LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2020 15:30

“Τρύπες Καραμανλή”: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η σήραγγα Λουμπάρδα (εικόνες)

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από σχετική επιθεώρηση που πραγματοποίησε στα έργα,  έδωσε σήμερα στην κυκλοφορία τη σήραγγα Λουμπάρδα.

Τρύπες του Καραμανλή

Παραδόθηκε σήμερα, 14 Νοεμβρίου, στην κυκλοφορία από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, η σήραγγα Λουμπάρδα (Τρύπες Καραμανλή) μετά την ολοκλήρωση των έργα άρσης της επικινδυνότητας που εκτέλεσε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από σχετική επιθεώρηση που πραγματοποίησε στα έργα,  έδωσε σήμερα στην κυκλοφορία τη σήραγγα Λουμπάρδα (Τρύπες Καραμανλή).  Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποκατάσταση της επικινδυνότητας στις σήραγγες της παραλιακής λεωφόρου με κατεύθυνση προς Σούνιο. Οι σήραγγες είχαν κλείσει στις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα τα οποία και ολοκληρώθηκαν χθες 13/11/20.

Τρύπες του Καραμανλή

Τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευαν στο σημείο η Εντεταλμένη Τεχνικών Έργων Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Ε. Κοσμίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης, καθώς και αξιωματούχοι της Τροχαίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αφορμή την παράδοση του οδικού δικτύου στην κυκλοφορία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε στη παρακάτω δήλωση: «Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες της Αττικής ένα έργο, το οποίο έγινε σε ελάχιστες εβδομάδες, όπως είχαμε υποσχεθεί. Από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας υλοποίησαν όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που εξασφάλισαν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών. Πλέον, με πλήρη ασφάλεια μπορεί κανείς να κάνει χρήση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

»Συγχρόνως, πέτυχαμε μετά από 50 χρόνια να αναβαθμιστεί το σημείο και να υλοποιηθούν μια σειρά από παρεμβάσεις που στόχο έχουν την καλύτερη ασφάλεια των πολιτών. Μεταξύ άλλων υπήρξαν εργασίες στο οδόστρωμα και τον φωτισμό κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, το έμψυχο δυναμικό των οποίων υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου το έργο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οφείλω ένα  μεγάλο ευχαριστώ και στους πολίτες για την κατανόηση που έδειξαν. Η Αττική μας συνεχίζει να πηγαίνει μπροστά».

Τρύπες του Καραμανλή

 Οι εργασίες αποκατάστασης

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία άρσης της επικινδυνότητας υλοποιήθηκε με ρητή εντολή του Περιφερειάρχη αμέσως μόλις ενημερώθηκε για  τα προβλήματα που υπήρχαν στις σήραγγες. Μεταξύ άλλων μετά από τακτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε η Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε επικρεμάμενη βραχομάζα βάρους περίπου 100 τόνων η οποία ήταν εξαιρετικά πιθανό να αποκολληθεί ακόμη και με ελάχιστη σεισμική δόνηση, βροχόπτωση ή οποιαδήποτε άλλη διατάραξη της συνέχειας του εδάφους.

Την επόμενη ημέρα της διαπίστωσης του φαινομένου, ο δρόμος έκλεισε και ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης. Η βραχομάζα καθαιρέθηκε με αδιατάρακτη κοπή και βρέθηκε υγιές τμήμα βράχου το οποίο δεν εγκυμονεί πλέον καμία επικινδυνότητα για τους διερχόμενους οδηγούς.  Παράλληλα, διενεργήθηκε αποξήλωση μικρών βραχωδών σχηματισμών γύρω και πάνω από την σήραγγα με κατεύθυνση προς Σούνιο και έλαβε χώρα εκτεταμένη υδροβολή ώστε να καθαριστούν ενδελεχώς τα πρανή.

Τρύπες του Καραμανλή

Επίσης κατασκευάστηκαν συρματοκιβώτια σε μήκος περίπου 70 μέτρων συνολικά και ύψος 4 μέτρων, προκειμένου να ανασχεθεί οποιαδήποτε πιθανή ολίσθηση μικρών βράχων και να δημιουργηθεί η υποδομή για την απορροή των ομβρίων υδάτων σε αποχετευτικό δίκτυο που κατασκευάστηκε. Επιπλέον τοποθετήθηκε πτερυγότοιχος στο επάνω μέρος της σήραγγας, προκειμένου να ανασχεθεί πιθανή ολίσθηση χωμάτων ή μικρών βράχων, λόγω σταδιακής αποσάρθρωσης των πετρωμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος  κατασκευάστηκε καινούργιο ασφαλτικό με αντιολισθηρό τάπητα, έγινε προσπάθεια να αποκατασταθεί η ελλιπής κλίση που είχε το οδόστρωμα, τοποθετήθηκαν συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, νέα κράσπεδα, διαμορφώθηκαν πεζοδρόμια, εγκαταστάθηκε φωτισμός led εντός και εκτός των σηράγγων. Επιπλέον θα ακολουθήσουν εκτεταμένες εργασίες τοποθέτησης σιδερένιων διχτυών, πριν και μετά τις σήραγγες, καθώς και εντοπισμένες εργασίες καθαίρεσης μικρών τμημάτων βράχου από την άλλη σήραγγα με κατεύθυνση προς Αθήνα ώστε το έργο σε δύο μήνες από τώρα να παραδοθεί ολοκληρωμένο στους πολίτες της Αττικής.

Τρύπες του Καραμανλή

Το έργο καταδεικνύει τη βούληση της νέας Περιφερειακής Αρχής για ασφάλεια παντού και ειδικότερα ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών σε ένα σημείο στο οποίο καταγράφονταν συχνά ατυχήματα που πολλές φορές κόστισαν  και ανθρώπινες ζωές.

Τρύπες του Καραμανλή

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσάραξη ιστιοπλοϊκού σκάφους βόρεια της Αντιπάρου - Άμεση επέμβαση του Λιμενικού10:56Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα - Μετρούν αντίστροφα για την πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα 10:42Ενδοοικογενειακή βία στο Ηράκλειο - Γιος ξυλοκόπησε τον πατέρα του10:28Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας10:14Θεσσαλονίκη: Σαραντατριάχρονος παρενόχλησε 20χρονη σε μπαρ κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της10:00Νότια Αφρική: Tέσσερις άνδρες εγκλωβίστηκαν για ώρες σε σκάφος στην άκρη φράγματος 40 μέτρων (βίντεο)09:46Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο09:32Τραγωδία στην Ελβετία: Δύσκολη η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων (βίντεο)09:18Τα μεγάλα ραντεβού στα σπορ το 202609:04Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιανουαρίου 08:52Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο Ίλιον - Δύο Ι.Χ. οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους08:38Τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του08:24Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή08:10Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο