LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2020 17:49 | Ανανέωση: 01 Νοεμβρίου 2020 17:46

Μακελειό στον Καναδά: ήθελε περισσότερα θύματα ο δράστης

Ο δράστης ήταν ντυμένος με μια «μεσαιωνική στολή» και κρατούσε ένα γιαπωνέζικο σπαθί. Τι λένε οι πληροφορίες για το παρελθόν του.

Καναδάς - Μίντεν -  Valu-Mart

Ο 24χρονος που σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πέντε, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στο Κεμπέκ, ήθελε «να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα» όμως δεν φαίνεται να συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα η καναδική αστυνομία.

«Χθες το βράδυ βιώσαμε μια νύχτα τρόμου, όταν ένας άνδρας 24 ετών, ο οποίος δεν είναι κάτοικος του Κεμπέκ, ήρθε με την πρόθεση να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Ρομπέρ Πιζόν.

Ο δράστης ήταν ντυμένος με μια «μεσαιωνική στολή» και κρατούσε ένα γιαπωνέζικο σπαθί. «Όλα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επέλεξε τα θύματά του στην τύχη», πρόσθεσε ο Πιζόν. Σύμφωνα με τον Πιζόν, δύο από τα θύματα του νεαρού ήταν Γάλλοι, εγκατεστημένοι εδώ και χρόνια στο Κεμπέκ. Δεν διευκρίνισε όμως αν είναι νεκροί ή τραυματίες. Ορισμένοι από τους πέντε τραυματίες φέρουν «σοβαρές πληγές», ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο ύποπτος κατάγεται από το Μόντρεαλ και θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα, μέσω βιντεοκλήσης. «Πιστεύω ότι είχε προσχεδιάσει την πράξη του», είπε ο Πιζόν. Ο νεαρός είχε εκφράσει την πρόθεση του να σκοτώσει πριν από πέντε χρόνια, όμως δεν είχε προηγούμενες δοσοληψίες με τις αστυνομικές ή τις δικαστικές αρχές του Καναδά.

«Όλο το Κεμπέκ πενθεί σήμερα», είπε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης, Ζενεβιέβ Γκιλμπό, καταδικάζοντας αυτές τις «βάρβαρες» πράξεις.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέθυμνο: Συνελήφθη αλλοδαπός για τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών08:20Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα - Άρπαξαν 47 κινητά08:06Τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Φορτηγό συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα - Ένας τραυματίας07:52Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου07:38Tραμπ: Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες07:24'Ηττα του Τσιτσιπά από τον Σίνερ στο Six Kings Slam07:10Το Ισραήλ απειλεί πως θα ξαναρχίσει τον πόλεμο06:56Επαγγελματική νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Βιλερμπάν 06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Οκτωβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Βουλή: Λιποθύμησε η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης23:58Βόλος: Δωδεκάχρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά για να τον ληστέψει23:43Εννιά εταιρείες στη «φάκα» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ23:28Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 35 τραυματίες από τις εκρήξεις στην Καμπούλ23:13Κιλκίς: Πυροβολισμοί έξω από ξενοδοχείο – Ένας νεκρός22:58Πύργος: Κτίριο κατέρρευσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:43Βρετανία: Προσγειώθηκε εκτάκτως το αεροπλάνο του Πιτ Χέγκσεθ λόγω ρωγμής22:28Βόλος: Κλοπή τσάντας στο κέντρο της πόλης από άνδρα πάνω σε ποδήλατο22:13Γάζα: Αύριο ανοίγει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα21:58Συλλήψεις για ομάδες στο διαδίκτυο που “κάρφωναν” τα αστυνομικά μπλόκα21:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο