η έφεση του Ισραήλ για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου19:49Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο