LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2020 21:06

Αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον Νοέμβριο

Οι ημερομηνίες υποβολής υπεύθυνης δήλωσης και καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

εργαζόμενοι - εργαζόμενος - μαύρη εργασία - τουρισμός - σερβιτόρος

Η θεσμοθετημένη διαδικασία για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων ανά μήνα αναφοράς, προβλέπει την πραγματοποίησή της από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους μέσα στον επόμενο μήνα από το μήνα αναφοράς, δεδομένης της διαφορετικής έναρξης και λήξης των αναστολών συμβάσεων εργασίας εντός του μήνα, αλλά και των διαφορετικών εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δύναται να τίθενται σε αναστολή, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, για το μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από τις 15/11/2020 έως και τις 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, για τις κλειστές επιχειρήσεις, βάσει ΚΑΔ, για τον Νοέμβριο και εξαιρετικά γι' αυτήν την περίπτωση, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού εγκαίρως, οι υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους θα υποβληθούν από τις 15/11/2020 έως και τις 24/11/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από τις 15/11/2020 έως και τις 24/11/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων, βάσει ΚΑΔ, θα πραγματοποιηθούν από τις 27/11/2020 έως και τις 3/12/2020.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ "λύγισε" τον Αστέρα κι έκλεισε θέση για τα προημιτελικά22:56Κύπρος-ΕΕ: Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:42Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Λάρισα και Λαμία22:28Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών22:14Θεσσαλονίκη - Μπλόκα αγροτών: Σε 48ωρους αποκλεισμούς προχωρούν οι παραγωγοί από αύριο22:00Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου21:46Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αγρότες από 14 μπλόκα21:36"Καίνε" οι ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι21:26Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο21:12Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:58ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών19:34Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο19:20Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 15χρονο19:06Πάτρα: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για επίθεση σε συνομήλικούς τους18:52ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο