LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2020 14:19

Κορονοϊός: Ο απολογισμός συλλήψεων και προστίμων για τα μέτρα

Τι έδειξαν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας - έλεγχος ΕΛΑΣ

Τρεις συλλήψεις και συνολικά 57 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, 344 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.518 για μη χρήση μάσκας, ήταν ο απολογισμός των 47.869 αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν χθες, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ:

Πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 47 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 8 καταστήματα, από τα οποία 4 στη Θεσσαλονίκη, 2 στη Στερεά Ελλάδα και από 1 σε Αττική και Θεσσαλία. Παράλληλα, 10 καταστήματα λειτουργούσαν μετά τις 24:00, στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Τα 5 είναι στην Κεντρική Μακεδονία και από 1 σε Αττική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και Θεσσαλία.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 344 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 235 στην Αττική, 33 στη Θεσσαλονίκη, 25 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 18 στη Θεσσαλία, 17 στην Κεντρική Μακεδονία, 6 στην Ηπειρο, 6 στη Δυτική Μακεδονία και 4 στη Στερεά Ελλάδα.

Για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, βεβαιώθηκαν 1.518 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν 1.516 πρόστιμα των 150 ευρώ και 2 των 300 ευρώ, ως εξής: 756 στην Αττική, 153 στη Θεσσαλονίκη, 113 στην Κεντρική Μακεδονία, 106 στη Στερεά Ελλάδα, 83 στη Θεσσαλία, 67 στα Ιόνια Νησιά, 51 στην Κρήτη, 48 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 35 στην Πελοπόννησο, 32 στη Δυτική Ελλάδα, 23 στη Δυτική Μακεδονία, 22 στην Ηπειρο, 15 στο Βόρειο Αιγαίο και 14 στο Νότιο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα βεβαιώθηκε και μια παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη.

Τέλος, όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο