LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2020 13:41

Έρευνα: πως επιδρά στην υγεία η σχέση μαθητή - καθηγητών

Τι αναφέρουν οι επιστήμονες για τα μακροπρόθεσμα οφέλη και γιατί υπάρχει διαφορετική επίδραση της σχέσης μεταξύ συμμαθητών.

Σχολείο - πίνακας           

Οι έφηβοι που έχουν καλές και υποστηρικτικές σχέσεις με τους καθηγητές τους στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, διαθέτουν καλύτερη υγεία ως ενήλικες, σύμφωνα με μια νέα νοτιοκορεατο-αμερικανική επιστημονική μελέτη, την πρώτη που αναδεικνύει αυτή τη συσχέτιση. Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρόλο που οι φιλίες είναι σημαντικές για τους εφήβους, η έρευνα δεν βρήκε ότι οι σχέσεις μεταξύ των συμμαθητών και συνομηλίκων παίζουν τον ίδιο θετικό ρόλο για την υγεία τους σε βάθος χρόνου, όπως η καλή σχέση με τους καθηγητές τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Τζίνχο Κιμ του Τμήματος Πολιτικής της Υγείας του Πανεπιστημίου της Κορέας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό σχολικής ψυχολογίας "School Psychology", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 20.000 μαθητές σε βάθος 13 ετών, από την πρώτη Γυμνασίου έως τα πρώτα χρόνια μετά την ενηλικίωση τους. Μεταξύ των μαθητών υπήρχαν περισσότερα από 3.400 ζεύγη αδελφιών για λόγους σύγκρισης.

Οι έφηβοι απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τις σχέσεις τους με τους καθηγητές και τους φίλους τους, ενώ αργότερα, ως ενήλικες, αξιολογήθηκε η σωματική και η ψυχική υγεία τους. Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τους καθηγητές τους στο σχολείο, ήταν αυτοί που στα 25 τους είχαν την καλύτερη υγεία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Η σχέση με τους συμμαθητές τους στο σχολείο είχε μικρότερη επίδραση στην κατοπινή υγεία τους.

«Η μελέτη δείχνει ότι η βελτίωση των σχέσεων των μαθητών με τους δασκάλους τους μπορεί να έχει σημαντικές, θετικές και μακροχρόνιες επιπτώσεις και στην υγεία τους, πέρα από τις σχολικές επιδόσεις τους», δήλωσε ο Κιμ. Όπως ανέφερε, η σχέση μαθητών-εκπαιδευτικών είναι ακόμη πιο σημαντική από ό,τι είχε γίνει αντιληπτό έως τώρα, γι' αυτό τα σχολεία πρέπει να επενδύσουν στην επιμόρφωση των δασκάλων και των καθηγητών σχετικά με το πώς θα «χτίζουν» ζεστές και υποστηρικτικές σχέσεις με τους μαθητές τους. «Αυτό είναι κάτι στο οποίο οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση, αλλά θα έπρεπε», τόνισε.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσαΣήμερα 13:59 | Ειδήσεις

Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων, 18 οχήματα, εθελοντές και από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα. 

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)Σήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.  Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα επιτέθηκε λεκτικά στον κατηγορούμενο

Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικώνΣήμερα 08:26 | Ειδήσεις

Τρεις κουκουλοφόροι ανατίναξαν ATM στην κεντρική πλατεία της Νέας Κίου και άνοιξαν πυρ με καραμπίνα κατά της αστυνομίας πριν διαφύγουν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στον Μαραθώνα - Επιχειρούν εναέρια μέσα14:05Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49Μυτιλήνη – Αδερφός Θύματος: Παρά τρίχα ζωντανός είναι… Ήταν λες και ήμουνα στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα11:35Τρίτη 2 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:21Αίγυπτος: Μαούνα ναυαγεί στον Κόλπο του Σουέζ - Αναφορές για νεκρούς 11:06Ελευσίνα: Διάρρηξη με λεία άνω των 70.000 ευρώ - Έκλεψαν ακόμη λίρες και κοσμήματα 10:52Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό10:38Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ανανεώνει την Ηγεσία του Ενισχύοντας τους Διατλαντικούς Δεσμούς10:24Θεσσαλονίκη: 17χρονος ξυλοκόπησε συνομήλικο του10:09Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο