LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Νοεμβρίου 2020 12:34 | Ανανέωση: 03 Νοεμβρίου 2020 12:42

Επίθεση στη Βιέννη: Σε τριήμερο πένθος η Αυστρία

Νεότερα στοιχεία για τον νεκρό δράστη της πολύνεκρης επίθεσης. Επιπλέον συλλήψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα.

 AP - Βιέννη - Τρομοκρατική επίθεση

Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος άνδρας που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο άνδρας αυτός ήταν πολίτης της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ επιβεβαίωσε πληροφορία που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APA ότι ο δράστης είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019, αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή κυβέρνηση. Τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Ο 20χρονος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κοντά στην εκκλησία Ζανκτ Ρούπρεχτ στην Βιέννη.

Η αυστριακή αστυνομία έχει πραγματοποιήσει επιδρομές σε 15 κατοικίες και έχει θέσει υπό κράτηση άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο, σύμφωνα με τον Νέχαμερ.

Στο μεταξύ, η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση, την οποία έχουν καταδικάσει οι ηγέτες του κόσμου.

«Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ' αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ακόμα δύο συλλήψεις

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Βιέννης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο πληροφορίες της αυστριακής αστυνομίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Kurier, βαριά οπλισμένες αστυνομικές δυνάμεις επέδραμαν και ερεύνησαν δύο σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έδωσε νωρίς το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ ανακοίνωσε ότι η αστυνομία σκότωσε έναν δράστη, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ως συμπαθών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, τόσο οι αρχές ασφαλείας, όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων ατόμων στην τρομοκρατική επίθεση.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία Έλληνα που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επίθεσης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοίΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Νέα εποχή με την Κοινωνική Συμφωνία – Καταργούνται μνημονιακοί περιορισμοί, τι αλλάζει

Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 06:57 | Ειδήσεις

Σε κατάσταση ετοιμότητας RED CODE έθεσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα.

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος πυροτεχνουργός – "Έσκασε" χειροβομβίδαΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη κληρικός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκωνΣήμερα 09:56 | Ειδήσεις

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοί12:00Μητσοτάκης: Πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε στρατηγική για το δημογραφικό 11:52Εργατικό δυστύχημα για τεχνίτη της ΣΤΑΣΥ στον Πειραιά - Στάση εργασίας από τους εργαζομένους11:37Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 19χρονος πυροτεχνουργός – "Έσκασε" χειροβομβίδα11:25Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη κληρικός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων11:10Βρετανία: Έκθεση "καίει" τον Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία – "Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί πάνω από 20.000 ζωές"10:56Νεαροί μπήκαν ανενόχλητοι στο Νοσοκομείο Βόλου και άρπαξαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό10:43Ζωντανά οι ανακοινώσεις Κεραμέως - κοινωνικών εταίρων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας10:42Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες και σε 16χρονο για τον ξυλοδαρμό 15χρονου στη Νεοχωρούδα 10:29ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου10:14Πάτρα: Συνελήφθη επιδειξίας στο κέντρο της πόλης 10:00Σοβαρό τροχαίο στην Αλίαρτο : Ι.Χ. καρφώθηκε σε καρότσα τρακτέρ09:46Μέγαρα: Συνελήφθησαν ανήλικοι οι οποίοι αφαιρούσαν δίκυκλα09:32Με όπλο τη δύναμη της έδρας ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ09:18Δωρεές - κληρονομιές: Οι αλλαγές και οι κρίσιμες ημερομηνίες για την εφορία09:04Εκτεταμένο μπλακ άουτ στη Λάρισα08:50ΓΓ του ΝΑΤΟ για Ουκρανία: Χρειάζονται περαιτέρω διαπραγματεύσεις και επεξεργασία του σχεδίου των ΗΠΑ08:36Formula 1: Σε ποια περίπτωση κερδίζει το πρωτάθλημα οδηγών κάθε ένας από τους διεκδικητές του08:22Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας στην Καλαμαριά08:08Μουντιάλ για αποκλεισμένους θέλει να διοργανώσει η Ρωσία το 202607:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο