LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2020 14:00

Νικ Κύργιος: Η “μάχη” του με την κατάθλιψη

Ο Αυστραλός, με ελληνική καταγωγή, τενίστας, παραδέχτηκε ότι βρέθηκε σε μια «σκοτεινή και μοναχική κατάσταση» τα τελευταία χρόνια.

 AP - Νικ Κύργιος

Ο ικανότατος, αλλά και... ιδιότροπος, Αυστραλός -με ελληνική καταγωγή- τενίστας, Νικ Κύργιος, παραδέχτηκε ότι βρέθηκε σε μια «σκοτεινή και μοναχική κατάσταση» τα τελευταία χρόνια, καθώς αντιμετώπιζε την κατάθλιψη που προκαλείται από τον εξουθενωτικό ρυθμό του ATP Tour.

«Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο μοναχικό μπορεί να είναι ένα άθλημα, όπως το τένις», τόνισε ο Κύργιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sunday Telegraph» και πρόσθεσε: «Είσαι μόνος στο γήπεδο. Δεν μπορείς πραγματικά να μιλήσεις σε κανέναν. Πρέπει να βρεις τη λύση μόνος σου».

Η συμπεριφορά του 25χρονου πρωταθλητή, στο Cincinnati Masters τον Αύγουστο του 2019, είχε ως αποτέλεσμα ένα πρόστιμο 113.000 δολαρίων, ενώ στην συνέχεια ο Κύργιος χαρακτήρισε την ATP ως «διεφθαρμένο» οργανισμό.

«Θυμάμαι ότι ξύπνησα στην Σαγκάη πριν από ένα χρόνο. Ηταν 4 το απόγευμα και ήμουν ακόμα στο κρεβάτι με τις κουρτίνες κλειστές. Δεν ήθελα να δω το φως της ημέρας», διηγείται ο Κύργιος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 45 της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει: «Στο παρελθόν, έπασχα από σοβαρή κατάθλιψη. Ένιωθα ότι κανείς δεν ήθελε να με ξέρει ως άτομο, ότι με έβλεπαν ως τενίστα και μόνο για να χρησιμοποιούν. Δεν ένιωθα ικανός να εμπιστευτώ κανέναν. Ηταν ένα μοναχικό και σκοτεινό μέρος. Πολλοί άνθρωποι μου άσκησαν πίεση, ενώ άσκησα κι εγώ, μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Έχασα όλη τη χαρά στο παιχνίδι και έχανα τον έλεγχο. Είχα κατάθλψιψη και δεν αντιδρούσα, εξ΄ αιτίας αυτού, που νόμιζα ότι έπρεπε να είμαι».

Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για τον ομογενή τενίστα, ο οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα για τα θύματα των θανατηφόρων πυρκαγιών που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι στην Αυστραλία, ενώ ασχολείται και με το ίδρυμα του, για τα παιδιά που ζουν σε μειονεκτική θέση.

«Μου λείπει πραγματικά να κάνω περιοδεία. Αλλά δεν ζω και αναπνέω για το τένις. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μου αρέσει να κάνω», σχολίασε ο Κύργιος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο