LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 20:30 | Ανανέωση: 28 Οκτωβρίου 2020 21:35

Χαιρετισμός Μητσοτάκη στα “Oxi Courage n' Service Awards” (βίντεο)

Ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χαιρετισμός - Oxi Courage and Service Awards

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Oxi Courage & Service Awards», που έγινε στην Ουάσιγκτον από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation» με αφορμή την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Nancy Pelosi και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού

Είναι πάντα σημαντική η στιγμή που τιμάμε αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα. Η αποψινή είναι μία τέτοια στιγμή. Και μάλιστα με φόντο μία εξαιρετικά σημαντική ιστορική περίσταση, την 80η επέτειο της αντίστασης της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό.

Πριν από 80 χρόνια, η Ελλάδα είπε το περίφημο «ΟΧΙ» στις δυνάμεις του Άξονα. Αυτό το μοναδικό, ισχυρότατο σύνθημα συσπείρωσης ένωσε τους Έλληνες και τόνωσε την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την πιο ιερή αξία, την ελευθερία. Σήμερα ανακαλούμε στη μνήμη την ιστορική εκείνη ημέρα, την 28η Οκτωβρίου του 1940. Αποτίουμε φόρο τιμής σε εκείνους που μετουσίωσαν το «Όχι» σε πράξεις στο πεδίο της μάχης και έδωσαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους.

Αυτή η επέτειος είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση και να αναλογιστούμε, συλλογικά, αυτή την ηρωική, καθοριστική στιγμή. Τη στιγμή που -χωρίς δεύτερη σκέψη- το Έθνος επέλεξε την ελευθερία και απέρριψε τον απολυταρχισμό. Η Ελλάδα, μαζί με τους Συμμάχους της, επέλεξε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, την αυτοδιάθεση, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό αυτή η μέρα αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την ιστορία μας, αλλά και την ιστορική κληρονομιά που μοιραζόμαστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία ιδιαίτερα ασταθή περιοχή, και εκ νέου καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση του σεβασμού του πυρήνα των κοινών αξιών μας. Ως έθνος, έχουμε δεσμευτεί να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε αυτό το πλαίσιο, σεβόμενοι την παρακαταθήκη πουμας άφησε το «Όχι». Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να υπογραμμίσω πως οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ έχουν ανανεωθεί και ισχυροποιηθεί. Τις τρέφουν οι κοινοί μας αγώνες και έχουν στόχο ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Ίδρυμα Washington Oxi Day για την φετινή απονομή. Πρόκειται για την 10η ετήσια διοργάνωση των βραβείων «Oxi Courage & Service Awards». Η παρακαταθήκη που άφησε ο John Lewis -η τεράστια αυτή παρακαταθήκη- δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ. Είναι παγκόσμια. Όσο για τους γιατρούς που θυσίασαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των ασθενών τους κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου αγώνα ενάντια στην πανδημία -αυτή τη φοβερή πανδημία- το θάρρος και η αίσθηση καθήκοντός τους είναι παράδειγμα για όλους μας.

Ευτυχισμένη επέτειο του «Όχι»!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Επέτρεψαν σε ανήλικους την είσοδο σε κλαμπ και τους χορήγησαν αλκοόλ - Συνελήφθη ο υπεύθυνος12:44Καλοί Λιμένες: Διάσωση 80 μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex12:30Σε πένθος έχει βυθιστεί η Αυστραλία μετά την αντισημιτική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ12:16Πάτρα: Έδωσαν ραντεβού για να λύσουν προσωπικές διαφορές και στη θέα του όπλου... τους πάτησε με το αμάξι12:02Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας - Ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για αύριο11:48Ηλεία: 33χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του11:32Παρατείνονται οι εργασίες στη Γραμμή 2 του Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα11:18Πατέρας παίκτη ριάλιτι που χτύπησε σοβαρά ασφαλιστικό πράκτορα στο "Πρωινό" - Είναι ένα απόβρασμα της κοινωνίας11:04Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία της Βόρειας Μακεδονίας εν αναμονή της απάντησης του πρωθυπουργού10:50Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου10:22Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί στην Κοζάνη10:08Βοιωτία: Ανατράπηκε βυτιοφόρο στη Θηβών - Λιβαδειάς (εικόνες)09:54ΗΠΑ - Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown: Ελεύθερος ο 24χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπος για το αιματοκύλισμα 09:40Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών: Σκάφος ελληνικών συμφερόντων στο επίκεντρο - Πέντε συλλήψεις στην Ελλάδα09:26Μαύρη μέρα στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ξαφνικές πλημμύρες09:12Στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ο Μπέβερλι08:58Αυστραλία: Εθνικό πένθος στη χώρα μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ08:44Μπλόκα Αγροτών: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:30Διόδια Αφιδνών: Διακοπή κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω φωτιάς σε φορτηγό08:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο