LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Νοεμβρίου 2020 15:49

Νέο Δελχί: η ημέρα με την πιο τοξική ατμόσφαιρα

“Ξύπνησα με την αίσθηση ότι μολυσμένα σκουπίδια έχουν κολλήσει στον λαιμό μου”, δήλωσε χαραλτηριστικά ο Ραχούλ Όζα, ένας κάτοικος του Νέου Δελχί.

Ινδία-Νέφος

Το Νέο Δελχί, η πρωτεύουσα με τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, σήμερα έζησε την πιο τοξική του ημέρα, καταγράφοντας συγκέντρωση των δηλητηριωδών μικροσωματιδίων PM2.5, 14 φορές μεγαλύτερη από το όριο ασφαλείας που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς η επιδημία του κορονοϊού στην Ινδία, με περισσότερα από 400.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί στην πρωτεύουσα της χώρας, των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αυξήσει τον συναγερμό για τους κινδύνους για την υγεία που ενέχει το νέφος αυτό, με τους γιατρούς να προειδοποιούν για ραγδαία άνοδο των αναπνευστικών ασθενειών.

“Αυτή τη στιγμή στο Δελχί ο κορονοϊός και η μόλυνση προκαλούν μεγάλη καταστροφή”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός της ινδικής πρωτεύουσας Αρβίντ Κεζριουάλ σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

“Βλέπουμε γύρω μας τον ουρανό καλυμμένο με καπνό και εξαιτίας της κατάστασης αυτής, η covid-19 επιδεινώνεται”, πρόσθεσε.

Τα μικροσωματίδια PM2.5 μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες και το αίμα των ανθρώπων και ενδέχεται να προκαλέσουν καρδιαγγειακές και αναπνευστικές ασθένειες, περιλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

“Ξύπνησα με την αίσθηση ότι μολυσμένα σκουπίδια έχουν κολλήσει στον λαιμό μου”, δήλωσε ο Ραχούλ Όζα, ένας κάτοικος του Νέου Δελχί που κατηγόρησε τις αρχές του Νέου Δελχί για την αδράνειά τους.

Η ποιότητα του αέρα στην ινδική πρωτεύουσα συνήθως επιδεινώνεται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο καθώς αγρότες καίνε γεωργικά υπολείμματα στα γύρω κρατίδια, ενώ αυξάνονται οι ημέρες με νηνεμία και το ποσοστό των καυσαερίων από τα αυτοκίνητα.

Σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετεωρολογίας και ποιότητας της ατμόσφαιρας κατέγραψε 4.135 περιστατικά πυρκαγιών σε αγροτικές εκτάσεις, τον μεγαλύτερο αριθμό της εποχής. Εξάλλου τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν για ένα ινδουιστικό φεστιβάλ χθες Τετάρτη ενέτειναν το πρόβλημα, καταγγέλλουν κάποιοι.

Ο μέσος όρος των μικροσωματιδίων PM2.5 ήταν 370 ανά κυβικό μέτρα αέρα, έναντι 25 που είναι το όριο ασφαλείας που έχει θέσει ο ΠΟΥ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο