LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2020 21:06

Αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο

Οι ημερομηνίες υποβολής υπεύθυνης δήλωσης και καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

εργαζόμενοι - εργαζόμενος - μαύρη εργασία - τουρισμός - σερβιτόρος

Η θεσμοθετημένη διαδικασία για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων ανά μήνα αναφοράς, προβλέπει την πραγματοποίησή της από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους μέσα στον επόμενο μήνα από το μήνα αναφοράς, δεδομένης της διαφορετικής έναρξης και λήξης των αναστολών συμβάσεων εργασίας εντός του μήνα, αλλά και των διαφορετικών εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δύναται να τίθενται σε αναστολή, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, για το μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, για τις κλειστές επιχειρήσεις, βάσει ΚΑΔ, για τον Νοέμβριο και εξαιρετικά γι' αυτήν την περίπτωση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού εγκαίρως, οι υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους θα υποβληθούν από τις 15/11/2020 έως και τις 24/11/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από τις 15/11/2020 έως και τις 24/11/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων, βάσει ΚΑΔ, θα πραγματοποιηθούν από τις 27/11/2020 έως και τις 3/12/2020.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22Λάρισα: Έκτακτη ειδοποίηση 112 για υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα09:08Παναθηναϊκός: Ήττα με πολλά λάθη - Ανύπαρκτοι οι Φαρίντ και Γιουρτσέβεν08:54Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χαϊδαρίου08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:12Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο