LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2020 10:18

Κατασχέθηκε το εμπορικό πλοίο που εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ”

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση. Προθεσμία για να απολογηθεί έχει πάρει ο Πολωνός πλοίαρχος.

ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ - ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ - ΚΑΛΛΙΣΤΩ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ΅

Το ελληνικό Δημόσιο κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και το εμπορικό πλοίο “Maersk Launceston”, που την περασμένη εβδομάδα εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό “Καλλιστώ” στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, κατασχέθηκε προσωρινά μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Πηγές της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επιβεβαίωσε στο reporter.gr την κατάσχεση. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα, η εγγύηση για να αφεθεί, νωρίτερα, ελεύθερο και να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο, ορίστηκε στα 40 εκατ. ευρώ.

Ο Πολωνός πλοίαρχος του “Maersk Launceston”, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Το Λιμεναρχείο Πειραιά έχει ζητήσει από τις δικαστικές Αρχές τρίμηνη προθεσμία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους πραγματογνώμονες και να αξιολογηθούν τα στοιχεία από τις κινήσεις των δύο πλοίων, μέσω του συστήματος marine traffic.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη διαχειρίστρια εταιρεία, παρέχεται νομική στήριξη στον Πολωνό πλοίαρχο, ενώ ένας αναπληρωτής πλοίαρχος έφτασε στην Ελλάδα για να αναλάβει τον έλεγχο του containership. Η αξιολόγηση της κατάστασης του πλοίου έδειξε ότι υπέστη ελάχιστες ζημιές από τη σύγκρουση, ενώ η εταιρεία θα προβεί στη λήψη διορθωτικών δράσεων, μετά την “Επιθεώρηση των Λιμενικών Αρχών” (Port State Control), που διενεργήθηκε το Σάββατο. Πρόκειται για επιθεώρηση που πραγματοποιείται σε ξένα εμπορικά πλοία, σε λιμένες κρατών διαφορετικής εθνικότητας από εκείνης της σημαίας των πλοίων που επιθεωρούνται.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα ζητήματα που διερευνούν οι Aρχές, είναι οι χειρισμοί των δύο πλοιάρχων και των μελών των πληρωμάτων στις γέφυρες των πλοίων, η προτεραιότητα ανάμεσα στα δύο πλοία, η ταχύτητα που ανέπτυξε το containership και ο τρόπος λειτουργίας του VTS (Vessels Traffic Services), το οποίο παρακολουθεί τη θαλάσσια κυκλοφορία (παρόμοιο με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας).

Σε κάθε περίπτωση, απαντήσεις αναμένεται να δώσει το “μαύρο” κουτί, το οποίο υπάρχει πάνω στο “Maersk Launceston” και στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι σχετικές συνομιλίες και τα δεδομένα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)Σήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Ορμητικοί χείμαρροι εγκλώβισαν άτομα μέσα στα αυτοκίνητα, αλλά και στα σπίτια τους.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Η εκλογή του νέου επικεφαλή θα γίνει από τους υπουργούς Οικονομικών των 20 κρατών της Ευρωζώνης στην επόμενη συνεδρίαση στις 11 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, με κάθε χώρα να έχει ίσο δικαίωμα ψήφου.

ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστέςΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Οι οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να διασφαλίσουν την ενίσχυση το 2026, όσοι την έχασαν φέτος.

Τέλλογλου για ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτήσεις: Λιγότερα χρήματα θα πάρουν στα χέρια τους αγρότες και κτηνοτρόφοιΣήμερα 18:46 | Ειδήσεις

44.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι που θα επανελεγχθούν. Ποιες περιοχές έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ: "Μύρισε" Ελλάδα στο Brighton-Le-Sands21:04ANT1 sports: Δύο νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης20:58Αργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)20:48Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ευάγγελος Μουστάκας - Δημιουργός του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη20:38ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Τέλλογλου για ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτήσεις: Λιγότερα χρήματα θα πάρουν στα χέρια τους αγρότες και κτηνοτρόφοι19:54Αττική: Βεβαιώθηκαν 614 παραβάσεις σε 197 ελεγμένα φορτηγά οχήματα μετά από έλεγχο στο οδικό δίκτυο19:40Παρτιζάν: Τέλος ο αθλητικός διευθυντής Ζόραν Σάβιτς - Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Ομπράντοβιτς19:26Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup19:12ΣΤΑΣΥ: Τετράωρη στάση εργασίας στις 29 Νοεμβρίου - Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί18:58Μητσοτάκης στο TikTok - Επιστροφή ενοικίου: Η στέγαση είναι μείζον ζήτημα ειδικά για τους νέους18:44Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονης18:30Τζουμέρκα: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής σε τρεις μέρες - Το μεγαλύτερο "χτύπημα" από την κακοκαιρία Adel18:16Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης18:06Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Είχαν ξαναληστέψει τη γιαγιά μου και υποψιαζόταν τη νύφη της, λέει η εγγονή της 75χρονης 17:56Ουκρανία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο στενός συνεργάτης του Ζελένσκι εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς17:46Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:36Ευλογιά: Εντοπίστηκαν 3 περιστατικά παραβάσεων κανονισμών προστασίας της δημόσιας υγείας και της ζωικής παραγωγής17:26Θεσσαλονίκη: Με σταθερό ρυθμό οι δοκιμές του Μετρό προς Καλαμαριά17:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο