LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 21:50 | Ανανέωση: 29 Οκτωβρίου 2020 06:40

Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα θα έχει ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. Πού θα γίνονται δωρεάν τεστ.

ΕΟΔΥ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΤΕΣΤ - ΚΥΨΕΛΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, θα έχει σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στις 13:30.

Μετά τη συνάντηση, Τζιτζικώστας και Αρκουμανέας θα επισκεφτούν το ιατρείο του ΕΟΔΥ, στην είσοδο της Βίλας Αλλατίνι, εντός του αύλειου χώρου της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον κορονοϊό.

 Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει επίπεδο η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Όπως είπε στην πόλη βρίσκονται πάνω από 15 μονάδες του ΕΟΔΥ που διενεργούν τεστ στους πολίτες. 

Σημείωσε ακόμα πως «μας ανησυχεί η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη» ωστόσο πρόσθεσε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη την χώρα  και σε όλη την Ευρώπη».

Ζέρβας: Αναμενόμενο να μπούμε στο "κόκκινο"- Χρειαζόμαστε "σχέδιο Μάρσαλ"

«Λίγο πολύ αναμενόμενο» χαρακτήρισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας να μπει η πόλη από σήμερα σε lockdown.  Όπως είπε «τις τελευταίες 14 ημέρες έχουν υπερδιπλασιαστεί οι εισαγωγές στη ΜΕΘ και υπάρχει μεγάλο φορτίο στα νοσοκομεία». Σύμφωνα με τον ίδιο «ένα στα δύο κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ήταν κάτω των 29 ετών, 10 χρόνια δηλαδή κάτω από τον μέσο όρο της Ελλάδας». 


Μιλώντας για τις συνέπειες στην πόλη παρατήρησε ότι «έχασε την τουριστική περίοδο, χάσαμε τη ΔΕΘ, χάσαμε το τριήμερο του Αγίου Δημήτριου, αν χάσουμε τα Χριστούγεννα θα χρειαστούμε ένα σχέδιο Μάρσαλ». «Προέχει η υγεία αλλά αυτή η ιστορία με τα αλλεπάλληλα κύματα κρουσμάτων για την ζωή και την κανονικότητα της πόλης θα έχει επιπτώσεις» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες από βλάβη σε τελεφερίκ στις Άλπεις18:10Οι χάρτες της ΕΛΑΣ με εναλλακτικές διαδρομές για την παράκαμψη των αγροτικών μπλόκων17:56Βρετανία: Η Eurostar συμβουλεύει τους πελάτες της να αναβάλουν το ταξίδι τους17:42Λειτουργία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά την εορταστική περίοδο17:28Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών17:14Λάρισα: 3χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρή επιπλοκή από γρίπη17:00Ουκρανία: Η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε λιμάνια της Οδησσού16:44Νέες επιδοτήσεις 108 δικαιούχων του προγράμματος "Πράσινα Ταξί"16:30Χρυσοχοΐδης: Η κατάληψη του δρόμου από τους αγρότες στα μπλόκα είναι παράνομη πράξη16:16Βόλος: Ηλικιωμένος επιχείρησε να κατέβει με σχοινί από το μπαλκόνι φλεγόμενου κτιρίου (Εικόνες)16:02Τρίκαλα: Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ τους15:48Βρετανία: Ακυρώθηκαν και αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια της Eurostar από και προς το Λονδίνο15:34Χανιά: Εργαζόμενοι καθαριότητας κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από εισπνοή τοξικών ουσιών15:20Αγρότες - Μπλόκα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα15:06Στη γραμμή άμυνας κατά της ευλογιάς οι στρατιωτικοί κτηνίατροι14:52Πάτρα: Οι αγρότες άνοιξαν προσωρινά την μεγάλη περιμετρική οδό της Πάτρας14:38Εντάσεις ΗΠΑ-Ιράν: Το Κρεμλίνο ζητάει ψυχραιμία και αποκλιμάκωση14:24Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ14:10Κικίλιας: Έργα λιμενικών υποδομών ύψους 3,76 εκατ. ευρώ σε Σπέτσες και Ζάκυνθο13:56Στον Παναθηναϊκό ο Κοντούρης έως το 202913:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο