LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2020 17:06 | Ανανέωση: 15 Νοεμβρίου 2020 17:07

Αμερικανικές εκλογές: ο Τραμπ παραδέχθηκε δημοσίως την ήττα του

 Επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του για ευρεία εκλογική νοθεία. Πλήθος υποστηρικτών του κατέκλυσε του δρόμους της Ουάσινγκτον. Ένας άνδρας μαχαιρώθηκε.

AP - Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε σήμερα να αναγνωρίζει για πρώτη φορά δημοσίως ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αλλά επανέλαβε για μια ακόμη φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς του για ευρεία νοθεία.

''Κέρδισε επειδή οι εκλογές ήταν Πειραγμένες. Κανένας παρατηρητής δεν επιτράπηκε, η ψηφοφορία ανατέθηκε σε μια Ακροαριστερή ιδιωτική εταιρεία, την Dominion, με κακή φήμη και εξοπλισμό που δεν μπορούσε να πληροί καν τις προϋποθέσεις για το Τέξας (όπου κέρδισα με μεγάλη διαφορά!), τα Ψεύτικα και Σιωπηλά ΜΜΕ & άλλα", έγραψε σήμερα το πρωί στο Twitter ο Τραμπ και η πλατφόρμα μάρκαρε την ανάρτησή του ως αμφισβητούμενη.

Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ σε μια σειρά από πολιτείες-κλειδιά τις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος είχε κερδίσει το 2016. Ο Μπάιντεν εξάλλου κέρδισε 5.5 εκατομμύρια ψήφους-ή 3,6%-περισσότερες από τον Τραμπ. Το επιτελείο του Τραμπ έχει καταθέσει αγωγές επιχειρώντας να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα σε πολλές πολιτείες, ανεπιτυχώς, και νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανατραπεί με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα. Η άρνηση του Τραμπ να παραδεχτεί την ήττα του δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά έχει καθυστερήσει την φυσιολογική διαδικασία της κυβέρνησης για την μετάβαση σε μια νέα προεδρία.

Στο μεταξύ, χθες ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα κυρίως ακροδεξιών οργανώσεων, πλήθος υποστηρικτών του Τραμπ, κατέκλυσε του δρόμους της Ουάσινγκτον καταγγέλλοντας την «κλοπή», όπως λένε, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων. Φεύγοντας από τον Λευκό Οίκο για να πάει να παίξει γκολφ, ο Τραμπ μπόρεσε να δει πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

Η προεδρική αυτοκινητοπομπή πέρασε μπροστά από τη Freedom Plaza, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν με ενθουσιασμό «Άλλα τέσσερα χρόνια» και «ΗΠΑ, ΗΠΑ». Η συγκέντρωση ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ειρηνική παρότι ξέσπασαν αρκετά επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές του Τραμπ και αντι-διαδηλωτές. Ένα άτομο μαχαιρώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πρώτων Βοηθειών, ανακοίνωσαν οι ιατρικές υπηρεσίες και η πυροσβεστική της πόλης. Δεκάδες ακροδεξιοί, μέλη της οργάνωσης Proud Boys, έκαναν πορεία στους δρόμους, κάποιοι φορώντας κράνη και στρατιωτικά γιλέκα, ενώ μέλη του αριστερού κινήματος Antifa έκαναν δική τους αντι-διαδήλωση. Η αστυνομία της πόλης συνέλαβε τουλάχιστον δέκα άτομα, ανάμεσά τους και αρκετά εναντίον των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο