LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 13 Νοεμβρίου 2020 17:14

Earth Speakr: νέοι αναλαμβάνουν δράση για να σώσουν τον πλανήτη

Με βασικό σύνθημα «δίνοντας φωνή στο μέλλον» γίνεται η εκδήλωση με επίκεντρο το πανευρωπαϊκό πολιτιστικό πρόγραμμα.

Δίνοντας Φωνή στο Μέλλον- EARTH SPEAKR


«Σε ποιον ανήκει το μέλλον; Ανήκει στους πολιτικούς του σήμερα; Ή μήπως πολύ περισσότερο στα παιδιά που σε τριάντα χρόνια θα εργάζονται στον χώρο της πολιτικής; Πώς μπορούμε να φέρουμε κοντά αυτές τις διαφορετικές προοπτικές;» ρωτάει ο Olafur Eliasson.

Στις 14 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα το πανευρωπαϊκό πολιτιστικό πρόγραμμα «Earth Speakr»

Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ιδέας και της ευρωπαϊκής δημοσιότητας είναι ο στόχος του πολιτιστικού προγράμματος της τρέχουσας Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται το συμμετοχικό, πανευρωπαϊκό έργο τέχνης Earth Speakr. Βασική συνιστώσα αυτού του κοινωνικοπολιτικού έργου τέχνης είναι να κάνει γνωστά σε εκείνους που διαμορφώνουν πολιτικά το σήμερα τα μηνύματα της νέας γενιάς για τον κόσμο του αύριο.

Το Earth Speakr είναι ένα διαδραστικό έργο τέχνης του Δανοϊσλανδού καλλιτέχνη Olafur Eliasson. Προσφέρει βήμα σε παιδιά και εφήβους ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του πλανήτη μας – και προσκαλεί τους ενήλικες και τους σημερινούς φορείς λήψης αποφάσεων να ακούσουν τι έχουν να πουν τα παιδιά και οι έφηβοι, κι αυτό στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Δίνοντας Φωνή στο Μέλλον- EARTH SPEAKR

Στις σημερινές συζητήσεις για την κλιματική αλλαγή, τα θέματα της αειφορίας και του μέλλοντος είναι κρίσιμο να ακουστούν δυνατά και καθαρά οι φωνές της επόμενης γενιάς, γιατί αυτή είναι που θα ζήσει στο μέλλον. Όλοι μπορούν να πάρουν μέρος μέσω της δωρεάν εφαρμογής του Earth Speakr.

Σε διαδραστικά εργαστήρια του Goethe-Institut Athen έφηβοι μεταξύ 13 και 17 ετών ενθαρρύνθηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες στην καθημερινότητά τους, να εξερευνήσουν το άμεσο περιβάλλον τους με έναν διαφορετικό τρόπο και να αναπτύξουν «πράσινες» ιδέες για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το αποτέλεσμα, τις σκέψεις και τα οράματά τους, τις ανησυχίες και τις ελπίδες τους θα τις παρουσιάσουν στο κοινό –με παιγνιώδη ή αλλόκοτο, σοβαρό ή ποιητικό τρόπο–, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Δίνοντας Φωνή στο Μέλλον- EARTH SPEAKR

Η εκδήλωση θα έχει τον χαρακτήρα «στρογγυλής τραπέζης» και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2020 από τις 11:00 έως τις 12:30.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος και συνιδρύτρια του World Human Forum, και ο κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συζητήσουν τα θέματα που θίγουν οι έφηβοι στον Αθήνα 9,84.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κυρία Ελεονώρα Ορφανίδου.
Η εκδήλωση θα γίνει στα ελληνικά.

Παρακολουθήστε πατώντας ΕΔΩ  ή πατώντας ΕΔΩ την εκδήλωση και ακούστε τη φωνή του μέλλοντος.

Δίνοντας Φωνή στο Μέλλον- EARTH SPEAKR

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο τέχνης Earth Speakr θα βρείτε  ΕΔΩ

Τις μέχρι τώρα αναρτήσεις για το έργο τέχνης θα τις βρείτε στο stream που ανανεώνεται τακτικά, στη διεύθυνση https://earthspeakr.art/de/streaming/

#EarthSpeakr
#EU2020DE
#EarthSpeakrInGoetheInstitutes
#ListenToTheFuture #EarthSpeakrInEmbassies
#GoetheForEurope

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο