LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 21:50 | Ανανέωση: 29 Οκτωβρίου 2020 06:40

Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα θα έχει ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Πού θα γίνονται δωρεάν τεστ.

ΕΟΔΥ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΤΕΣΤ - ΚΥΨΕΛΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, θα έχει σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στις 13:30.

Μετά τη συνάντηση, Τζιτζικώστας και Αρκουμανέας θα επισκεφτούν το ιατρείο του ΕΟΔΥ, στην είσοδο της Βίλας Αλλατίνι, εντός του αύλειου χώρου της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον κορονοϊό.

 Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει επίπεδο η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Όπως είπε στην πόλη βρίσκονται πάνω από 15 μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν τεστ στους πολίτες. 

Σημείωσε ακόμα πως «μας ανησυχεί η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη» ωστόσο πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη την χώρα  και σε όλη την Ευρώπη».

Ζέρβας: Αναμενόμενο να μπούμε στο "κόκκινο"- Χρειαζόμαστε "σχέδιο Μάρσαλ"

«Λίγο πολύ αναμενόμενο» χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας να μπει η πόλη από σήμερα σε lockdown.  Όπως είπε «τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν υπερδιπλασιαστεί οι εισαγωγές στη ΜΕΘ και υπάρχει μεγάλο φορτίο στα νοσοκομεία». Σύμφωνα με τον ίδιο «ένα στα δύο κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ήταν κάτω των 29 ετών, 10 χρόνια δηλαδή κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας». 


Μιλώντας για τις συνέπειες στην πόλη παρατήρησε ότι «έχασε την τουριστική περίοδο, χάσαμε τη ΔΕΘ, χάσαμε το τριήμερο του Αγίου Δημήτριου, αν χάσουμε τα Χριστούγεννα θα χρειαστούμε ένα σχέδιο Μάρσαλ». «Προέχει η υγεία αλλά αυτή η ιστορία με τα αλλεπάλληλα κύματα κρουσμάτων για την ζωή και την κανονικότητα της πόλης θα έχει επιπτώσεις» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: Έδωσαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή17:55Εύβοια: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία από διακόπτη φωτός17:40Κωνσταντινούπολη: Εγκαίνια του ιστορικού Ζωγράφειου Λυκείου μετά την πρώτη φάση ανακαίνισης 17:26Οι ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,1% η ανάπτυξη το 2024 στην ελληνική οικονομία16:58Γιάννικ Σίνερ: Αβέβαιος για την συμμετοχή του στους τελικούς του κυπέλλου Ντέιβις16:43Θεσσαλονίκη: Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται η υπόθεση θανάτου 11χρονου από έκρηξη λέβητα σε σχολείο16:29Τραυματισμός ναυτικού κατά τη διαδικασία απεμπλοκής κάβου16:14Πούτιν: Η Ρωσία θα παράγει 510 εκατ. τόνους πετρελαίου το 2025, 1% λιγότερους από το 202416:00Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών αγροτικών οχημάτων και μια υπόθεση ζωοκλοπής15:47Μέλι από σπίτι: Μελίσσια σε μπαλκόνια και ταράτσες της Αθήνας15:33Κιλκίς: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της φονικής συμπλοκής 15:19Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένορκος που τράβηξε φωτογραφία μέσα σε δικαστική αίθουσα15:04Μητσοτάκης από Βουλή: Η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια έχει υπερασπιστεί σθεναρά τα εθνικά της συμφέροντα14:50Ιρλανδία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μαγνητίζουν τα βλέμματα14:35Παράνομοι μετανάστες ταξίδεψαν από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη μέσα σε καρότσα φορτηγού14:20Γαλλία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί 14:06Τροιζηνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη – Εντοπίστηκαν 3 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια13:51Συνέλαβαν τον Βιλντόσα με τη σύζυγό του στην Ιταλία 13:37Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα πετύχει όλους τους στόχους που έθεσε για τον πόλεμο στη Γάζα13:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο