LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2020 11:30 | Ανανέωση: 29 Οκτωβρίου 2020 11:40

Φρίκη στη Γαλλία: Αποκεφαλισμός γυναίκας σε εκκλησία (βίντεο)

Νέα τρομοκρατική επίθεση ως “αντίποινα” για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ. Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί.

Επίθεση - εκκλησία - Νίκαια - Γαλλία

Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινή γνώμη από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα μέσα σε καθεδρικό ναό της Νίκαιας και σκότωσε με μαχαίρι άλλους δύο ανθρώπους. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν και άλλα άτομα, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο μακελάρης, ο οποίος συνελήφθη, φέρεται να είπε πως ήθελε να “τιμωρήσει” τους Γάλλους για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, αναβιώνοντας τις μνήμες από τον φρικτό αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι.

Επίθεση - εκκλησία - Νίκαια - Γαλλία

Γαλλία - επίθεση - μαχαίρι - Νίκαια

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα στο Μονφαβέ, κοντά στην Αβινιόν της νότιας Γαλλίας, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικό με όπλο, ανακοίνωσε η αστυνομία επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο άνδρας είχε φωνάξει "Αλλάχου Άκμπαρ".

Μηνύματα αλληλεγγύης προς τη Γαλλία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στα γαλλικά στο Twitter, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας: «Profondement choque par l' attaque terroriste de #Nice. Pleine solidarite envers la France. Nous sommes unis». Με την ανάρτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει «Βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια» εκφράζοντας παράλληλα «Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι».

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τη Γαλλία και ενότητας απέναντι στη βαρβαρότητα και το φανατισμό απηύθυναν, μέσω του twitter, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Νίκαια. 

«Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης.  Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό», είναι το μήνυμα της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.  

Ο Σαρλ Μισέλ από την πλευρά του αναφέρει: «Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα της απαιχθούς επίθεσης στη Νϊκαια και στους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Επίθεση - εκκλησία - Νίκαια - Γαλλία

Επίθεση - εκκλησία - Νίκαια - Γαλλία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Γιώργος Μαζωνάκης πήρε οριστικά εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο18:10ΚΚΕ: Πρωτιά – ντροπή για την Ελλάδα τα στοιχεία για τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες του λαού17:56Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:41Βρυξέλλες – ΑΕΚ: Επεισόδια, χημικά και δεκάδες προσαγωγές οπαδών της “Ένωσης” (βίντεο)17:27Συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο 17:12Europa League: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και άλλες 22 ομάδες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για τη League Phase16:58Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κατακτήσει τη Γάζα ανεξάρτητα από το αν η Χαμάς αποδεχτεί τη συμφωνία για τους ομήρους16:45Φωτιά στην Θεσπρωτία16:31Συλλυπητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για τον αιφνίδιο θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου16:13Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αρκαδία 15:56Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο, Παρασκευή - Σε επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα15:42Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια 15:28Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: Επιχειρούν εναέρια μέσα15:14Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα "Η Γυναίκα του Λαού" του Γιάννη Παππά15:00ΑΔΕΔΥ: Για πότε προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία στο Δημόσιο14:46Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε από ανακοπή ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ 14:31Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στη Τζια14:31Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων14:17Ανακοπή καρδιάς υπέστη ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος 14:04Ποινική δίωξη για ναρκωτικά και όπλα στους 6 Τούρκους13:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο