LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2020 19:41 | Ανανέωση: 02 Νοεμβρίου 2020 20:09

Μαρτυρίες απόγνωσης για τον σεισμό στην Σάμο – “Βαριά λαβωμένο” το νησί (βίντεο)

Πως περιγράφουν οι κάτοικοι τα δευτερόλεπτα της φονικής δόνησης που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. Τι δείχνει ο πρώτος απολογισμός των ελέγχων.Σε εξέλιξη οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων.

Σάμος

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια της Σάμου.

Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του καταστροφικού σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, έως το τέλος της χθεσινής ημέρας (1η Νοεμβρίου 2020), έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 490 κτίρια σε όλο το νησί. 414 από αυτές αφορούν κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι προς χρήση είναι οι 8.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατάλληλα προς χρήση 21 από τα 35.

Οι έλεγχοι στις σχολικές μονάδες

Τέλος, έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα.
Συγκεκριμένα 5 είναι στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 είναι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων κτισμάτων

Τηλεδιάσκεψη με στόχο την αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος των ετοιμόρροπων κτισμάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, στις 10:00, με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής κ. Κώστας Συνολάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), κ. Γιώργος Στασινός και ο πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον Κοντούρη 16:43Καρδίτσα – ΠΑΟΚ: Πέρασε κι από το μπλόκο της Θεσσαλίας ο “Δικέφαλος”16:29Αγρότες: Ανοιχτό το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων16:15Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους16:01Δράμα: Βούλγαροι προσπάθησαν να περάσουν πρόβατα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν15:47Μπριζίτ Μπαρντό: "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" - Το τέλος ενός μύθου15:33Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του στον λαιμό και έπεσε από το μπαλκόνι15:19Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα15:04Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:50Διασώθηκαν 108 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο νότια της Γαύδου14:36Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη λόγω του χιονιά - Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις14:22Μαρινάκης για αγρότες: Ο ειλικρινής διάλογος - και μόνο αυτός - θα φέρει τις λύσεις14:07Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Παραμένουν στα μπλόκα της δυτικής Θεσσαλίας13:52Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!13:37Χανιά: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό - Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός13:23Κρήτη: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο13:09ΠΑΟΚ: "Τρέχει" το θέμα του γηπέδου υπό τις οδηγίες Σαββίδη12:55e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:40Τροχαία Αττικής: 248 παραβάσεις για αλκοόλ και 8 συλλήψεις το τριήμερο των Χριστουγέννων (βίντεο)12:26Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό12:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο