LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2020 20:30 | Ανανέωση: 28 Οκτωβρίου 2020 21:35

Χαιρετισμός Μητσοτάκη στα “Oxi Courage n' Service Awards” (βίντεο)

Ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χαιρετισμός - Oxi Courage and Service Awards

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό στην τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων «Oxi Courage & Service Awards», που έγινε στην Ουάσιγκτον από το ίδρυμα «The Washington Oxi Day Foundation» με αφορμή την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους μέσω τηλεδιάσκεψης, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Nancy Pelosi και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού

Είναι πάντα σημαντική η στιγμή που τιμάμε αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα. Η αποψινή είναι μία τέτοια στιγμή. Και μάλιστα με φόντο μία εξαιρετικά σημαντική ιστορική περίσταση, την 80η επέτειο της αντίστασης της Ελλάδας ενάντια στον φασισμό.

Πριν από 80 χρόνια, η Ελλάδα είπε το περίφημο «ΟΧΙ» στις δυνάμεις του Άξονα. Αυτό το μοναδικό, ισχυρότατο σύνθημα συσπείρωσης ένωσε τους Έλληνες και τόνωσε την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν την πιο ιερή αξία, την ελευθερία. Σήμερα ανακαλούμε στη μνήμη την ιστορική εκείνη ημέρα, την 28η Οκτωβρίου του 1940. Αποτίουμε φόρο τιμής σε εκείνους που μετουσίωσαν το «Όχι» σε πράξεις στο πεδίο της μάχης και έδωσαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους.

Αυτή η επέτειος είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση και να αναλογιστούμε, συλλογικά, αυτή την ηρωική, καθοριστική στιγμή. Τη στιγμή που -χωρίς δεύτερη σκέψη- το Έθνος επέλεξε την ελευθερία και απέρριψε τον απολυταρχισμό. Η Ελλάδα, μαζί με τους Συμμάχους της, επέλεξε να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, την αυτοδιάθεση, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τον λόγο αυτό αυτή η μέρα αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την ιστορία μας, αλλά και την ιστορική κληρονομιά που μοιραζόμαστε με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία ιδιαίτερα ασταθή περιοχή, και εκ νέου καλείται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση του σεβασμού του πυρήνα των κοινών αξιών μας. Ως έθνος, έχουμε δεσμευτεί να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε αυτό το πλαίσιο, σεβόμενοι την παρακαταθήκη πουμας άφησε το «Όχι». Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να υπογραμμίσω πως οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ έχουν ανανεωθεί και ισχυροποιηθεί. Τις τρέφουν οι κοινοί μας αγώνες και έχουν στόχο ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Ίδρυμα Washington Oxi Day για την φετινή απονομή. Πρόκειται για την 10η ετήσια διοργάνωση των βραβείων «Oxi Courage & Service Awards». Η παρακαταθήκη που άφησε ο John Lewis -η τεράστια αυτή παρακαταθήκη- δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ. Είναι παγκόσμια. Όσο για τους γιατρούς που θυσίασαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των ασθενών τους κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου αγώνα ενάντια στην πανδημία -αυτή τη φοβερή πανδημία- το θάρρος και η αίσθηση καθήκοντός τους είναι παράδειγμα για όλους μας.

Ευτυχισμένη επέτειο του «Όχι»!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούνΣήμερα 14:25 | Ειδήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας φέρνει στο «φως» η εκπομπή του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις".

Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Τα 16 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, ενώ χωρίς ρεύμα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό.

Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην ΟυκρανίαΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Πρόκειται για την ένατη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στη Γαλλία από την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2022.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρωσική επίθεση σε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία – Φωτιά σε φορτίο 4.000 τόνων LPG, εκκενώσεις στη Ρουμανία (βίντεο)16:44Μακρόν: Η αναγέννηση του ουκρανικού στρατού, δέσμευση για την ασφάλεια όλων μας16:32Κίνα: Καταναλωτικά κουπόνια για νεόνυμφους με στόχο την αύξηση των γάμων16:18Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:06Βορίζια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 23χρονος που κατηγορείται για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού 15:54Σπύρος Μαρτίκας: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τις απάτες15:42Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν 25 μαθήτριες από οικοτροφείο θηλέων, ανακοίνωσε η αστυνομία 15:32Στην κορυφή της πορείας η αιματοβαμμένη σημαία-σύμβολο του Πολυτεχνείου15:20Δράμα: Σκότωσαν αρκούδα και μετά την αποκεφάλισαν15:08Πυροβολισμός μέσα στο Νοσοκομείο Χανίων14:56Φοινικούντα: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα του 31χρονου επιχειρηματία που σχετίζεται με έναν εκ των δραστών - Τί ερευνούν14:44Πολυτεχνείο: 31 προσαγωγές και 4 συλλήψεις λίγο πριν την πορεία14:34Μακρόν και Ζελένσκι υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση 100 γαλλικών στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία14:22Ηράκλειο: Σοκάρουν οι εικόνες του τροχαίου δυστυχήματος14:10Ολυμπιακός: «Βροχή» οι προτάσεις για τον Golden Boy Μουζακίτη13:58Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιού του13:44Κιλκίς: 74χρονος παρέσυρε πεζή με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε το σημείο13:32Γερμανία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν 12χρονο κωφό κορίτσι που τους επιτέθηκε με μαχαίρια 13:18Δραματική διάσωση ποδηλάτη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης13:07Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο