LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Νοεμβρίου 2020 12:34 | Ανανέωση: 03 Νοεμβρίου 2020 12:42

Επίθεση στη Βιέννη: Σε τριήμερο πένθος η Αυστρία

Νεότερα στοιχεία για τον νεκρό δράστη της πολύνεκρης επίθεσης. Επιπλέον συλλήψεις για το τρομοκρατικό χτύπημα.

 AP - Βιέννη - Τρομοκρατική επίθεση

Ο δράστης της επίθεσης στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος άνδρας που είχε καταδικασθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Ο άνδρας αυτός ήταν πολίτης της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ επιβεβαίωσε πληροφορία που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APA ότι ο δράστης είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019, αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στην Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα η αυστριακή κυβέρνηση. Τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Ο 20χρονος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κοντά στην εκκλησία Ζανκτ Ρούπρεχτ στην Βιέννη.

Η αυστριακή αστυνομία έχει πραγματοποιήσει επιδρομές σε 15 κατοικίες και έχει θέσει υπό κράτηση άτομα που συνδέονται με τον ύποπτο, σύμφωνα με τον Νέχαμερ.

Στο μεταξύ, η αυστριακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση, την οποία έχουν καταδικάσει οι ηγέτες του κόσμου.

«Οι σκέψεις μας και η συμπόνια μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους σ' αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία της Αυστρίας», δήλωσε ο Κουρτς πριν από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το εθνικό πένθος θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ακόμα δύο συλλήψεις

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Ζανκτ Πέλτεν στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις της Βιέννης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων APA επικαλούμενο πληροφορίες της αυστριακής αστυνομίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Kurier, βαριά οπλισμένες αστυνομικές δυνάμεις επέδραμαν και ερεύνησαν δύο σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έδωσε νωρίς το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ ανακοίνωσε ότι η αστυνομία σκότωσε έναν δράστη, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ως συμπαθών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, τόσο οι αρχές ασφαλείας, όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων ατόμων στην τρομοκρατική επίθεση.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία Έλληνα που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επίθεσης, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψειΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

«Οι αγρότες έχουν στείλει τα δικά τους μηνύματα αλλά και η Πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας».

Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματαΣήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Οι αγρότες προχωρούν σε προσωρινό άνοιγμα των δρόμων ενόψει των εορτών.

Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαράΣήμερα 13:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Πάνω από 35 χρόνια, ο ΑΝΤ1 αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, εμπνέει και κάνει πράξη τη δέσμευσή του για κοινωνική αλληλεγγύη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης14:36Ξεκίνησε η αποστολή SMS για το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας14:19Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα14:02Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά13:48Φάμελλος: Επιτέλους κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε13:34Αγροτικές κινητοποιήσεις – ΚΚΕ: Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο13:20Τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Ηρακλείου - Στο "κόκκινο" οι καθυστερήσεις 13:06Νέα εποχή στην Παρτίζαν με την πρόσληψη του Ζοάν Πενιαρόγια12:52Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει12:38Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:24Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων12:10Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθήτριες και μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης11:56Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)11:42Ηράκλειο: Σύλληψη 70χρονου για άσεμνες χειρονομίες σε 13χρονο11:28Άνω Λιόσια: Τέσσερα όπλα εντοπίστηκαν σε οικία μετά από έρευνα αστυνομικών11:14Μουντιάλ 2026: Αδιανόητες αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων σε πόλεις που θα φιλοξενηθούν αγώνες11:00Θεσσαλονίκη: Αναστολή κινητοποιήσεων στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης ενόψει Χριστουγέννων10:46Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο10:32Euroleague: «Αντίο» στο 2025 στην Ευρώπη με νίκη εκτός έδρας, θέλουν να πουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός 10:18Ηράκλειο: Άγνωστοι βανδάλισαν τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης10:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο