LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2020 20:52 | Ανανέωση: 31 Οκτωβρίου 2020 20:46

Κορονοϊός - Χρυσοχοΐδης: όποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους

«Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη.  Γιατί, διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη» τόνισε ο υπουργός.

AP - ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - COVID-19

«Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα σκάβει τάφους», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις δηλώσεις του σχετικά με τις δράσεις της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού. «Όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας ημέρας και παρανομεί σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών», είπε ο Χρυσοχοΐδης.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, χθες, Παρασκευή, επισήμανε: «Η Αστυνομία έκανε 48.000 ελέγχους για μάσκα και αποστάσεις, ενώ κατέγραψε περίπου 1.900 παραβάσεις. Επίσης, έκανε ελέγχους σε 3.600 μαγαζιά με 254 παραβάσεις. Οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου θα είναι περαιτέρω σαρωτικοί και εντατικοί».

Αμέσως μετά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε, ότι όλη η Αστυνομία είναι και θα είναι στον δρόμο, από τον αρχηγό της μέχρι τον τελευταίο απλό αστυφύλακα, ενώ έκανε έκκληση να μην πάρουν οι πολίτες με ελαφριά συνείδηση την κατάσταση. «Δηλαδή να βγούμε μια τελευταία φορά πριν μας κλείσουν», διευκρίνισε.

«Θα είμαστε παντού από τη Δευτέρα και μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ισχύσουν τα παλιά μέτρα και από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα καινούργια μέτρα», είπε και πρόσθεσε: «Συμπεριφορές να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμε σε κάποιον άλλο που δεν είναι σε συναγερμό, όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δεν θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι έλεγχοι και σε αυτές τις περιοχές θα είναι σαρωτικοί. Γιατί, διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη. Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση. Η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη».

Αναφερόμενος στην έννοια της αλληλεγγύης σήμερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Η λυδία λίθος της αλληλεγγύης σήμερα είναι να φοράς μάσκα. Είναι να τηρείς τα μέτρα. Γιατί αυτός είναι ο κοινός αγώνας της επιβίωσης. Ανθρωπιά σήμερα είναι το τηλέφωνο του πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο χθες. Η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και η συμπόνια ξεπερνά τα σύνορα».

Και κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης: «Τον κορονοϊό, όπως προηγουμένως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο. Μέχρι τότε θα τον δαμάσουμε με την συμπεριφορά που θα οδηγείται από αυτή τη συναίσθηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλειΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

«Ο εγκαλούμενος έκανε χρήση κοκαΐνης μπροστά μου, προσφέροντάς μου και εμένα».

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησηςΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας μετασχηματίζεται σε έναν σύγχρονο, καθετοποιημένο και εξωστρεφή ενεργειακό όμιλο.

Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Βαλυράκη: "Του την είχαν στημένη οι κατηγορούμενοι", δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας16:47"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Όσα υποστήριξε στη μήνυσή του ο 21χρονος που τον καταγγέλλει16:33Ψηφιακό σύστημα καταμέτρησης επιβατών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από το νέο έτος16:18Δένδιας - Τελετή παράδοσης της φρεγάτας Belharra "Κίμων": Η είσοδος των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα εποχή (βίντεο)16:04Έδεσσα: Ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μετά από φωτιά σε μονοκατοικία15:50Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε τροχιά περιφερειακής ενίσχυσης και διαφοροποίησης15:45Φιντάν: Μετά τη λύση ‘δύο κρατών’ μπορεί να ακολουθήσει συνεργασία ή ‘πολιτική ενότητα’ – Ευκαιρία η κυπριακή προεδρία ΕΕ15:36Οι ανταποκριτές εσωτερικών του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο (βίντεο)15:22ΑΕΚ: Προειδοποίηση για τους φιλάθλους - Οδηγίες για να μην εφαρμοστεί η τιμωρία με διετή αναστολή15:08ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακιστέος ο 54χρονος λογιστής από τα Γιαννιτσά14:54Μαρινάκης: Η επίλυση του στεγαστικού ζητήματος αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και διεθνώς14:40Αγία Παρασκευή - Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Δύο 13χρονες επιτέθηκαν σε 12χρονη14:26Ρωσία: Σε κάθειρξη 22 ετών καταδικάστηκε Λευκορώσος κατηγορούμενος για σαμποτάζ σε σιδηρόδρομους 14:12Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ANT1 στηρίζει το Make-Α-Wish Ελλάδος (βίντεο)14:00Βρυξέλλες: Επεισόδια έξω από το ευρωκοινοβούλιο ανάμεσα σε αγρότες και τοπικές αρχές 13:58Φοινικούντα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο συνέταιρος του επιχειρηματία13:44Αγρότες: Νέος αποκλεισμός σήμερα το απόγευμα στα διόδια Μαλγάρων στην ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης13:30Δολοφονία Λυγγερίδη: Διακόπηκε εκ νέου η δίκη 13:16ΑΑΔΕ - ΔΕΟΣ: Ο νέος ελεγκτικός μηχανισμός που θα αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο και τη διαφθορά13:02Γιώργος Μαζωνάκης για τις καταγγελίες σε βάρος του: Οργανωμένο σχέδιο εκβίασης - Απολύτως ψευδείς12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο