LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2020 14:10

Κορονοϊός: Επίσκεψη Χαρδαλιά στις εγκαταστάσεις της ΓΓΠΠ στον Αυλώνα (εικόνες)

Ολοκληρώνεται η πρώτη ευρωπαϊκή αποθήκη Ιατρικού Υλικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού rescEU.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε διαδικασία αποπεράτωσης και πλήρους λειτουργικότητας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου στεγάζεται ήδη μέρος του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας προς κάλυψη των αναγκών των κρατών-μελών της ΕΕ που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας (rescEU stockpiling).

Σήμερα μάλιστα το χώρο επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου επιθεώρησε την πορεία των εργασιών, συνοδευόμενος από κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών της ΓΓΠΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής και έχουν διατεθεί στη ΓΓΠΠ από το ΓΕΕΘΑ προς διευκόλυνση του έργου της. Οι εργασίες αποπεράτωσης και η προμήθεια του συνόλου του αποθεματικού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου. Στο αποθεματικό ιατρικού υλικού που διαφυλάσσει η Ελλάδα περιλαμβάνονται μάσκες τύπου FFP2 και FFP3, ιατρικές στολές ατομικής προστασίας (high και medium protection), καθώς και λοιπός προστατευτικός εξοπλισμός (ιατρικά γάντια, γυαλιά, ποδονάρια κλπ).

Από το αποθεματικό που διαφυλάσσει η χώρα μας, έχουν ήδη διατεθεί, στις 13 Νοεμβρίου 500.000 ζευγάρια ιατρικά γάντια προς τη Γαλλία, κατόπιν σχετικού αιτήματος των γαλλικών Αρχών, το οποίο υπεβλήθη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU.

Σημειώνεται ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επίσημη ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα δημιουργίας αποθεματικού κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μέσω του οποίου τα κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας διασφαλίζουν επαρκή αποθέματα και άμεση διανομή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο. «Η Ελλάδα αποτέλεσε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα της ΕΕ, στο πλαίσιο του πνεύματος έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών-μελών», αναφέρει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα κοινά αποθέματα του εξοπλισμού διαμοιράζονται προς φύλαξη στα συμμετέχοντα κράτη-μέλη και είναι άμεσα διαθέσιμα κατόπιν σχετικού αιτήματος. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί σε ποσοστό 100% το κόστος αγοράς, φύλαξης και διανομής του υλικού.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμεραΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συζήτηση με τον πρόεδρο της Grant Thornton Consulting, Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Grant Thornton, Βασίλη Καζά, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Future Unfold - Framing the Future of Technology», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματαΧθες 21:38 | Ειδήσεις

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι «ισχυρές και σεβαστές ξανά στην παγκόσμια σκηνή» και αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη νωρίτερα φέτος

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00Πέρασε η τροπολογία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων - Αναλυτικά οι νέες διατάξεις21:52Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός ταξί που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 35χρονο στη Θεσσαλονίκη21:44Τραμπ: Χάος η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είναι εύκολα τα πράγματα21:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο