LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2020 10:18

Κατασχέθηκε το εμπορικό πλοίο που εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ”

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση. Προθεσμία για να απολογηθεί έχει πάρει ο Πολωνός πλοίαρχος.

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ - ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ - ΚΑΛΛΙΣΤΩ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ΅

Το ελληνικό Δημόσιο κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και το εμπορικό πλοίο “Maersk Launceston”, που την περασμένη εβδομάδα εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, κατασχέθηκε προσωρινά μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Πηγές της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επιβεβαίωσε στο reporter.gr την κατάσχεση. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα, η εγγύηση για να αφεθεί, νωρίτερα, ελεύθερο και να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο, ορίστηκε στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο Πολωνός πλοίαρχος του “Maersk Launceston”, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει ζητήσει από τις δικαστικές Αρχές τρίμηνη προθεσμία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους πραγματογνώμονες και να αξιολογηθούν τα στοιχεία από τις κινήσεις των δύο πλοίων, μέσω του συστήματος marine traffic.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία, παρέχεται νομική στήριξη στον Πολωνό πλοίαρχο, ενώ ένας αναπληρωτής πλοίαρχος έφτασε στην Ελλάδα για να αναλάβει τον έλεγχο του containership. Η αξιολόγηση της κατάστασης του πλοίου έδειξε ότι υπέστη ελάχιστες ζημιές από τη σύγκρουση, ενώ η εταιρεία θα προβεί στη λήψη διορθωτικών δράσεων, μετά την “Επιθεώρηση των Λιμενικών Αρχών” (Port State Control), που διενεργήθηκε το Σάββατο. Πρόκειται για επιθεώρηση που πραγματοποιείται σε ξένα εμπορικά πλοία, σε λιμένες κρατών διαφορετικής εθνικότητας από εκείνης της σημαίας των πλοίων που επιθεωρούνται.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα ζητήματα που διερευνούν οι Aρχές, είναι οι χειρισμοί των δύο πλοιάρχων και των μελών των πληρωμάτων στις γέφυρες των πλοίων, η προτεραιότητα ανάμεσα στα δύο πλοία, η ταχύτητα που ανέπτυξε το containership και ο τρόπος λειτουργίας του VTS (Vessels Traffic Services), το οποίο παρακολουθεί τη θαλάσσια κυκλοφορία (παρόμοιο με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας).

Σε κάθε περίπτωση, απαντήσεις αναμένεται να δώσει το “μαύρο” κουτί, το οποίο υπάρχει πάνω στο “Maersk Launceston” και στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι σχετικές συνομιλίες και τα δεδομένα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο πρθυπουργός στους κατοίκους των βορείων προαστίων για την κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό, συμπόρευση με την Εκκλησία και άλλα ζητήματα.

Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακαΣήμερα 15:15 | Τοπικά Νέα

Αστυνομικοί, μετά από το ένταλμα σύλληψης, αναζητούν τον άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:08Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35ΑΑΔΕ – Πειραιάς: Εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες φιάλες αλκοόλ σε παραποιημένες συσκευασίες14:22Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ: Σύγχυση από δηλώσεις του Κίρμπι14:08“Υγεία πάνω απ’ όλα”: Μπαχαρικά, βότανα, μακροζωΐα και ευερέθιστο έντερο13:54Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο