LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 09 Νοεμβρίου 2020 13:35

Πέτσας για Moody’s: αυξημένη εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα

Η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον μεγάλο διεθνή επενδυτικό οίκο, έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς θετικών εξελίξεων, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ακρόπολη - ευρώ

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Ba3 από τη βαθμίδα B1, με τις προοπτικές του να παραμένουν σταθερές. 

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως:

«Όπως γνωρίζετε, την Παρασκευή ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πρόκειται, όπως τόνισε σε σχετική ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για «ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά τον κορονοϊό», και μάλιστα εν μέσω της πρωτοφανούς ύφεσης και αβεβαιότητας που προκαλεί σε παγκόσμιο επίπεδο η πορεία της πανδημίας. Η αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον μεγάλο διεθνή επενδυτικό οίκο, έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς θετικών εξελίξεων που αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη, τόσο των διεθνών αγορών, όσο και των διεθνών επενδυτών, στη χώρα μας.

Γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη, με το ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού σε ολόκληρο το φάσμα της καμπύλης αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, και με τις μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις παγκόσμιων τεχνολογικών κολοσσών στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, αντιστοίχως.

Τονίζεται ότι σήμερα, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας σε όλο τον πλανήτη και ειδικά στην Ευρώπη, η απόδοση του 10ετούς Ομολόγου υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, στο 0,76%. Ενώ το κόστος δανεισμού στο 2ετές και το 3ετές Ομόλογο βρίσκεται κάτω από το μηδενικό επίπεδο».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η σταδιακή απομάκρυνση του φαινομένου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202418:18Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο